1. De meeste PS4-games worden volgens Sony speelbaar op PS5

De meeste PS4-games worden volgens Sony speelbaar op PS5

Meer duidelijkheid over backwards compatibility

Sony heeft wat meer duidelijkheid gegeven over backwards compatibility op PlayStation 5: de meeste PS4-games zouden speelbaar worden op de aankomende console.

Na de presentatie van Mark Cerny eerder deze week ontstond er veel onduidelijkheid over de backwards compatibility op PlayStation 5. Hij meldde dat de meeste PS4-games speelbaar zouden worden op de PS5, maar even later stond er op PlayStation Blog dat er op de lancering van de console maar zo'n honderd PS4-games speelbaar zouden zijn.

In een update op PlayStation Blog laat Hideaki Nishino, Sony's senior vicepresident van platform planning en management, het volgende weten: "Met alle geweldige games die voor de PlayStation 4 beschikbaar zijn, stoppen we veel energie in het speelbaar maken van favoriete titels op PS5. We geloven dat het overgrote deel van de meer dan 4000 PS4-games speelbaar wordt op PS5."

Daarbij wordt niet gemeld of al deze games al op lancering van de PlayStation 5 speelbaar zijn, of dat het de bedoeling is dat dit gedurende de hele levensloop van de console aangevuld wordt. Wel laat Nishino weten dat het eerdere bericht over honderd games gaat over de titels die getest zijn en beter draaien op de PS5. Zo werd er bij deze games een verbeterde framerate en mogelijk hogere resoluties waargenomen. "We evalueren per game of we aanpassingen moeten maken."

Op Xbox Series X kunnen alle Xbox One-games, alsmede alle Xbox 360- en Xbox-games die ook al op Xbox One speelbaar waren, opgestart worden. Beide consoles moeten dit najaar lanceren. Precieze releasedata en prijzen zijn nog niet bekend.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Sony… godver.. denk toch eens aan al 't remaster geld dat je nu misloopt. Net ff alles wat scherper maken en bakken met geld verdienen!
  • @benjaminben
    De concurrentie is hevig, dat gaat ze nu niet meer lukken.
  • @CerandoX.nl

    Zeker weten!
    Nog even snel die Halo Master Chef en Mario Kart 8 "Deluxe" binnen geharkt!
  • Remaster was altijd een goede manier om een machine te leren kennen. Vind dit dus best jammer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren