1. Simon Belmont en King K. Rool nieuw in Super Smash Bros. Ultimate

Simon Belmont en King K. Rool nieuw in Super Smash Bros. Ultimate

Nintendo heeft tijdens de Nintendo Direct twee geheel nieuwe personages geïntroduceerd voor Super Smash Bros. Ultimate: Simon Belmont uit de Castlevania-serie en King K. Rool. Ook heeft het Japanse bedrijf meer info over nieuwe stages en nieuwe battle-modes vrijgegeven.

Tijdens de Nintendo Direct afgelopen woensdag zijn twee nieuwe personages en meer info over battle-modes en nieuwe stages vrijgegeven. Een van de grootste aankondigingen is de introductie van Simon Belmont en King K. Rool uit Donkey Kong Country. Ook zijn Richter Belmont, Dark Samus, Chrom toegevoegd.

Simon Belmont heeft voor de serie een make-over gekregen, maar heeft nog wel zijn welbekende wapens. Zo heeft hij een holy whip als signature weapon. De aanvallen die je met dat wapen uitvoert zijn langzaam, maar hebben meer reikwijdte dan wapens van andere personages. Daarnaast heeft hij special attacks met een bijl, een kruis, wijwater en een upper cut. Ook is Richter toegevoegd als echo fighter die dezelfde moves als Simon beschikt. Wel zijn zijn animaties anders.

De nieuwe stage die bij Simon hoort is Dracula's Castle, de duisterste in de Super Smash Bros. Ultimate. Tijdens het spelen is er de kans dat soms Dracula zelf opduikt. Nintendo houdt het mysterieus wanneer dat precies gebeurt. Daarnaast wordt Alucard toegevoegd als een assist trophy.

Super Smash Bros. Ultimate

Stages

Nintendo heeft in totaal zeven stages terug laten keren: Pokémon Stadium, Garden of Hope, Brinstar Depths, Summit, Unova Pokemon League, Magicant, Gamer, Final Destination. Daarrnaast is New Donk City Hall als nieuwe stage toegevoegd. Volgens het bedrijf hebben ze zich niet alleen geconcentreerd op de looks, maar zou de balans in de nieuwe stages ook beter zijn. In totaal zijn er nu 103 verschillende vechtlevels. Ter vergelijking: de vorige Super Smash Bros had 56 stages, de allereerste slechts 9.

Elke stage is nu zowel als battle field- als omega-vorm te spelen en zijn stagehazards uit te schakelen. Alle arena's staan in chronologische volgorde wanneer de speler bij stage-selection is, en is het mogelijk om twee stages tegelijk te kiezen die elkaar gedurende het gevecht met een animatie afwisselen.

Muziek

Als een van de laatste nieuwe features stipt Nintendo de My Music-functie aan. Die functie is niet nieuw maar bij vorige versies van Super Smash Bros. had elke stage een eigen muziektrack. Nu zijn er meerdere tracks te kiezen die horen bij de gameserie waar het level van is, zoals Zelda of Metroid. In totaal zijn er nu 800 tracks en wil Nintendo elke week nieuwe nummers toevoegen. Ook is het mogelijk om een playlist te beluisteren terwijl het scherm van de Switch uit staat, zoals een muziekspeler of smartphone.

Regels

Super Smash Bros. Ultimate heeft nu ook meer mogelijkheden qua spelregels. Zo is een eigen regelset aan te maken die in één keer te kiezen is en is Stamina nu standaard geworden. Daarnaast is stage-selectie nu vóór personageslectie geplaatst. Op die manier is het voor spelers mogelijk om een specifieke character te kiezen die het best presteert in dat level.

Er is nu ook de nieuwe battle-modus Squad Strike waar spelers 5 tegen 5 of 3 tegen 3 tegen elkaar vechten. Het is nu ook makkelijker om een toernooi op te zetten waar 32 verschillende spelers aan mee kunnen doen dankzij een geautomatiseerd systeem die meteen een bracket aanmaakt. "De ideale party-mode", zoals Nintendo het zelf noemt.

Limited Edition

Ook heeft het bedrijf meer info vrijgegeven over de Limited Edition van de game. Deze wordt net als de normale versie op 7 december uitgebracht en bevat een exemplaar van de game, een Nintendo GameCube Controller Super Smash Bros. edition en een Nintendo GameCube Controller-adapter!

Limited Edition

Meer info over de nieuwe toevoegingen vind je op de Nintendo-site. De releasedatum van de brawler is 7 december. Kijk hieronder de Nintento Direct terug.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Ze geven er een gamecube controller bij, maw: hier krijgen jullie een gamecube remake van smash.
 • @CyberFl

  Eerder dat het de beste controller is voor dit spel.

  Want als we jouw woorden op de dual shock loslaten…
 • @Ramirez
  Hij is aan het trollen, net zoals altijd.
  Lekker laten gaan! :-)
 • Zou de adapter van de WiiU ook te gebruiken zijn straks? Die heb ik nog liggen in ieder geval.

  Edit;
  Wisten jullie hier trouwens dat Pokémon oude trademarks van onder andere Jynx, Weezing en Arbok opnieuw hebben aangevraagd? Men speculeert dat deze Pokémon mega evolutie gaan krijgen in Pokémon Lets GO. De mega evolutie in die game zijn vandaag ook bevestig heb ik begrepen.
 • @blue_blade_3 ja ik zag het! Denk dat ze nieuwe Mega Evolutions in de game stoppen.
 • Met of zonder Yoshi op de cover?
 • Niks bijzonders, terwijl er ook nog geen nieuwe aankondigen zijn gedaan (op indies na). Leegtes.
 • @Richh
  *Zucht…*
 • Dit is een heel leuk pret pakket toch..?
  Alleen is het niks voor mij ik kom om in de opties van spel..
 • King k rool eindelijk. Nu moet ik de game kopen.

  Nu nog banjo kazooie dixie en arms character om de taart af te maken. Dixie zie ik nog wel gebeuren hij luistert eindelijk wat de fans willen. Banjo kan mooie deal met Microsoft. Arms character kan denk ik niet anders

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren