1. Sims 4: Alles over Discover University

Sims 4: Alles over Discover University

Voeg een robot toe aan je familie

Twee weken geleden is de volgende uitbreiding voor de Sims 4 bevestigd, genaamd Discover University. Dit achtste uitbreidingspakket brengt het universiteitsleven naar de Sims 4. Medewerkers en mensen achter de schermen bij de Sims 4 – ook wel Sim Gurus genoemd - hebben in de tussentijd op Twitter het een en ander bevestigd als reactie op de vragen van fans. Hieronder vind je een samenvatting van de elementen die onderdeel zijn van Discover University.

Discover University is een uitbreiding waar veel naar is gevraagd door fans van de franchise. Samen met de terreinupdate, die eerder is uitgebracht, en de wens voor auto’s in de Sims 4, is het een van de meest geanticipeerde toevoeging tot nu toe. Het idee komt trouwens niet uit de lucht vallen, want The Sims 3 kreeg een vergelijkbare uitbreiding die goed werd ontvangen door spelers. Meestal trekken de Sim Gurus op Twitter gelijk hun monden open zodra de trailer voor een pack verschijnt, maar dit keer lijken ze iets voorzichtiger. Toch geven ze wat informatie over de uitbreidingen en gaan ze in op een aantal vragen van fans.

sims 4 discover university

Robots nemen de wereld over

Er is al redelijk wat over de uitbreiding bekend dankzij de trailer en officiële EA-berichten. Zo zijn er in ieder geval twee universiteiten waar je sims naartoe kunnen: de Universiteit van Britechester en Foxbury Instituut. Wie de trailer goed bekijkt spot een drone, maar of deze er ook echt in komt is afwachten. Er is echter nog meer technisch speelgoed dat EA zeker weten toevoegt. Er komen namelijk robots naar de Sims 4 en één van deze robots kan zelfs onderdeel uitmaken van je huishouden. Ze kunnen echter niet gecreëerd worden in create-a-sim, zoals andere occults (vampiers, zeemeerminnen, etc.). In plaats daarvan moeten je sim hem zelf bouwen en dat schijnt geen gemakkelijke klus te zijn. Je moet ook een beetje oppassen, want ze kunnen namelijk ook slecht worden en de behoefte krijgen om de wereld over te nemen. Wees gewaarschuwd!

Als echte student kun je verder feesten met je vrienden, meedoen aan naschoolse activiteiten, zoals bepaalde sporten, of onderdeel uitmaken van een geheim genootschap. Voetbal is kort te zien in het intro van de trailer en ook zie je studenten tafeltennissen tijdens het feesten. De tafeltennistafel wordt trouwens ook gebruikt voor – hoe kan het ook anders - beerpong, alhoewel EA hier vast een andere gepaste naam voor bedacht heeft. Ook debatteren schijnt een optie te zijn als naschoolse activiteit, voor als je graag gelijk hebt.

sims 4 discover university

Studeren?

In de recente gameplay-trailer, die op 5 november onverwacht uitgebracht werd, is te horen dat je sim een beurs kan krijgen of een studentenlening kan afsluiten. De beurs kan je ook verliezen wanneer je faalt voor je vakken, dus daadwerkelijk studeren is ook onderdeel van de gameplay. Je kamer kan je delen met een huisgenoot, net zoals in The Sims 3, maar er zijn ook huizen te huur. Dit is niet bevestigd, maar de nieuwe gameplaytrailer hint daar wel naar. Dat is ook niet heel gek, gezien ook dit een mogelijkheid is in de Sims 3. In de nieuwe trailer wordt ook gesproken over een aantal beroepen, zoals leraar en advocaat, maar dat deze genoemd worden betekent niet altijd dat je ze daadwerkelijk kunt uitoefenen. EA heeft namelijk vaker dingen laten zien die later niet terugkwamen in het uitbreidingspakket.

Wat Discover University wel zeker bevat zijn bepaalde create-a-sim-items. Denk aan nieuwe haarstijlen, kleding en bouwitems, zoals de potplantjes die in de trailer te zien zijn. En hoewel dit leuk is om te hebben, is dit niet hetgeen wat Simmers het meest enthousiast maakt. Zo wordt de lijst met manieren om dood te gaan uitgebreid met nog een aantal mogelijkheden, maar wat deze precies zijn is nog niet duidelijk. In een reactie van Sim Guru Morgan lijkt het erop dat het kan gaan om meer dan één.

sims 4 discover university

Lekker fietsen

Sim Guru Morgan gaat in op nog wat overige vragen, zoals de vraag of de wc-hokjes die te zien zijn in de trailer ook daadwerkelijk in de game komen. Het antwoord is: ja . Superfijn dit, want dan hoef je niet steeds muren te bouwen zodat je sim privé naar de wc kan. Hetgeen waar Simmers nog enthousiaster van worden is de toevoeging van minimalistische tattoos om je sim net even wat persoonlijker te maken, zonder dat je hem/haar gelijk een volledige sleeve geeft. Morgan bevestigt ook dat er meer zijn dan degene die getoond zijn in de trailer, nog even wachten dus.

Wellicht tot de teleurstelling van spelers zijn er geen Murphy-bedden zoals die uit The Sims 3 in deze uitbreiding. Je kan gelukkig wel ‘Ohjaa’ doen in de douche, in elke douche. Spelers krijgen verder ook eindelijk de mogelijkheid om zichzelf te transporteren op een andere manier dan lopen, maar helaas geen auto’s. Je kan straks wel overal naartoe fietsen.

sims 4 discover university

Verschillende vakken

Simmer Wed vraagt nog even wat voor vakken de studenten kunnen volgen en volgens Sim Guru Ninja zijn er veel verschillende opties, dus niet alleen technische vakken. In een blog post die EA gisteren deelde is bekendgemaakt wat de verschillende vakken zijn. Bij Britechester kan je sim biologie, informatica, economie, natuurkunde, psychologie en schurkerigheid volgen. Foxbury Instituut biedt kunstgeschiedenis, culinaire kunsten, toneelspelen, schone kunsten, geschiedenis, taal en literatuur en communicatie. Heel veel opties dus.

Simmers krijgen waarschijnlijk ook de mogelijkheid om hun eigen campus te bouwen met een paar bouwvelden. Het is nog niet bekend of dit ook gaat om de slaap- en woonruimtes of dat dit vaste gebouwen zijn waarvan alleen het interieur en de binnenmuren aangepast kunnen worden, zoals in de Sims 3 en de appartementen van de Sims 4.

sims 4 discover university

Nog even wachten

Dit is ongeveer alle belangrijke en interessante informatie die de Sim Gurus vrij hebben gelaten over Discover University. Ze vragen de fans om rustig te wachten op de stream van 8 november, waarbij de volledige uitbreiding volledig uit de doeken wordt gedaan. Sim Guru Frost deelt dat de stream start om 20:00 uur Nederlandse tijd en twee uur duurt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren