1. Shadow of the Tomb Raider: Bedankt IG voor de te gekke ervaring!

Shadow of the Tomb Raider: Bedankt IG voor de te gekke ervaring!

Afgelopen woensdag mocht ik, samen met een aantal andere gamers, bij InsideGamer op het kantoor de nieuwe game Shadow of the Tomb Raider komen spelen. Ze hadden speciaal voor ons een ruimte helemaal omgebouwd tot een minijungle met gruwelijke televisies en monitoren. Na een kort intropraatje vooraf mochten we een plek uitzoeken om het spel drie uur lang uit te proberen. Toevallig stond ik naast het tuinhuisje (ja ze hadden binnen een tuinhuis neergezet) met een Xbox One X aangesloten op een vette 65” LG Oled-televisie, en toen er gezegd werd dat we mochten zitten waar we wilden, was de keuze natuurlijk niet moeilijk. Tijdens het spelen werden we goed onderhouden met snacks en drankjes en er werd regelmatig meegekeken door mensen van het kantoor.
Shadow of the Tomb Raider

Eenmaal met de game bezig moet ik zeggen dat ik echt onder de indruk was van het spel. Toen ik de eerste beelden online had gezien was ik een beetje huiverig. Dit omdat er eerst gameplaybeelden werden getoond van de avondsetting in de jungle waarin Lara als een soort Rambo een voor een de mannetjes van Trinity om zeep hielp. Qua graphics leek het me allemaal teveel blauw en voelde het als een downgrade na Rise. Ook de gameplay op de beelden wist mij toen nog niet te overtuigen. Dit alles moet ik nu bijstellen want wat een gruwelijke game is dit!

Grafisch is dit een van de meest kleurrijke Tomb Raiders die er is gemaakt met prachtige licht- en watereffecten. Ook het character model van Lara is nog gedetailleerder. Haar haar beweegt bijvoorbeeld natuurlijker en de gezichtsanimaties zijn meer levensecht.

Ook de omgevingen zijn prachtig en grootser dan voorheen en de tombes zien er daarnaast fantastisch uit.

Shadow of the Tomb Raider

Qua gameplay voelde het wel wat heftiger dan voorgaande delen. Er wordt meer ingespeeld op angst en er ligt meer nadruk op stealth. Dat wil niet zeggen dat je de hele game in een soort Predator-film zit en nooit eens gewoon kan genieten van de omgeving. Er is genoeg afwisseling met rustigere stukken waarbij je lekker op onderzoek uit kan gaan zonder dat je last hebt van de mannetjes van Trinity of andere vijanden. Hetzelfde geldt voor de onderwatergedeeltes. Soms krijg je te maken met vijandigheid en een schaarste aan lucht en licht en soms kun je heerlijk genieten van het mooie onderwaterlandschap. Juist die variatie maakt deze game voor mij de tofste van de nieuwe trilogie.

Na die drie uur bij InsideGamer was ik natuurlijk nog helemaal niet in de buurt van het einde van het hoofdverhaal, maar inmiddels heb ik de game thuis weten te voltooien. Ik kan verklappen: hij stelt niet teleur. De game gaat meer in op de achtergrond van Lara en hoe ze omgaat met de consequenties van haar acties. Die consequenties zijn in deze game in de grote actiescènes nog beter te zien dan voorheen en dat maakt dat, naast de moordmachine die ze is geworden, je soms ook de menselijke kant van Lara ziet.

Shadow of the Tomb Raider

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Je hoeft de game zeker niet stealth te spelen als je wil. Daarvoor heb je alle keuze… Minpuntjes van wat ik gehoord heb is toch het verhaal wat niet heel ver uitgediept is. Als ik er een feeling mee krijg en het gevoel dat ik meegezogen wordt in het verhaal, net of ik er zelf in zit (zoals ik dat bij HZD had) dan zou die zeker geslaagd zijn. Wat ik gezien heb is dat de graphics meesterlijk mooi zijn en ook de gameplay geweldig is. Ik heb hier echt wel zin in.
  • @HC-freak Thanks man, goede aanvulling. Het klopt dat je vaak de keuze hebt tussen stealth of de frontale aanval. Af en toe sturen ze je wel richting stealth. Het verhaal is in zoverre uitgediept, dat je weet waarom ze dit allemaal doet en gaat wat verder in op de lijntjes die zijn uitgelegd in Rise of the Tomb Raider. Het is zeker geen Last of Us maar ik vond het wel vermakelijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren