1. Sinnoh-pokémon in Pokémon Go – Wat is er nieuw?

Sinnoh-pokémon in Pokémon Go – Wat is er nieuw?

Turtwig, Piplup of Chimchar?

Na een eerste hint is het eindelijk mogelijk om pokémon uit de Sinnoh-regio te vangen in Pokémon Go. In dit artikel kijken we welke vierde generatie-exemplaren rondlopen in het wild, waar je ze kunt vangen en welke andere veranderingen de update met zich meebrengt.

Welke pokémon zijn er te vangen?

De nieuwe generatie pokémon komt zoals gebruikelijk in fases, en ditmaal zijn er 26 van de 107 generatie 4-exemplaren te vangen. Deze lading bevatten de drie Diamond- en Pearl-starters, en een aantal zeldzame pokémon zoals Lucario. Bekijk hieronder de hele lijst met beschikbare pokémon:

• Turtwig, Grotle, Torterra

• Chimchar, Monferno, Infernape

• Piplup, Prinplup, Empoleon

• Starly, Staravia, Stararaptor

• Bidoof, Bibarel

• Kricketot, Kricketune

• Buneary, Lopunny

• Shinx (10 KM-eieren, raids), Luxio, Luxray

• Riolu (10 KM-eieren), Lucario

• Chatot

• Carnivine

• Pachirisu

pokemon go

Van bovenstaande pokémon zijn Pachirisu, Chatot en Carnivine helaas niet beschikbaar in Nederland. Deze zijn exclusief te vangen in verschillende delen van West-Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Hier vind je een interactieve kaart met alle regio-exclusieve pokémon in de game.

Veranderde spawns

Behalve een nieuwe lading pokémon brengt de update een aantal andere veranderingen met zich mee, waaronder de manier waarop ze in de wereld spawnen. Het weer heeft bijvoorbeeld een minder groot effect op hoeveel pokémon van een bepaald type voorkomen, dus verwacht bijvoorbeeld geen hordes aan water-pokémon meer als het regent. Ook moet er per regio meer variatie komen in de soorten pokémon die spawnen. Parken, natuurreservaten en andere speciale regio’s zullen nog meer variatie bevatten, dus weet waar je op jacht gaat om je Pokédex te vullen.

pokemon go

Voorbereiden op PvP

Ook brengt de update een aantal aanpassingen qua statistieken met zich mee, vermoedelijk om de game voor de bereiden op PvP-gevechten die in de toekomst verschijnen. Ten eerste is de Combat Power van pokémon aangepast om de game beter te balanceren. Verschillende spelers merken op dat de CP van nieuwe pokémon hoger is dan gebruikelijk, maar vooralsnog zijn er geen details bekend. Daarbij worden pokémon met lage HP en hoge HP dichter bij elkaar gebracht met de update.

Tot slot veranderen de attack-, defense- en stamina-waardes van sommige pokémon. Zo maken pokémon met veel defense een grotere kans tegen pokémon met veel stamina, die anders gemakkelijker zouden winnen. Verder zegt Niantic dat defense-waardes voor de meeste pokémon zijn verlaagd, om pokémon met hoge en lage waardes bij elkaar te brengen.

Dit zijn de belangrijkste veranderingen van de Sinnoh-update voor Pokémon Go. De update is nu live voor Android- en iOS-toestellen. Voor meer informatie over wat er nieuw is in de game, check dan ons artikel over wat er is veranderd in Pokémon Go sinds je bent gestopt met spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren