1. Deze PS4-games kunnen niet op PlayStation 5 afgespeeld worden

Deze PS4-games kunnen niet op PlayStation 5 afgespeeld worden

Ook zijn er andere details over backward compatibility bekendgemaakt

Sony heeft aangegeven welke PlayStation 4-spellen niet op PlayStation 5 afgespeeld kunnen worden.

Het gaat om Shadow Complex Remastered, DWVR, Afro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume One, Just Deal With It!, TT Isle of Man - Ride on the Edge 2, We Sing Robinson: The Journey, Hitman Go: Definitive Edition, Joe's Diner en Shadwen. Hoewel andere games via backward compatibility ook problemen kunnen opleveren, werken deze tien spellen sowieso niet naar behoren op de PS5.

Op een support pagina heeft Sony verder laten weten dat bijna alle PlayStation 4-games op de PlayStation 5 afgespeeld kunnen worden en dat een select aantal PS4-games een 'Game Boost' krijgen op PlayStation 5. Daarmee kunnen de games met een snellere of stabielere framerate afgespeeld worden. Het recent verschenen Ghost of Tsushima is een voorbeeld van een game die gebruikmaakt van Game Boost. Het spel draait op PS5 dan ook in 60 frames per seconde. Ook de laadtijden zijn verbeterd.

Verder laat Sony weten dat savefiles en andere gamedata via Wifi en LAN-kabels overgezet kunnen worden van PS4 naar PS5. PlayStation Plus-leden kunnen hun savefiles via de cloud naar de PS5 overhevelen.

Tot slot is duidelijk gemaakt hoe mensen de PS5-upgrades die voor sommige PS4-games uitkomen kunnen binnenhalen. Er komen upgrades voor games op disks en updates voor digitale versies van games uit. Gamers moeten voor fysieke spellen de disk in de PS5 stoppen, naar de hub van de game gaan en de upgrade selecteren en downloaden. Logischerwijs moet de disk altijd in de console zitten wanneer de game inclusief upgrade gespeeld wordt. Voor een digitale game kan de upgrade ook gedownload worden via de hub. Deze speciale upgrades komen alleen voor specifieke spellen uit, bijvoorbeeld voor Assassin's Creed Valhalla en Borderlands 3. Upgrades kunnen gratis zijn of geld kosten - dat verschilt per game en uitgever.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nee dit meen je niet dus bijna alle toppers kan je niet terug spelen ;)
 • Lol precies 1 van de 10 games die ik nog wilde spelen werkt niet en dat is Robinson: The Journey. Verder hoop ik dat er veel PS4 games komen die een game boost krijgen!
 • 123….. bashen op Sony incoming omdat 10 mehish games van de PS4 niet op de PS5 werkt. 3990 PS4 games zijn dus wel afspeelbaar op de PS5 .das totaal niet slecht.
 • @Meta_coola

  Echt slecht van Sony hoor wat een rot bedrijf ook dat ze deze 10 toppers dan ook niet erbij hebben gedaan. Zijn ze nou echt zo lui dat ze deze laatste 10 games ook niet even kunnen behandelen.

  Walgelijk bedrijf, bah.
 • @Meta_coola
  Wat een onzin, dat gaat niemand zeggen. Is juist fantastisch nieuws. Ze communiceerden zo weinig hierover dat ik ging vrezen dat het halfbakken zou worden. Maar dit is gewoon volwaardige back compat bij launch, top!

  Kleine slag om de arm dat Sony zegt dat je niet zomaar DLC moet kopen bijvoorbeeld en het overzetten, maar alles wat ik wilde is de mogelijkheid om al die PS4 exclusives te kunnen inhalen. En dat kan dus :)
 • @That Mr Awesome

  Nou precies, dit is gewoon hartstikke netjes. Mocht ik de ps5 halen weet ik tenminste dat ik de meeste games die ik nog wil spelen met een gerust hart kan aanschaffen.
 • @Meta_coola
  Stel je niet zo aan.
 • @ShadowhunterrX

  Ik stel mij niet aan hoor ik weet gewoon dat er sowieso één iemand is die hier iets negatiefs van weet te maken.


  Voor de rest ben ik er gewoon zeker van dat Sony ( zoals ze al jaren doen) de juiste keuzes maken voor hun consoles en hun consumenten. En dat andere mensen dat niet zo zien deert mij niet echt.
 • @Meta_coola

  Kennelijk deert het je wel anders kwam je niet met zo een post.
 • @DefenseForceNL

  Ach ja veel Xbox zeikers komen/kwamen ook altijd met het gejank wat MS ook doet op IG word Xbox altijd bashed. Nu tables geturned zijn is het op eens niet oké. 🤷‍♂️🤷‍♂️
 • @Meta_coola

  Huh ik kom hier bijna elke dag en toegegeven lees niet elk artikel, alleen die voor mij intressant zijn, maar dat Sony gebash valt toch reuze mee? Tenminste het is tot nu toe mij niet zo heel erg opgevallen dat ik zeg van o man dit loopt de spuigaten uit.

  Enigste wat me hier laatste tijd opvalt is dat sommige members elkaar constant in de haren vliegen.
 • @Meta_coola
  Wat ben je toch ook weer lekker sneu bezig meta.
 • @Meta_coola
  Als het je niet boeit… kap dan met dit slappe gelul en reageer er niet op. Ow een bedrijf maakt keuzes om maximale omzet te draaien. Niet om jou een plezier te doen.
 • @Meta_coola

  Ik heb geen idee waarover je het nu hebt. Ik zie alleen maar enthousiaste en positieve mensen op PlayStation topics reageren. Geen Xbox fans te bespeuren. De Xbox krijgt dan weer wel veel kritiek te verduren. Onlangs nog met die knappe reclame. Commentaar dat mensen kunnen geven! Niet te geloven.
 • Prima dus bij de nieuwe ps5. Overigens denk ik dat dit iets teveel aandacht krijgt, zo vaak speel je geen oude games op je nieuwe console. Maar mooi dat het nu kan, en sommige een extra boost krijgen
 • @Amiga

  BC is een leuk extratje maar zeker geen moetje. Nu het het heeft zal ik er voor sommige games gebruik van maken (games als ghost of tsushima ,Assassin's Creed odyssey , Final Fantasy VII Remake en RDR 2 a.k.a. games die sowieso de moeite waard zijn) maar ik zal de meeste games die ik heb gewoon op de ps4 blijven spelen.
 • Netjes! Die games ga ik "gelukkig" toch nooit spelen. Vraag me wel af of alle PS4 Pro enhancements op alle games ondersteund worden, maar dat lijkt me wel. Kan het zo snel niet vinden op de support pagina.
 • @Gaaiz

  Sommige, dus lang niet alle .. ook de melding van missende functies en mogelijke problemen is niet echt een positief bericht

  https://tweakers.net/nieuws/173198/sony-tien-playstation-4-games-werken-niet-op-playstation-5.html
 • @Ichabod
  In het Tweakers artikel staat niets over PS4 Pro upgrades, maar juist nog extra performance/verbetering op de PS5.
  Ik denk dat het allemaal wel mee valt en je iets te "heftig" reageert.
 • Welke PS1/2/3 games speelt de PS5 niet?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren