1. Sméagol wijkt af van filmuiterlijk in The Lord of the Rings: Gollum

Sméagol wijkt af van filmuiterlijk in The Lord of the Rings: Gollum

'Gollum lijkt niet op Andy Serkis'

Daedalic Entertainment gaat in hun nieuwe game, The Lord of the Rings: Gollum, afwijken van het filmuiterlijk van Sméagol.

Dit blijkt uit de laatste editie van het tijdschrift Edge. De ontwikkelaar wil de fans van de ongekend populaire filmreeks van Peter Jackson niet teleurstellen, maar Gollum ziet er wellicht wel heel anders uit door het uiterlijk niet te baseren op acteur Andy Serkis.

"Het is niet zo dat we mensen die enkel de films hebben gezien ongelukkig willen maken, maar kort door de bocht lijkt Gollum niet op Andy Serkis. We zijn in beginsel begonnen met het persoon dat hij ooit was en hebben hem geleidelijk laten evolueren. Je kan zien dat Gollum, voor dat de ring hem verbasterde, ook gewoon een een mensachtige was", verklaart Kai Fiebig, senior producent bij Daedalic Entertainment.

De producent vertelt verder dat zij veel meer verhalende mogelijkheden hebben dan de films ooit hebben gehad. De producent vindt het vooral belangrijk dat de verschillende emoties van Sméagol goed worden overgedragen op het publiek.

"We hebben een protagonist nodig waar je bijna van gaat houden, maar tegelijkertijd erg bang voor bent. En geloof me, jullie worden bang", verhaalt Fiebig.

De game, gebaseerd op het personage uit The Lord of the Rings, moet zich afspelen voor de films en boeken. De game eindigt waar The Fellowship of the Ring begint. Daedalic Entertainment laat weten dat The Lord of the Rings: Gollum uit moet komen op pc en "alle relevante consoles". Het is de eerste game die wordt ontwikkeld dankzij een nieuwe samenwerking tussen Daedalic en Middle-earth Enterprises.

The Lord of the Rings: Gollum wordt verschijnt naar verwachting in 2021.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Jammer had graag Andy Serkis in deze game gezien met bijbehorende stem. Zou natuurlijk altijd nog kunnen de stem maar voor de echte fans zoals ik. Had dit graag als een geheel willen zien
  • Het is maar net hoe je het bekijkt. De Peter Jackson films waren verre van het eerste op entertainment gebied gebaseerd op de boeken, dus het hoeft echt niet allemaal aan die films gelinkt te worden. Op deze manier creëren ze ook meer creatieve vrijheid voor zichzelf en dat kan ik wel begrijpen.

    Tolkien zelf was al overleden (1973) voordat ik werd geboren. De echte fan lag in de jaren 50 van vorige eeuw voor de deur van de boekenwinkel te wachten tot ze open gingen om ze te verslinden. De boeken, niet het personeel van de boekenwinkel.

    (Is trouwens geen persoonlijke aanval, Snafu9, meer een grapje dat "echte fan" bij een franchise die al zoveel varianten kent op heel veel verschillende manieren opgevat kan worden. Ik begrijp je standpunt namelijk heel goed.)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren