1. 'Sony brengt dit fiscale jaar vier miljoen minder PS5-consoles uit'

'Sony brengt dit fiscale jaar vier miljoen minder PS5-consoles uit'

Het zou nu om ongeveer elf miljoen exemplaren gaan

Sony zou dit fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2021, vier miljoen minder exemplaren van de PlayStation 5 uitbrengen dan aanvankelijk gepland.

Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen. Eerder dit jaar meldde de website dat Sony tot en met 31 maart 2021 wereldwijd vijftien miljoen exemplaren van de aankomende console zou verschepen, maar dit zou zijn bijgesteld naar ongeveer elf miljoen exemplaren.

De reden zou zijn dat een chip in de console lastiger dan verwacht te fabriceren is. De chipmaker verantwoordelijk voor de custom ontwikkelde chip zou in sommige gevallen zo'n vijftig procent van de verwachte hoeveelheid chips maken. Wel zou dat aantal de afgelopen tijd zijn toegenomen. Desondanks zou Sony hierdoor de verwachte aantallen hebben moeten bijstellen.

Sony lijkt ondanks de vermindering van productie grote verwachtingen te hebben omtrent het succes van de console: het bedrijf heeft volgens Niko Partners-analist Daniel Ahmad dit jaar zestig vluchten of vliegtuigen geboekt om exemplaren van de console naar de Verenigde Staten te verschepen en zo aan de hoge vraag te voldoen. De rest wordt via schepen geëxporteerd. Het is sneller, maar duurder om goederen via vliegtuig te verschepen ten opzichte van schepen.

De releasedatum en prijs van de PlayStation 5 is nog altijd niet bekend, maar morgen om 22:00 uur Nederlandse tijd zendt Sony een presentatie uit rondom de console en diens games - mogelijk wordt daar meer bekendgemaakt.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • per vliegtuig is heel duur een palletje laat zeggen met 40 ps5 kan goed 25000 eur kosten weet dat uit ervaring :)
 • Dat is bijna 1/3 van het hele aantal, dat is best fors. Hopelijk komen er geen hoarders die de consoles voor veel meer doorverkopen.
 • Nog altijd flink meer dan ze volgens de eerste berichten van plan waren toch? Dit soort aanpassingen zijn in dergelijke productieprocessen vrij normaal geloof ik. Komt vast goed, al ben ik ook wel bang voor scalpers. Wat is dat toch een sneu volk.
 • Goed op tijd reserveren dus!
  Jammer voor sony… als er geen ps5 ter beschikking is, zullen veel mensen overwegen om een andere console te kopen.
 • Toch wel een beetje nerveus voor morgen. Heb de console een jaar geleden al gereserveerd bij de GameMania hier. Wil nu toch wel een keer weten wat ie gaat kosten. Ik hoop 500 euro, maar door de SSD en dualsense controller kan het wel eens richting de 600 gaan ondanks dat de rest van de hardware zwakker is dan wat er in de Series X ligt. Insiders zeggen echter ook dat de Series X met flink wat verlies verkocht zal worden.
 • @gusanito

  450 tot 500. Duurder echt niet. 100% zeker.

  Microsoft heeft het plafond al gezet.
 • @gusanitoGewoon nog een jaartje wachten, da's het beste met nieuwe consoles. De PS5 zal veel te heet worden. Verder is dat ding veel te groot en spuuglelijk. En de Sony exclusieve s laten ook nog even op zich wachten. Intussen kun je het best een PC bouwen, even die kakelverse RTX 3080 er in klappen en gaan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren