1. Gerucht: Netflix werkt aan Resident Evil-serie

Gerucht: Netflix werkt aan Resident Evil-serie

Het bedrijf achter de Resident Evil-films zou ook de serie produceren

Netflix werkt mogelijk aan een serie gebaseerd op Resident Evil.

Dat claimt de betrouwbare mediawebsite Deadline te hebben gehoord. De serie zou worden geproduceerd door het Duitse Constantin Film, dat ook verantwoordelijk was voor de diverse live action Resident Evil-films. Het zou om een Netflix Original gaan die wereldwijd op de streamingdienst moet verschijnen.

Het is de bedoeling dat de serie een diepere blik op het Resident Evil-universum biedt in vergelijking met de films. Kijkers zouden meer te weten komen over Umbrella Corporation en de uitbraak van het T-virus, dat mensen in zombies verandert.

Een releasedatum voor de serie is er nog niet. Er zou op dit moment gezocht worden naar een showrunner, dus de productie is hoogstwaarschijnlijk nog niet gestart.

De gamereeks van Capcom bestaat inmiddels uit zeven delen en diverse spin-offs. De remakes van de eerste paar delen zijn de laatste jaren erg populair, en de remake van Resident Evil 3 komt op 3 april uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Constantin heeft sinds 2002 zes Resident Evil-films uitgebracht en het is de meest winstgevende filmfranchise gebaseerd op een game ooit.

Resident Evil 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Gaaf!!! Laat maar komen, wél graag volgens de gamereeks om die vreselijke films snel te vergeten.
  • @Monojaxx Deel 1 gaat nog wel de rest vind ik ook bagger. Als ze deze serie inderdaad baseren op de gamereeks kan het wel wat worden.
  • Lol zijn anderson en zijn talentloze vrouw betrokken?
  • @san5324 Laten we inderdaad hopen van niet.
  • Toen Umbrella Academy werd aangekondigd, dacht ik eerst dat het een Resident Evil serie was. dat vond ik toen wel jammer, dus laat maar komen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren