1. Shovel Knight-ontwikkelaar geeft 8-bit platformer Cyber Shadow uit

Shovel Knight-ontwikkelaar geeft 8-bit platformer Cyber Shadow uit

Komt naar pc, PS4, Xbox One en Switch

Yacht Club Games gaat de 8-bit platformer Cyber Shadow uitgeven.

Eerder deze maand hintte de ontwikkelaar van Shovel Knight al naar een onthulling van een game op PAX East. Cyber Shadow wordt ontwikkeld door MekaSkull en komt naar pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch.

De actie-platformer laat spelers een ninja besturen die door de ruïnes van Mekacity reist. Zowel qua graphics als moeilijkheidsgraad is de game vergelijkbaar met klassieke 8-bit games.

Volgens Yacht Club Games benaderde MekaSkull de studio een paar jaar geleden, en besloot men de game uit te geven en de ontwikkelaar van feedback te voorzien. Er is nog geen releasedatum bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oogt tof, lijkt me leuk om te spelen. Met een redelijke moeilijkheidsgraad zo te zien. Een SK 2 zie ik ook wel zitten.
 • Doet wat denken aan het oude Ninja gaiden stijltje. Lijkt mij iig wel een interessante game.
 • Het lijkt me wel een interessante game, maar ik vind het toch altijd een beetje jammer dat een ontwikkelaar voor het 8-Bit stijltje kiest.

  Vaak doet het niets af aan de gameplay, maar het zal toch niet veel duurder zijn om een 2D -game in een wat moderner jasje te steken.

  Ik vind een groot deel van die indiegames er zo onaantrekkelijk uitzien, terwijl ze vaak best behoorlijke bedragen vragen voor zo'n game.
 • @Luigi1985 Ik begrijp helemaal wat je bedoeld! maar vooral Yacht Club Games heeft wel bewezen dat niet alleen het stijltje maar ook de gameplay heel goed matched bij het gevoel wat de wat oudere gamers (mijzelf inclusive) zoeken in een game.

  Het is zeker niet per definitie zo dat een 8bit grafische stijl makkelijker en daardoor ook goedkoper te produceren is dan een wat andere cartoony stijl (bijv Shantae of de nieuwe WonderBoy games)

  Ik heb zeker wel 25,- euro over voor een smooth spelende 8bit game die mij terug brengt naar mijn jeugd ;) maar ik kan me goed voorstellen dat dit niet voor jou is en dan zou ik dit lekker links laten liggen.
 • @HanTheMan Ik had het niet beter kunnen zeggen. Helemaal met jou eens.

  SK was echt fantastisch en bracht me weer helemaal terug naar games als Ducktales op de NES.
 • @HanTheMan

  Ik kan het wel waarderen hoor. Celeste vond ik bijvoorbeeld ook geweldig en het gevoel van vroeger vind ik ook leuk, maar toch diep van binnen zie ik het liever iets moderner.

  Ze trekken mij daarmee in ieder geval sneller over de streep. Waarschijnlijk als ik vijf min aan het spelen ben, merk ik er niks meer van, zoals bij Celeste, maar gevoelsmatig…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren