1. Sony: 'Demon's Souls-remake komt niet naar pc of andere consoles'

Sony: 'Demon's Souls-remake komt niet naar pc of andere consoles'

Bedrijf maakte een foutje in vorige versie van trailer

Nadat er gisteravond verwarring ontstond, heeft Sony bevestigd dat de remake van Demon's Souls niet naar pc of andere consoles buiten PlayStation 5 komt.

Tijdens de PlayStation 5-presentatie gisteravond waren nieuwe gameplaybeelden van Demon's Souls te zien. De video verscheen daarnaast los online. In de kleine lettertjes in de video viel echter te lezen dat het spel een tijdelijke exclusieve game zou zijn en later ook naar pc en andere consoles kon komen.

Sony gaf in een statement aan Kotaku aan dat het om foutieve informatie ging. De trailer werd offline gehaald en vervangen door een nieuwe versie van de trailer zonder de tekst, die hieronder te bekijken is.

Demon's Souls komt gelijktijdig uit met de PlayStation 5 op 19 november.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jammer voor de PC gamers. Maar ik vind persoonlijk mooi dat het een echte PS5 exclusive is.
 • @Meta_coola
  Ik ga dat nooit begrijpen. Waar haal je dan precies het plezier uit dat je het persoonlijk mooi vind dat het geen andere platformen aandoet?
 • @xevulutionx
  Ja dat begrijp ik ook niet zo goed. Mooi toch als iedereen de game kan spelen? Ik zou best balen als ik bijvoorbeeld per se een xbox zou moeten kopen puur om een God Of War of Spiderman te kunnen spelen.
 • @AWESOMEDUDE3
  Juist, nu haal ik uiteindelijk wel beiden en op zich geen problemen met exclusieve titels, dat hoort er wel beetje bij. Maar games die al eens multiplatform zijn verschenen of uitgevers die eigenlijk voornamelijk multi gaan die dan weer iets exclusiefs doen, daar zie ik minder fun in. Het is verder prima om de console te versterken als bedrijf zijnde hiermee. De enige winst die er is dat je je aankoop harder kan rechtvaardigen als consument en de innerfanboy in iemand een lange neus kan trekken naar andere platformen. Verder kan ik niks bedenken.

  Voor mij persoonlijk is het wel zo dat ik vooral een ps5 moet kopen voor een aantal niet te willen missen Sony exclusives. Ben erg blij dat ik Spider-man fris mag induiken op de PS5. Maar die 1st party titels horen er beetje bij.
 • @xevulutionx dat is leuk omdat piet nu niet zaagt dat die game naar pc komt en dus niet telt als Playstation game. Want dat is wat piet doet
 • Er was me wel meer onduidelijk. Ik vond de presentatie uitstekend in zn geheel, had eigenlijk niet veel beter gekund. Wat mij betreft een goed lesje richting MS die hier hopelijk ook lering uit trekt. Leuke mix van trailers, gameplay en mooie aankondigingen. Het was iig beter getimed en met wat minder leaks klopt het wat mij betreft heel aardig.

  Waar ik wel moeite mee heb is die onduidelijkheid met exclusiviteit. Het is om erg moe van te worden. Bij MS is het allemaal wat tenenkrommend gebracht met zo'n stem maar het is dan iig wel klip en klaar duidelijk dat je te maken hebt met een Console exclusive of Timed exclusive. Dat is bij dit PS event wel een stuk vervelender.
  Dus als ik t nu allemaal goed heb is de lijst zo: (verbeter me als ik fout zit)

  Deathloop (timed console excl)
  FF16 (timed console exc zag ik in kleine letters staan ergens, tenzij ik voor de gek gehouden ben)
  demon's souls (exclusive)
  Oddworld (timed console excl)
  De andere games zijn bekend als multiplatform of sowieso exclusive zoals Spider-man, HFW en god of war. Dat iets op pc verschijnt is iets wat ik maar even buiten beschouwing laat, dat gebeurt toch al meer en meer. Maar opvallend dat DemS dat niet doet.

  Het storende van alles is dat je in veel nieuwsartikelen dus verkeerde verhalen leest over console exclusives die dus eigenlijk alleen timed zijn. Alles moet achteraf weer ontkracht worden en soms gebeurt dit niet eens door de media. Gevolg is dat
  er veel foutieve info te vinden is.
 • @xevulutionx

  Ik geef je 100% gelijk.
  Ik vind persoonlijk dat Microsoft onduidelijker is geweest: toekomst ziet er mooi uit, maar een zekerheid tot wat het gaat worden, hebben we niet.
  Allemaal wat te vroeg aangekondigd.

  Maar dat betekent niet dat Sony een perfect parcours heeft afgelegd.
  Heel dat stilzwijgen en die vage exclusiviteit deals…

  Ik wacht daarom liever af tot volgend jaar wanneer de games uitkomen die ik prefereer!
 • Natuurlijk komt hij wel naar PC, het is een kwestie van tijd. Dit was alleen niet voor deze presentatie gepland. :-)
 • Ja Piet, eerst even zeker van je zaak zijn in plaats van rare figureren op Twitter aanhalen
 • @Liquidshake

  Huh? Waar heb je het over?
 • @PietS.

  Drugs!
 • @PietS. In vorige artikel had je een of andere tweet gebruikt als bewijs dat dit spel op andere consoles zou komen. Maar ik zie dat je die al hebt verwijderd
 • @Liquidshake

  Ik verwees naar de tweet van een game journalist van VGC, die informatie ge-repost had over de (niet) exclusiviteit van de game, die Sony zelf verspreid had. Dat valt nog niet bijna onder 'rare figureren op Twitter aanhalen'.
 • @PietS.

  Die jij als argument gebruikte dat hij niet exclusief was. Sony heeft niks verspreid behalve dat een fout was gemaakt in een video. Nergens had Sony gezegd dat deze op andere platformen zou komen
 • @Liquidshake

  Sony heeft initieel foute informatie verspreid:
  'Sony claimed in a statement issued to Kotaku that the trailer referencing PC and “other consoles” was a mistake.'

  Het stond letterlijk vermeld in de trailer. ;)
 • @PietS.
  Maar wat is het nu, de game is toch gewoon timed exclusive? Want nu als ik jullie verhalen lees wordt het mij niet duidelijker :S.
  Ik begreep dat bij Sony geen melding over andere consoles gemaakt was en dat later een trailer via square de info over andere "timed" console erbij kwam waardoor het dus toch gewoon timed is.
 • @xevulutionx

  Sony communiceerde eerst, via een trailer, dat het om een ‘timed exclusive’ zou gaan, maar ze geven nu aan dat het toch echt een exclusive is en dat ze dus een fout hebben gemaakt m.b.t. de info in de trailer.
 • @PietS.
  Oh dan begrijp ik er nu echt niks meer van.
  Overal verscheen gisteren juist eerst dat het een exclusive was. Uren later hadden paar mensen die regel gezien van timed en werden berichten weer vervangen dat het timed is. Maar jij meld nu dat t andersom was.
  Nog even gezocht: in de sony trailer in de show staat console exclusive en na de show verscheen de trailer dat die timed was zoals ik melde. Heb jij dan nu de dingen door elkaar gehaald of klopt mijn info niet?

  Check de kleine letters 9.29 https://www.youtube.com/watch?v=s67JXgyj71s dit was de reveal video.
  Dan na de show de trailer van Square check 3.58: https://www.youtube.com/watch?v=CUY9beBLIKM
 • @xevulutionx

  Hier staat het uitgelegd in een geüpdatet artikel van VGC. :)
 • @PietS.
  Ah leuk wij praten volledig langs elkaar haha. Jullie haddeb t over demons souls, dat wist ik al hoe t zat. Ik had t over de vaagheid ontrent square en FF16. Mijn fout had die game steeds in mn hoofd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren