1. Sony-directeur gaat in op toekomst game-industrie

Sony-directeur gaat in op toekomst game-industrie

En op de samenwerking met Microsoft

Kenichirio Yoshida, de voorzitter en directeur van Sony, heeft tijdens de laatste Investors Relations Day van het bedrijf antwoord gegeven op een aantal vragen.

Het bedrijf schijnt voornamelijk aandacht te besteden aan de relatie van spelers tot het bedrijf en de games die ze spelen. De consolemarkt heeft hier een klein aandeel in. “We leggen erg veel focus op onze gebruikers. Hoe lang spelen ze? En hoeveel geld geven ze uit? De contactpunten en diepgang van onze gebruikers is iets dat we dichtbij ons houden”, aldus Yoshida.

Sony

De directeur ging ook in op de samenwerking met Microsoft. Hij gaf aan niet te kunnen voorspellen welke kant deze nieuwe cloud-streamingsdienst op zou gaan. Wel heeft Sony nu een Memorandum van overeenstemming getekend met Microsoft. Hierin staan de gezamelijke voornemens van de twee partijen officieel vastgelegd. Volgens Yoshida zijn er vooral op het gebied van technologie en diensten veel aspecten waar het bedrijf samen met Microsoft aandacht aan wil besteden.

Niet iedereen zag de samenwerking met Microsoft aankomen. Interne bronnen melden zelfs dat werknemers van de PlayStation-afdeling geschrokken waren, omdat ze bang waren dat de volgende console onder deze samenwerking te lijden had. Sony heeft de werknemers echter gerustgesteld en aangegeven dat deze samenwerking daar geen invloed op heeft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Cloud gaming here we come…the future = now… Prachtig!
  • @shu-shu hell nooo, ik word al ziek van een beetje inputlag door een slechte tv dit cloud gamen kan me nog ff gestolen worden.
    Misschien leuk voor quantum dream games ofzo.

    Ik vind het meer interessant hoe de next step in VR gaat worden.
    High res en draadloos vr dat lijkt me toffer dan cloud gaming.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren