1. Slecht Google Stadia-spel gekocht? Zo krijg je je geld terug

Slecht Google Stadia-spel gekocht? Zo krijg je je geld terug

Net als in andere digitale winkels is het ook bij Google Stadia mogelijk je geld terug te krijgen wanneer je een aankoop gedaan hebt. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat voor elkaar krijgt en waar je precies aan moet voldoen. In sommige gevallen kun je naar je geld fluiten, dus lees dit artikel goed door voordat je overgaat tot de aankoop.

Voor het terugkrijgen van je geld moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Gelukkig heeft Google een beleid dat vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Steam. Je kunt een spel kopen met PayPal of Google Play-krediet. Wanneer je vervolgens binnen veertien dagen besluit dat het spel toch niets voor jou is, dan kun je je geld alleen terugvragen wanneer je twee uur of minder gespeeld heb, ongeacht het platform waarop je speelde.

Google Stadia

Voor add-ons of digitale aankopen, zoals microtransacties, geldt helaas dat je geen teruggave kunt regelen, tenzij de content niet werkt zoals geadverteerd. Dat proces kun je starten via de Google Stadia-app of via de klantenservice. Als je betaald hebt via Google Play is de kans groot dat je je geld voor de digitale aankoop binnen een dag terug hebt. Betaal je met PayPal, dan kan het drie tot vijf werkdagen duren voordat je je geld terugziet.

Als je je game eenmaal digitaal terugbrengt, dan verwijdert Google hem ook uit je bibliotheek. Je kunt een game éénmalig terugbrengen. Koop je hetzelfde spel voor een tweede keer, dan krijg je niet meer de kans om je geld terug te vragen. Zelfs wanneer je voldoet aan de hierboven gestelde eisen.

Google Stadia

Aanvragen via Google Play

Google Play is de digitale winkel van Google waar je games, apps, films en series koopt. Het is ook de plek waar je je geld kunt terugkrijgen voor alles dat je hebt gekocht via de diensten van Google, waaronder dus je Google Stadia-spellen. Op play.google.com kun je inloggen met hetzelfde account waarmee je ook bij Google Stadia ingelogd bent. Ga vervolgens naar Account (je ziet dit links onder het gekleurde menu staan) en druk in het volgende scherm op Bestelgeschiedenis.

Hier vind je een overzicht van alle aankopen die je gedaan hebt met bijvoorbeeld je Android-smartphone of Android TV-televisie of -mediaspeler, maar dus ook de spellen die je voor Google Stadia aangeschaft hebt. Als je de game opgezocht hebt die je wilt inleveren, dan ga je met je muis helemaal naar rechts op dezelfde regel als de naam van het spel. De regel kleurt nu donkergrijs. Helemaal rechts zie je drie puntjes staan. Klik daarop en klik vervolgens op ‘Een terugbetaling aanvragen’.

Vervolgens zal de website je door het proces leiden. Na het opgeven van de reden kun je de aanvraag indienen. Het enige wat je nu nog kunt doen is wachten totdat Google je aanvraag goedgekeurd heeft Om te zien of Google je aanvraag heeft goedgekeurd, hoef je alleen maar je mailbox in de gaten te houden. Je krijgt namelijk een bevestigingsmail met daarin de boodschap of het gelukt is of niet, en kort daarna kun je het geld verwachten op je Google Play-account of je PayPal-rekening.

Google Stadia

Wat nou als je een Google Stadia Pro-spel hebt gekocht?

In principe moet je er rekening mee houden dat je je geld niet terugkrijgt wanneer je niet aan de voorwaarden voldoet. Echter, Google heeft eind november laten zien dat het gamers geld teruggeeft voor de spellen die een maand erop gratis speelbaar zijn met Google Stadia Pro. In dit geval gaat dat om Tomb Raider en Farming Simulator 2019. En dat terwijl sommige gamers al meer dan twee uur in deze spellen gestopt hebben.

Er bestaat dus een precedent voor dat soort zaken. Maar dat betekent niet dat we er – op moment van schrijven – van uit kunnen gaan dat Google er op dergelijke manier mee om blijft gaan. Mocht je je geld nog niet teruggevraagd hebben, dan kun je de bovenstaande methode gebruiken om een terugbetaling aan te vragen voor de twee spellen die we hierboven genoemd hebben.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wesley Akkerman Freelance tech- en gamejournalist. Heeft Persona 5 hoog in het vaandel staan. Speelt voornamelijk (J)RPG's, maar kan ook genieten van LEGO- en puzzelgames.

Reacties

  • Is dit nog populair genoeg om verder te gaan?
  • Slecht spel op stadia gekocht? Dat is ervarend leren. Google weet niks van gaming en het verleden heeft geleerd dat Google de stekkers van zijn minder briljante diensten er zonder pardon en zonder waarschuwing uit trekt. Dan kun je fluiten naar je gamepjes en je centjes.
  • Le poop stadia, nutteloze bende

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren