1. Shooter Valorant behaalt 1,7 miljoen gelijktijdige kijkers

Shooter Valorant behaalt 1,7 miljoen gelijktijdige kijkers

Riot Games' nieuwe shooter trekt 1,7 is een grote hit

Shooter Valorant is een grote hit op Twitch. Riot Games's nieuwe project behaalde volgens Twitch Metrics deze week zelfs 1,7 miljoen gelijktijdige kijkers.

Daarmee komt de nota bene gesloten bèta zeer dicht in de buurt van het League of Legends-wereldkampioenschap in 2019, dat 1,74 miljoen gelijktijdige kijkers trok. Ook de afgelopen dagen was Valorant zeer populair, met per dag 1 tot 1,5 miljoen kijkers.

De hoge kijkcijfers zijn te verklaren aan de hand van de onconventionele manier waarop spelers toegang tot de gesloten bèta krijgen. Codes worden namelijk uitgedeeld aan gebruikers die hun Riot-account aan hun Twitch-account koppelen en de game bekijken op Twitch. Vermoed wordt daarom dat gebruikers meerdere accounts aanzetten om eerder een code te bemachtigen.

Valorant is een tactische heroshooter die veel wegheeft van Counter-Strike en Overwatch. Spelers spelen moeten in teams van vijf een bom planten of juist onschadelijk maken. Iedere spelers heeft één leven en de verschillende helden hebben vaardigheden om gezamenlijk het tij van een wedstrijd te keren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren