1. Sega blijft zowel 3D als 2D Sonic-games maken

Sega blijft zowel 3D als 2D Sonic-games maken

Wil voor beide series ‘Goed zorgen’

Sega heeft plannen om zowel 3D als 2D Sonic-games tee blijven ontwikkelen in de toekomst. Dat heeft het hoofd van Sonic Team, Takashi Iizuka, verteld in een interview met OTAQUEST.

In het interview vroeg OTAQUEST wat de plannen van Sonic Team waren met de twee vormen van Sonic-games; de klassieke 2D-games en de moderne 3D-games. Door het succes van Sonic Mania in 2017 bleek er onder de Sonic-fans nog steeds een grote vraag te zijn naar de klassieke versie van de games.

“Er is niet veel tijd verstreken sinds het onderscheid tussen 'klassiek' en 'modern' werd gemaakt, sterker nog, het kwam pas met de release van Sonic Generations in 2011", zei Iizuka. "Zelfs daarvoor was er, naast de 3D-serie van Sonic, veel vraag naar de 2D-actiespellen zoals de Sonic Advance-serie, dus we hebben de oude Sonic-games nieuw leven ingeblazen met Classic Sonic voor Sonic Generations bij ons twintig-jarig jubileum. We dachten eerst dat het alleen een jubileumproject zou zijn, maar daarna kregen we een sterke vraag naar een nieuwe klassieke zelfstandige Sonic-titel, waar uiteindelijk Sonic Mania uit voortkwam in 2017. We willen in de toekomst goed voor deze twee zeer populaire series van Sonic blijven zorgen.”

Op dit moment is er nog niks bekend over de volgende Sonic-game. 2021 moet een belangrijk jaar worden voor de blauwe egel vanwege zijn 30ste jubileum. Sonic Team is bezig met een project om dit te vieren, maar heeft nog geen details losgelaten.

Sonic Mania

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Maak gewoon 2D Sonic games werken im mijn ogen dat werkt in mijn ogen beter.
  • @smaakmaker
    Vind ik ook en dan vooral zoals Sonic Mania,
    Sonic 4 vond ik tegenvallen.
  • Als de kwaliteit maar goed is en helaas is dit niet altijd het geval.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren