1. PlayStation Classic maakt gebruikt van gratis emulator

PlayStation Classic maakt gebruikt van gratis emulator

PCSX-ReArmed in Sony's miniconsole

De PlayStation Classic van Sony maakt gebruik van een gratis verkrijgbare emulator om de software op te plaatsen. Het gaat om de PCSX-ReArmed-emulator die voor PlayStation-games wordt gebruikt.

Voor de PlayStation Classic wordt de gratis software gebruikt en zijn slechts enkele features uitgeschakeld. Het gebruik van de software kwam aan het licht nadat werd opgemerkt dat een lijst met licenties aangaf de games via de gratis software te gebruiken. Deze lijst kan gevonden worden via de PlayStation Classic-menu. Vele PlayStation-fans uiten dan ook hun onvrede op Reddit. 'Dus het is 100 euro voor 20 ROM's in een plastic omhulsel en ze hebben niet eens gewerkt aan de emulator die zij aan jullie verkopen?', aldus gebruiker BioDomeWithPaulyShor.

Op Twitter reageert Frank Cifaldi dat het gebruik van de emulator gezien moet worden als iets positiefs. "Lager geschoolde mensen kunnen dit zien als iets frustrerends, maar de realiteit is dat het een erkenning is dat een 'amateuristische' emulator net zo goed kan zijn als een 'officiële' (en meestal zijn ze ook beter!)'.

Eerder werd de volledige lijst met games bekend gemaakt die zich op de mini-console begeven. Bij de Europese versie zijn games zoals Grand Theft Auto, Metal Gear Solid en Final Fantasy 7.

PlayStation Classic

De PlayStation Classic verschijnt op 3 december en kost 100 euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Handig hoor die emulators.
  • Op Tweakers lees ik het volgende:

    Frank Cifaldi van GameHistory.org wijst erop dat Sony negentien jaar geleden een PlayStation-emulator van de markt probeerde te halen. Juridisch gezien lukte dat niet, maar dit doel werd alsnog bereikt door de emulator op te kopen. "Nu gebruiken ze blij een opensource-emulator voor hun eigen producten. We zijn ver gekomen!"
  • i skip this one

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren