1. Snapchat werkt aan gameplatform

Snapchat werkt aan gameplatform

Ontwikkelaars kunnen speciaal voor Snapchat games ontwikkelen

Snapchat zou werken aan een gameplatform voor de app. Waarmee externe ontwikkelaars games kunnen maken. Dat meldt de website Cheddar.

Snapchat voegt steeds meer kleine spelletjes toe aan de camera-app. Zo kan je drie op een rij, boter kaas en eieren en nog veel meer spellen spelen tegen je vrienden. Dit is echter niet het enige. Er is namelijk ook een aantal augmented reality-games toegevoegd die je nu samen met je vrienden kan spelen.

Dit is volgens Cheddar niet de laatste grote ontwikkeling die eraan zit te komen. Snapchat zou namelijk aan een gameplatform werken waarbij het mogelijk is voor ontwikkelaars van buitenaf om games speciaal voor Snapchat te maken.

Ook heeft Snapchat vorig jaar een kleine Australische gamestudio overgenomen voor 8,6 miljoen. Dit heeft Cheddar gevonden in financiële documenten die aan de overheid gegeven zijn door het bedrijf. De studio heet overigens Prettygreat en een van de medewerkers is verantwoordelijk voor de games Fruit Ninja en Jetpack Joyride.

Deze nieuwe games zouden een nieuw tijdperk inluiden voor Snapchat. Los van vernieuwing kan dit ook een mooie inkomstenbron voor Snapchat zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren