1. Sony brengt games ook op pc en mobiel uit

Sony brengt games ook op pc en mobiel uit

Bedrijf staat open om bereik zo uit te breiden op deze platformen

Sony heeft een flink aantal games die exclusief zijn voor de PlayStation. Toch staat het bedrijf open voor het idee om een aantal van die titels in de toekomst ook op pc en mobiel uit te brengen, om zo een groter publiek te bereiken.

Eerder deze maand is de PlayStation 3-klassieker Journey uitgebracht op iOS en vanaf 1 oktober zal Ready Set Heroes beschikbaar zijn voor de pc via de Epic Game Store. Dit zijn de eerste Sony-games voor andere platforms.

Shawn Layden, baas van Sony Worldwide Studios, heeft in een interview met Bloomberg laten weten dat het bedrijf serieus overweegt om Sony Exclusive-spellen beschikbaar te stellen voor een groter publiek. "Natuurlijk blijft de PlayStation prioriteit één, maar dit hoeft niet te betekenen dat er in de toekomst geen titels, afkomstig uit onze eigen studiocollectie, beschikbaar komen voor een groter publiek", zegt Layden.

"Natuurlijk hoeven spelers voorlopig niet te verwachten dat God of War beschikbaar wordt in de Epic Games Store", aldus Layden. Zoals eerder vermeld blijven de exclusieve PlayStation-titels cruciaal voor Sony. Uit het gesprek met Bloomberg valt te concluderen dat het vooral over multiplayer-spellen gaat die beschikbaar worden voor mobiele apparaten en de pc. We hebben gezien bij multiplayer-spellen als Fortnite en Apex Legends, dat zulke titels een enorme spelersaanhang oproepen vanwege de brede beschikbaarheid. Ook wanneer spellen in eerste instantie slechts voor consoles bedoeld zijn. Het beschikbaar stellen van spellen voor een groot publiek kan leiden tot een gigantische community en dit lijkt Sony wel interessant te vinden.

Een Xbox-versie van Horizon Zero Dawn of Spider-Man hoeven we niet te verwachten. Sony is voorzichtig met hun exclusieve spellen, maar het idee is er en de eerste stappen lijken te zijn gezet

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • Nice maar zolang en goede exclusives blijven komen, zal er ook altijd een playstation in huis staan naast me gigantische pc bak
 • @Zorewin

  Met zo'n gigantische bak kan je wel een hoop games in minstens 60 fps spelen.

  Stel je voor: Spider-Man in 144 fps.
 • @Don Carpaccio True maar gaat niet gebeuren, en als sony / microsoft hun plannen waar weten te maken dat alle consoles en alle games straks standaard 60fps draaien dan zal ik denk meer achter me tv gaan zitten dan mijn pc :P
 • Sony en MP games…… hmmmmm arghhhh…. Welke MP games zijn van Sony nou echt goed ?
 • @ShadowhunterrX

  Lekker boeiend. De SP's zijn bijzonder tof. Daar gaat mijn voorkeur naar uit ;) maar idd, qua MP aanbod is het karig, ben ik met je eens ;)
 • Niet doen Sony, wees exclusief.
 • @Monojaxx
  Hoewel ik alle non-PS4 personen de kwaliteit van alle PS exclusives gun, hoop ik dat een bredere release geen afbreuk doet aan de optimalisatie van de games. Met name kijkend naar mobiele uitrol kan hier nog wel eens invloed op hebben.
 • Mooi. Het zal eens tijd worden. De hele wereld is onderhand genderneutraal, maar de gameindustrie nog niet. Het is een grote schande.
 • @Jelster dan vergeet je toch de film en serie industrie. Alles op verschillende streamingdiensten. Dus het is nog lang niet zover en ik zie dat ook niet snel gebeuren door verschillende licenties en de zucht naar geld voor de eigen onderneming/dienst.
 • @Jelster

  Degene met het beste USP trekt de markt naar zich toe, als je alles aan/met anderen geeft/deelt dan trap jij je eigen ruiten in. Als ieder pretpark dezelfde attrakties zou hebben, waarom zou je dan in godsnaam verschillende parken bezoeken? Zo werkt het met consoles ook, je wilt mensen naar je toe trekken.
 • Logische stap, een MP game heeft veel meer bereik en houdbaarheid als het multi platform is. Al heeft Sony de laatste jaren weinig MP spellen ontwikkeld.
 • @Dutchy_d Daar begint al verandering in te komen met de Predator game. Kan best zijn dat ze die studio ook overnemen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren