1. Sony: 'Een next-gen console is nodig'

Sony: 'Een next-gen console is nodig'

Maar wanneer komt hij?

Ja, er komt een opvolger van de PlayStation 4. Dat heeft Sony nu voor het eerst bevestigd.

Dat deed Sony Corporation Chief Executive Officer Kenichiro Yoshida in een statement naar Financial Times. "Op dit moment kan ik alleen zeggen dat het nodig is om next-generation hardware te hebben."

Meer is nog niet bekend, en dus ook niet of de nieuwe console PlayStation 5 gaat heten. Hoewel het geen verrassing mag heten dat de PlayStation 4 een opvolger krijgt, is het toch goed om bevestiging te hebben.

Het is tevens nog niet bekend wanneer een nieuwe console verwacht kan worden. Er staan nog een aantal grote PlayStation 4-games op stapel, waaronder The Last of Us: Part 2 en Death Stranding.

Hier lees je een compleet overzicht van alle geruchten die we hebben gehoord over de PS5.

PlayStation 4

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik wil mijn 60 seconden terug
 • @xevulutionx, wat lees jij traag dan, ik deed er 28 seconden over.
 • @Grombeer
  Ik deed er waarschijnlijk ook 20-30 seconden over. Echter las ik het nog een keer en daarna nog stapsgewijs omdat ik dacht dat ik de clue had gemist waarom dit nieuwswaarde zou hebben.
 • @xevulutionx

  Echt hè, wat is hier de nieuwswaarde van? En het is niet eens komkommertijd meer.
 • Ik hoop dat games instaleren op de volgende generatie een stuk sneller gaat. Want dat is wel mijn grootste ergernis deze generatie
 • @kaassoufleeisback
  Een van de grote nadelen van Bluray inderdaad, al vis ik tegenwoordig (sneller) digitaal m'n games naar binnen.
  Ik hoop vooral dat de laadtijden worden aangepakt d.m.v. een SSD. De prijzen van een SSD lijken langzamerhand op een acceptabel niveau voor consoles te komen, al zullen de games natuurlijk ook groter worden.
 • @Gaaiz

  Ja, de prijs van een kleine SSD…een SSD van 2 TB(een grote wat nodig gaat zijn) is net zo duur als een PS4 bij launch.
  Geef mij dan maar liever direct een HDD van 4 TB. Jammer van de snelheid, maar ach, ik kan er wel mee leven.
 • @Ardyn
  Anders een compromis, een SSHD. Heb je toch een redelijke snelheid maar ook aardig wat opslag.
 • Van mij mogen de volgende sony en microsoft consoles wel wat duurder worden zodat ze er nog betere hardware in kunnen stoppen. 500 euro zou ik geen probleem vinden.
 • @Cypher
  Prijs zegt niks over de hardware…
 • @oosterman
  Prijs zegt toch echt het meest over de hardware..
 • @Gaaiz
  Lijkt mij toch ook. Een console die 500 euro kost kunnen ze toch meer power geven dan een console van 400 euro. Kijk maar naar de xbox one x.
  Dus Oosterman………..leg eens uit……..(smiley)
 • @Cypher Onzin, iets wat 100 euro duurder is staat niet direct vast aan meer Power. Power is niet afhankelijk van de prijs over het algemeen. Er zijn producten die goedkoper zijn en meer power hebben dan een product wat duurder is. Er komt wel wat meer bij kijken waarom iets duurder is.

  499 zou verder de max moeten zijn wat een console mag kosten naar mijn mening.
 • Well, no shit… :'-)
 • Verwacht niet veel van next gen om eerlijk te zijn. Beetje 4k, wat extra toeters en bellen.
 • @ShadowhunterrX

  Ik verwacht dat Nintendo qua 3rd party vooral een groot probleem gaat hebben wanneer huidige 3rd party games al niet mogelijk zijn in fatsoenlijke kwaliteit. Dan wordt het dan helemaal een probleem. Dan kunnen bedrijven als Bethesda nog het beste voor hebben maar is t niet mogelijk. Dus wanneer de next gen komt. Zou Nintendo een oplossing kunnen zoeken
 • @kaassoufleeisback

  Want Nintendo is niet in staat een powerhouse van een console te maken mochten ze dat willen?

  De ps5 komt ongeveer in 2021. Dan is de Switch 4 tot 4,5 jaar oud. Prima cyclus om de Switch te vervangen. Bovendien zal de userbase van de Switch zo groot zijn dat het altijd aantrekkelijk blijft.

  Sinds de n64 roepen mensen doemscenario’s en ze doen het nog steeds prima.

  Het grote probleem waar je met de hardware tegenaan gaat lopen is de prijs. Verwacht dus maar geen grote stappen voor de ps5, nieuwe xbox of Nintendo.

  We weten allemaal hoe slecht Sony het deed met die belachelijke ps3 prijs. Een console van 500+ verkoopt niet. Laatstaan die arrogante 600 die ze er voor vroegen.

  De nieuwe ps5 zal denk ik maar mondjesmaat sterker zijn dan de xbox one x.
 • @Ramirez

  De ps5 komt in 2020 op zijn laatst uit. Daarbij Nintendo is prima in staat een power house te maken alleen is daar na de GameCube meesgestopt. Gevolg de grote 3rd party knallers zijn er niet meer op speelbaar.
 • @kaassoufleeisback

  Dat de PS5 'op z'n laatst in 2020 uitkomt' is een gok van jou, net zoals dat '2021' een gok van Ramirez is, maar wat hij zegt snijdt wel hout. Misschien komen ze wel weer met een powerhouse, maar van de andere kant… De Switch is geen powerhouse en kijk eens hoe goed het apparaat verkoopt, mede door de prijs die aantrekkelijk is (+ het feit dat het een hybrid is en maak van een hybrid maar eens een powerhouse…).

  Daarnaast is er nog altijd de mogelijkheid om games te "downgraden", zoals nu met 3rd-party games voor de Switch gedaan wordt. Sommige 3rd-party developers (zoals Bethesda) zullen dit gaan doen, anderen zullen hier geen zin (i.v.m. geld/tijd) in hebben. :-)
 • @Piet S.

  Eind 2020 komt meer in de buurt Sony laatste 4 ps4 games zijn in de laatste fase van het ontwikkelingsproces. Al twijfel ik of Death Stranding en Ghost of Tsushima Ps4 games zullen worden. De nieuwe Guerilla game en Santa Monica titel bijv zullen nooit meer op de ps4 uitkomen.

  En natuurlijk kun je de games downgraden maar het gaat ten koste van de kwaliteit. Zeker in handheld modus hoor ik klachten over Wolfenstein. En de Switch is een succes door iets wat ik en andere al jaren geleden voorstelde een hybride console. Die je overal mee naar toe kan nemen. Maar het mist daarom wel de echte grote 3rd party games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren