1. Sony neemt afscheid van Shawn Layden

Sony neemt afscheid van Shawn Layden

Zijn vervanger is nog niet bekend

Shawn Layden, de PlayStation Worldwide Studios-president, vertrekt bij Sony.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd via Twitter. "Met veel emotie kondigen we aan dat Worldwide Studios-president Shawn Layden vertrekt bij SIE. Zijn visionair leiderschap zal erg worden gemist. We wensen hem succes in toekomstige werkzaamheden en zijn erg dankbaar voor zijn jarenlange staat van dienst. Bedankt voor alles, Shawn!"

Een reden voor zijn vertrek is niet gegeven. Ook is niet duidelijk wie zijn positie overneemt. Layden begon in 1987 bij Sony en nam in 2014 de rol van Worldwide Studios-president over van Jack Tretton. Hij presenteerde regelmatig gedeeltes van persconferenties van het bedrijf.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat jammer, vond hem altijd erg goed bij Playstation!
 • Jammer. Hopelijk krijgt hij een waardige opvolger die zich ook blijft inzetten voor de geweldige verhaalgedreven singleplayer games waar PlayStation om bekend staat.
 • @obi-twan kenobi wees maar bereid voor de ps5 aankondiging.
  sony ruilt meestal een paar mensen in bij de aankondiging van een nieuwe console zodat je geen eentonig persoon erachter hebt hangen.
  hoop aan de ene kant een beetje dat ze shuhei yoshida er neer zetten.
  zolang het maar geen greg miller is of oud game informer afdankseltjes.
 • @benjamindutch ik volgde greg miller wel toen hij nog bij IGN zat, maar ben bij kinda funny afgehaakt. Dat doet hij toch nog steeds met zijn maten? Ik zie hem in ieder geval niet snel hoofd van PlayStation worden. Hoewel hij wel steeds meer grote evenementen mag hosten.

  Nieuw bloed aan de top hoeft niet slecht te zijn. Ik hoop alleen dat ze de koers die ze nu varen weten vast te houden en zelfs nog kunnen verbeteren.

  De officiële onthulling van de PS5 zal niet meer lang duren inderdaad. De geruchten gaan uit van februari 2020.
 • @obi-twan kenobi, leuk om af en toe te zien dat hij te gast is bij IGN US.

  ontopic: Nieuw bloed zo vlak voor de lancering is ook gebruikelijk. Bij Sony wordt het bevorderd om "mee te surfen" op de lancering van grotere producten. Playstation & tv's zijn daarbij bekend bij consumenten. Voor de rest veel B2B spul.
  De roadmap met producten en future leaders is lang geleden al uitgestippeld. Denk hierbij aan rond de lancering van de PS3 slim.
  Ik hoop wel dat Layden achter de schermen e.e.a. goed over kan dragen. Dat kan nog wel eens rommelig zijn met gevolgen zoals slechte launches van 1 party games etc.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren