1. Cyberpunk 2077 is door Sony uit de PlayStation Store gehaald

Cyberpunk 2077 is door Sony uit de PlayStation Store gehaald

Spelers kunnen geld terugvragen via speciale webpagina

Sony heeft Cyberpunk 2077 vannacht voor onbepaalde tijd uit de PlayStation Store gehaald.

Daarbij laat het bedrijf weten dat iedereen die de game heeft gekocht, zijn of haar geld terug kan vragen. Daar is een speciale pagina op de PlayStation-website voor aangemaakt.

"SIE streeft naar een hoge mate van klanttevredenheid en daarom zullen we volledige restitutie mogelijk maken voor iedereen die Cyberpunk 2077 heeft gekocht via PlayStation Store", zo valt op de pagina te lezen. "Daarnaast haalt SIE Cyberpunk 2077 uit PlayStation Store tot nader order."

Dit als gevolg van de problematische lancering van Cyberpunk 2077. De game verscheen op 10 december op PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia en is via backward compatibility ook speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Het spel wordt op alle systemen geplaagd door bugs, maar op Xbox One en PlayStation 4 draait het spel beduidend slechter dan op de andere platforms.

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft inmiddels al zijn excuses aangeboden en spelers ook geadviseerd bij ontevredenheid hun geld terug te vragen. Het bedrijf laat weten niet genoeg tijd te hebben kunnen besteed aan de PS4- en Xbox One-versies van de game. Begin volgend jaar moeten er updates voor het spel uitkomen waarmee de ervaring verbeterd zou worden. Recensies van Cyberpunk 2077 waren rond lancering bovenal gebaseerd op de pc-versie van de game.

cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Pfoe, RIP.
 • Ach, laat de mensen toch zelf kiezen of ze hem willen kopen. Alsof er geen slechtere games in de store staan.
 • @Robskeee Gaat er meer om dat ze te veel werk hebben van deze game door al die retourprocessen denk ik.
 • @Trotsertt het was toch for the players? ;)
 • @Robskeee daarom is ie er gelukkig voorlopig vanaf gehaald, haha
 • @Trotsertt Goed punt haha.
 • @Robskeee

  Nu is het echt "Jump Ahead" en dat met een wanproduct eerste klas! Je moet het maar kunnen. :)
 • @Robskeee vandaar dat sony het eruithaalt. Dit is pro gamer. Je moet het niet altijd verdraaien fanboy.
 • @Jowy je kunt nog steeds de fysieke versie kopen. Sony wil zelf niet met alle refunds zitten. Jammer van dat fanboy erachter.
 • Slim. Had het al vijf dagen eerder gedaan, want dat scheelt een hoop werk, maar toch. Volgens mij heb ik nog nooit eerder gehoord dat een game na lancering eruit gegooid wordt. Maargoed deze staat ook wel erg in de publiciteit.
 • @Luigi1985 voor mensen met een PS5 is het best vervelend als ze deze game niet kunnen spelen lijkt me.
 • @Robskeee

  Er is geen PS5-versie, enkel een backwards-compatible PS4-versie die op de 5 kan gespeeld worden. De BC-versies op PS5 en XBOX X hebben trouwens ook veel problemen.
  De next-gen versies gaan normaal volgend jaar uitkomen,,, maar met CDPR hun huidige situatie,,, vingers kruisen dat deze versies er uiteindelijk nog gaan komen.
 • @BadAsh

  Ik vind dat hij op de XSX en PS5 redelijk speelt. In ieder geval lang niet slecht genoeg om hem helemaal te verwijderen van de store.

  Bron: digital foundry
 • @Robskeee

  Maar wel uit de PS4 en Xbox one store.
  Dus als je deze gaat verwijderen, gaat die automatisch ook niet meer beschikbaar zijn voor next-gen gebruikers.

  Ze kunnen denk ik niet het spel voor de PS4-gebruikers uit de winkel halen en voor de PS5-gebruiker erin laten,,,omdat er maar 1 versie is en volgens mij ook maar 1 digitale winkel.
 • @Robskeee

  Zelf vind ik hem niet goed genoeg spelen op de ps5. Veel bugs, pop ins, zonder grafische instellingen aan te passen is de game niet mooi door de aanpassingen redelijk. De wereld voelt leeg er is weinig verkeer als je rijd en weinig mensen op straat. De game kan mooi zijn op bepaalde momenten van de dag als de belichting goed valt. Game heeft wel potentie, ik leg hem een tijdje in de kast tot de updates er zijn.
 • @cospop begrijp me niet verkeerd. Ik laat hem ook nog liggen totdat er een echte next gen versie is. Maar ik kan me goed voorstellen dat mensen dit goed genoeg vinden. Leg de keuze bij de mensen denk ik dan.
 • @Robskeee2 wat jij vindt is niet zo relevant. Het feit dat het spel nagenoeg onspeelbaar is op de concoles, waaronder next gen is onacceptabel. Ik snap ook niet waarom je df als bron gebruikt gezien iedere playtrough anders is en het internet vol zit met mensen die klagen. Niks anders dan respect voor Sony om deze weg te halen totdat deze prealpha bagger wordt gemaakt. Kan je wel cynisch gaan doen met je for the player, maar je last gewoon zien dat je een fanboy bent die ieder moment probeert te maken om een concurrent zwart te maken.
 • @Liquidshake Jezus doe is niet zo salty man. Wat een kinderachtige reactie.
 • @Robskeee Pot verwijst de ketel…je cynische reactie's zijn niet kinderachtig wil je zeggen?
 • @Liquidshake ik doe hier niet aan mee. Misschien iemand anders.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren