1. Select aantal Control-bezitters krijgt per ongeluk toegang tot next-gen versie

Select aantal Control-bezitters krijgt per ongeluk toegang tot next-gen versie

Maar niet voor lang

Een aantal bezitters van de PS4-versie van Control kreeg gister per ongeluk toegang tot de next-gen versie.

Daarmee leek 505 Games hun eigen uitspraak omtrent de upgrade behoorlijk tegen te spreken. Achteraf blijkt dat het om een fout ging en dat er geen intentie is om spelers van een gratis next-gen-upgrade te voorzien.

Alle eigendomsrechten rondom de Digital Deluxe-versie van de game zijn inmiddels ingetrokken en dat leidt opnieuw tot frustratie onder de fans. Op verschillende fora wordt kritiek geleverd op de manier waarop 505 Games omgaat met het overzetten van Control naar de volgende generatie games.

Control

Vorige maand gaf 505 Games aan dat enkel Ultimate Edition-bezitters de game gratis kunnen upgraden naar de next-gen versie. In andere woorden; mensen die de game reeds hebben gekocht, komen niet in aanmerking voor de gratis upgrade. De Ultimate Edition verschijnt immers pas 27 augustus voor pc en 10 september voor PlayStation 4 en Xbox One.

Even later gaf de uitgever aan niet terug te komen op dit besluit. "We hebben maandenlang onze opties wat de Ultimate Edition betreft onderzocht en deze beslissing is niet zomaar tot stand gekomen", berichtte 505 Games in een post op de website van Control.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Hopelijk is de update dan een beetje redelijk gepriced.
  • @HanTheMan
    Die ultimate edition is €40 als ik het me goed herinner uit de aankondiging. Voor mij is dat een prima deal, heb Control expres laten liggen omdat ik m voor next gen wilde bewaren. Ga dus zeker voor die editie, maar snap volledig dat early adopters zich genaaid voelen.
  • Eerst zeggen ze dat een upgrade technisch niet mogelijk was en nu dat door een foutje wel mogelijk blijkt te zijn (iedereen wist natuurlijk al dat dat hele verhaal onzin was) brengen ze zichzelf in een lastige situatie. Hier praat je je niet meer uit en het wekt ook weinig sympathie op.
  • Ken deze game niet maar na dit zeg ik dikke middelvinger naar deze fuckers. Koop deze niet, en ook volgende games van deze fuckers sla ik standaard over
  • belachelijk moest verboden worden dit soort uitspraken je moet de duurste hebben op hem gratis te upgraden klinkt in mijn oren als discriminatie ( WEET DAT DIT WEL VERGEZOCHT IS) maar toch
  • ❤️ T︍︍︍︍ie︍︍︍︍nerkut︍︍︍︍jes wi︍︍︍︍llen h︍︍︍︍arde se︍︍︍︍ks - CLICK

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren