1. SNK kondigt de NeoGeo Arcade Stick Pro aan

SNK kondigt de NeoGeo Arcade Stick Pro aan

Kan worden gebruikt als joystick en console

SNK heeft de NeoGeo Arcade Stick Pro aangekondigd, deze mini-console beschikt over twintig klassieke SNK-vechtspellen en kan op twee verschillende manier worden gebruikt.

Volgens SNK is dit nieuwste stukje hardware geïnspireerd door de NeoGeo CD-controller. Dit is dan ook terug te zien in het design van de Arcade Stick Pro. De mini-console kan switchen tussen twee modi: de joystickmodus en de consolemodus.

In de Joystick-modus steekt de de speler de controller in de NeoGeo-mini of pc. Op deze manier kan de speler de console als controller gebruiken.

NEOGEO

Bij de consolemodus is het de bedoeling dat spelers het apparaat met een HDMI-kabel koppelen aan een televisie. Op deze manier functioneert het apparaat zowel als controller, als console.

Spelers krijgen bovendien de mogelijkheid om zelf de button layout aan te passen. Daarnaast kan er een tweede NeoGeo Arcade Stick Pro worden aangesloten, zo kunnen de klassieke NeoGeo-spellen ook met zijn tweeën gespeeld worden.

Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt voor de NeoGeo Arcade Stick, de ontwikkelaar geeft wel aan dat de lanceerdata per land of werelddeel kan verschillen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren