1. Sony verhoogt uitgaven voor PS5

Sony verhoogt uitgaven voor PS5

Bedrijf bevestigt de next-gen console nogmaals

Sony heeft nogmaals de ontwikkeling van de 'PS5' bevestigd. Dit keer in de laatste cijfers die het bedrijf deelde.

In het laatste winstrapport laat Sony weten dat er sprake is van een verhoging in uitgaven bij een bepaalde tak van het bedrijf. Laat dit nou net de PlayStation-divisie zijn voor de volgende generatie consoles.

PlayStation 5

Dit is niet de eerste keer dat Sony een next gen-console bevestigt. Eerder deelde Mark Cerny, systeemarchitect bij Sony, de specificaties van de PS5. De onthulling kwam vrijwel uit het niets, maar volgens Kotaku-journalist, Jason Schreier, was hier wel degelijk over nagedacht. Volgens hem was Sony bezig met het delen van ontwikkelaarskits met andere partijen. Sony wist dat informatie zou lekken, dus zorgde de uitgever ervoor dat ze de geruchten te snel af waren.

Specs

Twee weken geleden deelde Cerny onder andere dat de de next-gen console onder andere een SSD krijgt die is gespecialiseerd in korte laadtijden. Uit een demonstratie aan Wired blijkt dat de laadtijden in Spider-Man gereduceerd worden van 15 tot 0,8 seconden.

Een andere opvallende feature is backwards compatibility. Omdat de architectuur van de console gebaseerd is op die van de PS4, zullen spelers PS4-games af kunnen spelen op de PS5. Overige punten zijn ondersteuning van 3D audio, ray-tracing, 8k-resoluties en een algemene upgrade van de GPU en CPU.

Ook zei Cerny recent dat de prijs van de PS5 aantrekkelijk wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Lanceert niet in 12 maanden lees ik op IGN. Ik hoop op een snelle release van de nieuwe Xbox. Ik wil eigenlijk uiterlijk eind dit jaar gewoon een next-gen console hebben.
  • @CerandoX.nl
    Hangt een beetje af wat er voor uitkomt. Zonder echte 'geoptimaliseerde' games hoeft het van mij nog niet per se. Ik haal hem wel als LoU2 en Cyberpunk uit zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren