1. Sonic mania-regisseur is in voor 3D-Sonic

Sonic mania-regisseur is in voor 3D-Sonic

Maar wel met een groter team

Christian Whitehead, regisseur van Sonic Mania, heeft in een interview met Eurogamer laten weten dat hij een 3D-Sonic wel ziet zitten.

"Over het algemeen houd ik van 3D. Ik heb persoonlijk veel met 3D-tech gewerkt, maar niet voor Sonic. 3D interessert me ontzettend als ontwikkelaar, omdat het een totaal nieuwe wereld aan ontwerpuitdagingen biedt. De reden dat ik vroeger 2D-games maakte, is dat ik enkel de pc van mijn familie beschikbaar had. Die retro-esthetiek is een stuk eenvoudiger te ontwikkelen dan 3D, daar heb je een groter team voor nodig. Maar ik ben zeker voor dit idee."

Recent verscheen Sonic Mania Plus, een uitgebreide versie van de in 2017 verschenen game. De titel is niet ontwikkeld door het reguliere Sonic-team, maar begon als fangame van ROM-hackers onder leiding van Whitehead.

Vorig jaar beloonde Laura de game met een 8,7 in haar recensie: "De combinatie van oude werelden en nieuwe omgevingen in een oud jasje werkt als een trein, net als het sprinten met Sonic zelf."

Sonic Mania

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Als het echt goed geïmplementeerd word zeg ik , ik ben all in maar de geschiedenis leert mij dat Sonic en 3d niet samen gaat.
  • Ik had Sonic Adventure Battle 2 (of zoiets dergelijks) en die game vond ik echt heel vet. Die game kocht ik toen bij mijn GameCube. Later Sonic Heroes ook nog gekocht en die vond ik ook leuk.

    Of het technisch allemaal even goed was, weet ik niet meer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren