1. Sony blijft verhalende games ontwikkelen

Sony blijft verhalende games ontwikkelen

Sony-CEO over de ontwikkeling van verhalende games

De CEO van Sony, Jim Ryan, heeft aangegeven dat fans van verhalende games zich geen zorgen hoeven te maken.

Veel gameontwikkelaars focussen zich steeds meer op live service-games die spelers ook na lancering betrokken moeten houden. Dit door middel van constante updates en dlc’s. Voor spelers die juist gek zijn op games waarin het verhaal centraal staat, is dit geen fijne trend. Sony stelt deze spelers echter gerust.

Sony

In een recent interview met CNET werd aan Ryan gevraagd wat hij vond van het zogenoemde live service-games-genre. “Er zijn goede en minder goede voorbeelden en het is echt niet makkelijk om dat soort games te ontwikkelen”, zegt Ryan. Verder geeft hij aan dat Sony niet van plan is om op verhaal gebaseerde games ooit in de steek te laten. Daarnaast gaat het volgens Ryan beter met verhalende games dan het ooit is gegaan.

Ryan geeft wel toe dat hij denkt dat live service-games blijven groeien, maar alleen als deel van de volledige game industrie. Het kan dus zijn dat Sony in de toekomst meer live service-games uitbrengt, maar dit betekent niet dat het bedrijf verhalende games uitsluit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Beter, van dit soort games geniet ik serieus het meest. Merk ook dat lineair mij steeds meer trekt. Heb niet zoveel zin en tijd meer voor grote open-wereld games. Toen ik nog studeerde was dit prima ; zeeën van tijd of prima voor vluchtgedrag. Maar nu heb ik toch liever de games die wat makkelijker op te pakken zijn en je ook gerust even een tijdje weg kan leggen. RDR 2 heb ik nog steeds met geen vinger aangeraakt vanwege de tijdsinvestering. Durf het bijna niet aan, zonde want hij loopt nu stof te happen.
 • @benjaminben
  Ik ben zelf ook een enorm liefhebber van verhalende games maar RDR 2 is geen game voor iedereen ben ik wel achter. Als ik je verhaal ook zo lees dan sluit rdr2 daar ook niet bij aan. Heb er zelf nu al flink wat uur inzitten en zit halverwege het 4de chapter maar ik kom er zo ongekend moeilijk doorheen omdat het ontzettend kabbelend is allemaal. Het komt verhalenderwijs maar niet los. Dan gebeurt er iets en denk je ok nu is de shit aan maar dan nog gaat het tempo of de focus op dat stuk er weer af. Misschien ligt het aan mij of de mensen die ik spreek (die hetzelfde hebben).
  Ooit hoop ik m toch uit te spelen want kwalitatief zit t gewoon zeer goed in elkaar en ziet het er fantastisch uit.
 • @xevulutionx

  Gewoon doorbijten, ik heb het spel uitgespeeld, was echt wel een pareltje qua verhaal.
 • @benjaminben

  Ik snap je punt. Ik heb dat eigenlijk altijd wel een beetje gehad. Games met teveel poespas en zijmissies vormen altijd zo’n soort barrière waar ik eerst overheen moet om er zin in te krijgen. Zelda is daarop wel een uitzondering. Ben altijd bang dat ik bij dat soort games toffe dingen oversla.
 • Mooi, live service games kunnen goed en leuk zijn. Maar verhalende ( singleplayer) games blijven nog steeds de baas.
 • SP games zijn de basis! <3
 • Goed nieuws van Sony en vind het mooi dat juist deze games bij hen veel succes of positiviteit hebben gehad (op een enkele meer mixed ontvangen titel na). Het is precies hetgene wat me een beetje zorgen baart nu MS weer op stoom raakt met first party studios. Ik ben zo bang dat ze volle bak multiplayer galore gaan doen met de meeste titels. Additioneel zoals bij Gears en Halo perfect natuurlijk, maar wegdromen in een vet verhaal met heerlijke gameplay blijft het mooist voor mij, met als groot voorbeeld TLOU.
 • Heel goed nieuws!
  Geniet echt met volle teugen van de toppers die ze afgelopen jaren hebben uitgebracht.
 • Zeker goed nieuws, ze zijn hier de beste in. Hoop alleen wel dat ze ook eens proberen om dezelfde kwaliteit en productiewaarde naar een multiplayer exclusive te brengen. Daar is Microsoft in mijn ogen beter in met bijvoorbeeld Sea of Thieves en de laatste Halo.

  Singleplayer is inderdaad de basis en moeten ze zeker blijven doen. Maar mis wel nog een multiplayer franchise om eerlijk te zijn.
 • Goed dat Sony dit uitspreekt. Ook voor mij zijn deze verhalende games degene waar ik het meeste naar uitkijk. En vooral Sony heeft hier enkele parels in.
 • tegenwoordig open wereld games zijn helemaal niet meer zo fijn. geef mij maar een semi-open wereld zoals God of war of Metro Exodus, een mengelmoes van lineair en open wereld,

  plus het is ze ook maar geraden dat ze dat doen!! zoals nogmaals God of war is een geweldige singeplayer, en hopen dat veel bedrijven hier naar kijken,

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren