1. Sonic-bedenker Yuji Naka gaat misschien met pensioen

Sonic-bedenker Yuji Naka gaat misschien met pensioen

Of maakt hij maar een grapje?

Sonic the Hedgehog-bedenker Yuji Naka meldt dat hij overweegt om met pensioen te gaan.

Vorige week bleek al dat Naka niet meer werkzaam is bij Square Enix, de meest recente uitgever waarvoor hij games maakte. Voor dat bedrijf heeft hij de matig ontvangen platformer Balan Wonderworld ontwikkeld. Vorige week was echter nog niet bekend wat de nieuwe plannen van Naka waren.

In een Japanse tweet bevestigt Naka dat hij in april ontslag heeft genomen bij Square Enix. "Ik kan de reden nu niet delen, maar ik hoop daar in de toekomst meer over te kunnen vertellen. Wat de toekomst betreft: ik ben al 55 jaar oud, dus ik kan net zo goed met pensioen gaan." Of Naka echt van plan is om met pensioen te gaan of een grap maakt is niet bekend.

Naka was voorheen het hoofd van Sonic Team, waar hij de hoofdprogrammeur van de Sonic the Hedgehog-games op de Sega Mega Drive was. Hij ontwikkelde ook spellen als Nights into Dreams en Phantasy Star Online. In 2006 ging hij weg bij Sega om de studio Prope te starten, waarbij hij Digimon-games ontwikkelde, alsmede Rodea the Sky Soldier. In 2018 kwam hij bij Square Enix te werken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren