1. PlayStation 5 laat je persoonlijke voorkeuren opslaan via Game Presets

PlayStation 5 laat je persoonlijke voorkeuren opslaan via Game Presets

Sony toont instructievideo's

Met 'Game Presets' kunnen spelers hun persoonlijke voorkeuren voor het spelen van games opslaan op PlayStation 5.

Deze gamevoorkeuren houden onder andere in dat spelers kunnen kiezen tussen een performance- of resolutiemodus, of ze hun games ondertiteld willen hebben en wat iemands favoriete moeilijkheidsgraad is. Deze presets worden - als de game het ondersteunt - dan in gespeelde games automatisch meegenomen.

De informatie komt uit een van de instructievideo's die Sony gisteren online heeft geplaatst. In de drie video's legt Sony meer uit over hoe de instellingen van de PlayStation 5 werken, hoe men accounts aanmaakt en hoe men data overzet van PlayStation 4 en PlayStation 5. Ook kunnen de opties van de DualSense-controller - zoals haptic feedback en de adaptive triggers - en 3D-audio aangepast worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kijk dit zijn nou functies die je wilt hebben.

  Dit maakt de PS5 een heel stuk aantrekkelijker ( voor mij persoonlijk is de PS5 allang aantrekkelijk, maar voor andere mensen kan dit wel een knopen doorhakker kunnen zijn)
 • @Meta_coola
  Really? Kan me niet voorstellen.

  De moeilijkheidsgraad waarop ik wil spelen of keuze tussen performance of graphics verschilt voor mij per game, genre, moment en zou ik dus niet overlaten aan een optie die overal een standaard van maakt.

  Je lijkt sinds een paar dagen opeens weer in full defense mode, samen met een aantal anderen. Relax, ga lekker een spelletje spelen ofzo.
 • @COSMIC_TSAR
  Ooh ik dacht dat je dit per game kon instellen? Maar dat begrijp ik verkeerd dus.

  Verder zijn dit echt van die functies die me geen rest interesseren. Zelf iets instellen als je net een nieuwe game hebt is ook geen ramp.
 • @COSMIC_TSAR

  Er worden wel echt tientallen van dit soort functies geimplementeerd die veel mensen een verbeterde ervaring bieden. Ik zie hier niets negatiefs aan
 • @RiRi

  Klopt hoor, ik zie het ook niet als negatief. Het is een extra optie, dat is nooit verkeerd en er zal altijd wel iemand blij van worden. Ik zie voor mezelf echter geen nut zoals ik dus zei ;) Maar onze grote vriend geeft alweer aan dat het weer een briljante functie is die beslissend gaat zijn in de aankoopbeslissing. Moest ik weer om grinniken.
 • @COSMIC_TSAR

  Ach ja anderen vinden quick resume weer doorslaggevend. Dat vind ik juist weer een iets onnodigs
 • @Meta_coola
  Je verwacht het niet…

  Ik zie bij fanboys een soort vergelijking met politiek, waarin individuele partijleden 'vinden' wat ze moeten vinden volgens hun partij. Stoor ik me aan in de politiek, en hier ook.
 • @Meta_coola
  Sorry, maar ik snap niet dat je iets als Quick Resume minder nuttig vindt dan deze optie. Het is toch fantastisch om tijdens het spelen van Valhalla even tussendoor multiplayer game te doen met je vrienden, waarna je met een enkele click weer verder kunt gaan waar je was.

  Al begrijp ik dat dit vanuit jouw kant minder vaak gebeurd, is dit iets waar echt veel mensen baat bij hebben.
 • @Gaaiz Klopt quick resume is wel iets waarvan ik verwacht dat veel mensen er plezier van gaan hebben. Heb er zelf minder aan omdat ik zowat alles fysiek speel en dus alsnog de disc zal moeten verwisselen maar toch. Genoeg mensen die volledig digitaal spelen. Deze feature op de PS5 zal toch meer zijn van leuk dat het een optie is maar meer ook niet denk ik.
 • @Meta_coola
  Inderdaad, nu haal ik een PS5!
 • @Meta_coola

  Nee absoluut niet het ligt per game eraan wat ik wil
  Dit is juist irritant
 • @Meta_coola

  Denk dat ik toch maar een console uit kies voor de games die ik wil spelen maar als jij een ps5 koopt voor de settings…be my guest lol
 • @Ramirez

  Oh als ik naar games moet kijken dan is een Sony machine sowieso de get to place. Zelfs met al die opgekocht devs heeft MS amper iets interessants op de Xbox. Nee PlayStation en een pc er naast zijn voor mij nog steeds het meest logische.
 • @Meta_coola

  Vind het knap dat je in de toekomst kunt kijken want zo indrukwekkend is de lijst met software niet.

  Ga er ook maar van uit dat Microsoft vrolijk doorgaat met het opkopen van franchises. Zij hebben immers geld als water.

  Maar je noemt pc. Je weet dat Xbox en pc een gedeelde library hebben evenals dat veel PlayStation software voornamelijk ook verschijnt voor de Xbox/pc?

  Meest logische keuze zou daarom altijd een Nintendo console zijn naast een Xbox/ps5. Maargoed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren