1. Sony blokkeerde overzetten personages naar consoles Destiny 2

Sony blokkeerde overzetten personages naar consoles Destiny 2

Bungie wilde het wel mogelijk maken om personages over te zetten

Destiny 2 was de eerste game uit de reeks die ook naar de pc kwam. Veel spelers waren hier blij mee tot ze erachter kwamen dat ze hun personages niet naar de pc-versie konden overzetten. Sony schijnt hier een aandeel in gehad te hebben.

De pc-versie van Destiny 2 verscheen veel later dan de console-versies van de game. Veel spelers hadden dus al een begin gemaakt op de PlayStation 4 en Xbox One toen ze de mogelijkheid kregen om de game verder te spelen op de pc. Nu blijkt dat Bungie het mogelijk wilde maken om het mogelijk te maken je personage over te zetten naar de pc. Sony zat hier echter niet op te wachten.

Destiny 2

In de laatste aflevering van Kotaku’s Splitscreen-podcast gaf Jason Schreier, een Kotaku-journalist die het vaak bij het rechte eind heeft, aan dat Bungie al aan de slag wilde met een manier ontwikkelen om het overzetten van personages mogelijk te maken. Sony zag dit echter niet zitten, omdat het bedrijf wilde dat Destiny 2 werd gezien als PlayStation 4-game. Sony heeft de keuze gemaakt om deze mogelijkheid te blokkeren. Dit is erg jammer voor Destiny-spelers die graag over wilden stappen op de pc.

Het is niet de eerste keer dat Sony een veel verzochte feature afwijst. Zo heeft het bedrijf ook maandenlang cross-play voor Fortnite onmogelijk gemaakt. Uiteindelijk heeft Sony er toch voor gekozen om dit mogelijk te maken, maar het ziet er niet naar uit dat Sony haar gedachte gaat veranderen als het op Destiny 2 aankomt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • De arrogantie van de marktleider.
  Je ziet het steeds weer terug en allemaal worden ze er de generatie erna op afgerekend.

  Snes/Nintendo -> geen marktleider meer met N64

  PS2/Sony-> geen marktleider meer met de PS3

  Wii/Nintendo -> geen marktleider meer met de Wii u.

  Iedere keer bijten ze de generatie erna in het stof door een anti consumenten houding ten tijde van het marktleiderschap. Sony is deze generatie ook weer lekker bezig met o.a. een stare houding tegenover crossplay, censuur in games en nu ook het gijzelen van je profiel.
 • @Ramirez

  De kans dat Sony met ps5 ook weer marktleider word is sterk aanwezig. Niks maar dan ook niks wijst er op dat ze volgende generatie met arrogantie en hoogmoed in gaan. For the players staat nog steeds hoog in het vaandel voor Sony.

  Ik zou er overigens ook voor zorgen dat ze hun progressie niet zomaar op een concurrerende machine voort kunnen zetten.
 • @Meta_coola

  Sure sluit je ogen maar voor wat Sony op dit moment doet. Het feit dat je het er mee eens bent dat Sony accounts van Fortnite en destiny gijzelde zegt genoeg over jezelf.

  Ben je het ook eens met het censuur wat Sony momenteel aan het doorvoeren is?

  Sony is op dit moment totaal niet “for the players” maar “for Sony self”.

  Als de arrogantie aanhoudt kost je ps5 straks gewoon weer 599 euro. Feit is gewoon dat marktleiders overal mee denken weg te komen maar bijna altijd op hun bek gaan. De geschiedenis herhaalt zich vaak genoeg.

  Met name is Japan en Japanse ontwikkelaars storen zich aan Sony haar houding atm. Overigens is Sony binnen een maand daar ook geen marktleider meer. De Switch verkoopt daar week in week uit 3 tot 4x zoveel units.
 • @Ramirez

  Als ik zie wat Sony nu allemaal aan het doen is zijn ze wel degelijk for the players. Het is een goed moment om eigenaar te zijn van een ps4.
 • @Meta_coola

  Nou. Vertel. Wat doen ze dan allemaal wat 'for the players' is?
  @Ramirez is al met een hoop bewijzen gekomen die het tegenovergestelde laten zien.

  Dus, kom er maar in! :)
 • @Ramirez PS3 heeft volgens mij uiteindelijk meer verkocht dan de 360. Microsoft kan je nauwelijks tot niet eens marktleider noemen van de vorige gen.

  Houding qua crossplay, censuur of gijzelen van profiel is idd vervelend. Crossplay tussen consoles kan ik begrijpen dat ze daar niet zo happig zijn op het moment. Ik heb nog steeds het gevoel dat daar meer aan de hand is tussen Microsoft en Sony, waardoor Sony ze nu probeert te dwarsbomen. We weten het fijne niet dus ik zie wel hoe ze de volgende generatie hier in staan. Qua censuur valt dit gelukkig mee en alleen maar op games voor rukkende pubers uit japan.
 • @Snake_NL

  De Wii was marktleider de vorige generatie.
  Overigens hoop ik dat je gelijk hebt maar waar rook is is vuur wordt altijd gezegd.

  Het gijzelen van crossplay en profielen stoort mij nog het minst. Dat is hun eigen beleid.

  Het censureren van games is je bemoeien met de artistieke ideeen van een ontwikkelaar. Het begint met kleine dingetjes, zoals het verwijderen van de prostitué optie in Red dead of het censureren van schaars geklede vrouwen in games. Later zal dit doorslaan.

  Niet voor niets hebben we rating systemen in de EU en VS maar daar trekt Sony zich niets van aan. Nee ze moeten daar nog eens overheen regeren.
 • @Snake_NL
  Ja, maar de Wii wel meer dan de PS3.
 • @Ramirez
  De enige reden waarom Sony dit met Destiny 2 doet en met Fortnite deed is omdat ze aankopen via de PlayStation Store willen laten lopen. Ik begrijp dat wel. Dit heeft helemaal niets met arrogantie van de marktleider te maken.

  Ik vind het al helemaal logisch bij Fortnite. Het is een gratis game die je buiten PlayStation Plus kunt spelen. Als je dan een Battle Pass of cosmetics via de PC of Xbox koopt en dat account dan gebruikt op de PS4, dan is er vrij weinig kans dat ze iets gaan verdienen aan zulke accounts.

  Het heeft uiteraard met geld te maken, maar het lijkt mij toch wel fair dat de inkomsten dan ook eerlijk verdeeld worden. Als marktleider kun je dan makkelijker deze keuzes maken inderdaad.
 • @CerandoX.nl

  Ik kan ook wel enigsinds begrip opbrengen over het hele profiel gebeuren. Ik zei ook nog het is een beleidskeuze.

  Echter wanneer je slogan “for the players” is vind ik dat je dat dan ook enigsinds moet zijn en zulke kleinigheidjes gewoon moet toestaan ondanks het financieel gewin. En ik weet het, het blijven bedrijven en die doen alles voor geld maar op deze manier zet je jezelf keer op keer voor aap in de industrie en speel je de boeman voor de “players”.
 • Zoals we van Sony gewend zijn: Lekker arrogant. :)
 • @Piet S.

  Ja want Nintendo is nooit arrogant…. Die bewijzen ook keer op keer dat ze arrogant zijn.
 • @Meta_coola

  Waar wordt beweerd dat Nintendo niet arrogant is wanneer het de marktleider positie heeft?

  Tot nu toe heeft iedere marktleider nare trekjes vertoond. Geen uitzondering.
 • @Ramirez

  Mja Piet zegt zo als we gewend zijn van Sony… Tja ik ben dat juist gewend van Nintendo.
 • @Meta_coola

  De laatste jaren (ja, meervoud) is Sony veruit de arrogantste van de 'grote 3'. Daarnaast zeg ik inderdaad niet dat Nintendo in het verleden nooit arrogant is geweest, maar Sony staat op het moment met stip op 1.

  En waarmee is Nintendo op dit moment zo arrogant dan? Zijn ze arrogant omdat ze kleine onafhankelijke ontwikkelaars de kans geven om games te releasen op hun console, of omdat ze spelers zoveel als mogelijk mogelijkheden bieden om op zoveel als mogelijk plekken te kunnen gamen, of omdat ze ieder jaar games aankondigen/releasen waar fans om gevraagd hebben, of omdat ze fans mee laten beslissen over welke characters in games komen (SSB)?
  Schei toch uit man. :')
 • @Piet S.

  Lol. Als het het arrogantie aankomt de laatste laten we zeggen 6 jaar dan is het 1 MS, 2 Sony, 3 Nintendo.
 • @Meta_coola

  MS heeft er voor gezorgd dat Minecraft multiplatform is geworden, ze zijn voor crossplay, ze brengen Xbox console exlusives naar andere consoles (Cuphead naar de Switch) en brengen MS services naar andere apparaten.
  Jaaaaa! Dat is zeer arrogant hoor. Ze denken he-le-maal niet aan de gamers… :')

  Sony staat met stip op 1. Vind je van niet? Kom dan eens met bewijzen, zoals wij die hierboven al geven. Ik ben benieuwd.
 • @Piet S.

  De bewijzen spreken voor zichzelf, de games die al uitgekomen zijn de games die er nog gaan komen. De service die Sony levert. Ik als pc/console gamer voel mij niet genaait maar juist gesteund door Sony.
 • @Meta_coola

  Voor mij spreken die bewijzen niet voor zichzelf, dus ik zou het waarderen als je ze op zou kunnen sommen voor me… Ik twijfel echter of je dat kunt, want je ontwijkt mijn vraag al 2x.

  En dat JIJ je gesteund voelt heeft niets te maken met het feit dat Sony zich al jaren arrogant opstelt.
 • @Piet S.

  Eum de extreem leuke voordelen die je noemt van Microsoft staan totaal los van arrogantie of niet.

  Iemand die geld schenkt aan het goede doel, kan dit in alle intimiteit doen OF gelijk een Bono de schijnwerpers zoeken ten voordele van een nieuwe U2 plaat. Microsoft is de laatste jaren zich als Bono aan het gedragen. Phil Spencer eist meestal de meeste aandacht op. Dingen als crossplay en Xbox Game-Pass worden gebombardeerd als de redders der games. Je mag goede dingen uitbrengen en dat is ook zo het geval, maar dan ben je nog altijd niet verlost van arrogantie. Integendeel!

  Better on Xbox!

  Minecraft was al multiplatform voor de overname.

  Edit: Sony is zeker niet verdedigbaar op vlak van goeie service . Als de developers niet zoveel passie uitstraalde, had ik al lang dag gezegd!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren