1. SNK kondigt nieuwe Neo-Geo aan om jubileum te vieren

SNK kondigt nieuwe Neo-Geo aan om jubileum te vieren

SNK (Shin Nihon Kikaku) bestaat veertig jaar en dat viert de hard en software-ontwikkelaar met een nieuw Neo-Geo-apparaat.

De Japanse sectie van SNK heeft via Twitter een afbeelding gedeeld van een geheimzinnige console waarop veertig klassieke SNK-games te spelen zijn.

In de tweet onthulde SNK dat onder andere The King of Fighters, Fatal Fury, Samurai Showdown en Metal Slug speelbaar zullen zijn op de nieuwe Neo-Geo. Het is nog niet bekend hoe de console er exact uit gaat zien en welke games er verder allemaal speelbaar op zijn.

Neo geo mini

Het is mogelijk dat het om een Neo-Geo Mini gaat. Vorig jaar waren er al geruchten dat zo'n apparaat zou komen vanwege het 40-jarig bestaan van SNK. Zhihui Ge gaf namelijk tijdens het internationale MiSK Global Forum, dat gehouden werd in Saoedi-Arabië, de organisators een gouden gouden standbeeld van een Neo-Geo Mini, speciaal ontworpen voor het jubileum. Veel fans dachten hierdoor dat er een nieuwe Neo-Geo zou komen, hoogstwaarschijnlijk een Mini-variant.

De Neo Geo's waren voor namelijk arcade-systemen, zoals de Neo Geo MVS, die in 1990 uitkwam. De SNK-titels als Metal Slug en The King of Fighters zijn voor de meeste mensen het bekendst.

Neo Geo MVS

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren