1. Seksuele geaardheid Ellie blijft intact in HBO-serie The Last of Us

Seksuele geaardheid Ellie blijft intact in HBO-serie The Last of Us

Dat bevestigt de schrijver

Ellie's seksuele geaardheid blijft volgens de maker van de aankomende televisieserie intact in de HBO-productie.

Eerder deze week werd aangekondigd dat HBO in samenwerking met Craig Mazin - de schrijver van de miniserie Chernobyl - en The Last of Us-maker Neil Druckmann een televisieserie maakt gebaseerd op de populaire gamefranchise.

Hoewel er nog niets bekend is over de casting of het script - behalve dat het eerste seizoen de eerste game als inspiratiebron neemt - vroegen fans zich op Twitter af of de seksuele geaardheid van Ellie, een van de hoofdpersonages in de games, onveranderd blijft in de serie. Ellie is namelijk homoseksueel.

Mazin reageerde op een van deze vragen op Twitter. "Jullie kunnen Ellie maar beter homoseksueel houden", zo meldde een van de fans, waarop Mazin reageerde met: "Je hebt mijn woord."

Ellie's seksuele geaardheid kwam niet ter sprake in The Last of Us, maar wel in de uitbreiding Left Behind. Daarin had ze een relatie met haar beste vriendin Riley. In de eerste beelden van het aankomende vervolg, The Last of Us: Part 2, is te zien dat Ellie een relatie heeft met het vrouwelijke personage Dina.

Het is nog niet bekend wanneer de HBO-serie in productie gaat of wanneer hij te zien is. The Last of Us: Part 2 komt op 29 mei uit voor PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lekker belangrijk. Zolang het maar een goed verhaal word.
 • @ShadowhunterrX

  Het is belangrijk. Mogelijk niet voor jou, maar er zijn genoeg mensen die zich optrekken aan rolmodellen in boeken, films of games. Dat het verhaal goed wordt, dat moeten we afwachten.
 • Mooi. Hopelijk blijft alles vrij authentiek.
 • Tja dit is dan ook de Ellie die we kennen.
  Goed dat ze niets veranderen.

  Uiteindelijk leven we nu in een tijd waarin man en vrouw zijn niet enkel meer een betekenis heeft die we terugvinden in een Disney film van voor den oorlog!
 • @Don Carpaccio

  Edit: Ik begrijp je tekst niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren