1. Servers Fall Guys kunnen populariteit niet aan

Servers Fall Guys kunnen populariteit niet aan

Inmiddels iets beter

De servers van party-game Fall Guys: Ultimate Knockout zijn een aantal keer bezweken onder de aandacht. De game lanceerde gisteren en is gratis voor leden van PlayStation Plus.

Het spel is een soort Battle Royale-versie van een gameshow als Takeshi's Castle of Wipeout. Spelers moeten in verschillende ronden allerlei bizarre obstakels overleven en vreemde spelletjes winnen. Uiteindelijk blijft er één winnaar over.

Fall Guys was eerder tijdens de bèta al extreem populair op Twitch en blijkt nu na release ook veel spelers aan te spreken. De ontwikkelaar geeft op Twitter aan dat het aantal spelers ver boven het meest positief ingeschatte aantal ligt.

De matchmaking is gisteren daarom enkele keren uitgeschakeld terwijl de servers versterkt werden. Het Twitter-account meldt dat de grootste problemen inmiddels verholpen zijn. Voor sommige spelers kwamen de verbeteringen echter niet snel genoeg. De ontwikkelaar meldt dat de game het slachtoffer is geworden van review-bombing op Steam, waarbij veel spelers al snel een negatieve recensie achterlieten terwijl de servers eruit lagen.

Hoewel het spel inmiddels weer speelbaar is, geven een aantal spelers via Twitter nog steeds aan dat ze soms de verbinding met het spel verliezen of hun verdiende beloningen niet krijgen na een match.

Fall Guys: Ultimate Knockout is nu verkrijgbaar op pc en PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • oohja, ff binnen hengelen vanavond!
  • Het is echt super grappig spel!
  • Dit is voor mij na The Last of Us denk ik momenteel de meest jaloersmakende game als niet PlayStation bezitter. Lijkt me hilarisch om met wat vrienden te spelen.
  • Vandaag bijna geen last van de servers.
    Gisteren wel moeite met erin komen en paar keer progressie verloren helaas.
    Veder echt een super grappig spel en heel erg verslavend!
  • Dat ziet er wel erg geinig uit! Vanmiddag maar even een stream bekijken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren