1. Een nieuwe Sony-handheld zit er voorlopig niet in

Een nieuwe Sony-handheld zit er voorlopig niet in

Op dit moment, althans

Er zijn op dit moment geen plannen bij Sony om een nieuwe handheld, zoals een opvolger op de Vita, te maken.

Na de PSP en Vita zit een nieuwe handheld er voorlopig dus niet in. Dat meldt Hiroyuki Oda, senior vicepresident van Sony Interactive Entertainment, in een interview met Famitsu, vertaald door DualShockers.

De PlayStation Vita wordt in Japan tot 2019 geproduceerd. Aangezien de handheld in dat land nog het populairst is, zal de ondersteuning voor de Vita in de loop van volgend jaar zo goed als ophouden. Na het geven van dit feitje, laat Oda weten dat er op dit moment geen plannen zijn voor een opvolger op Vita.

Natuurlijk kan dit altijd veranderen en zou Sony in de toekomst een nieuwe handheld kunnen lanceren. Voor nu lijkt het alsof Nintendo dit segment van de markt echter voor zichzelf heeft, met de 3DS en zijn diverse uitvoeringen en de hybride Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Pfft, de Vita was dan ook een aanfluiting. Technisch mooi hoor, maar wat een brakke ondersteuning.
 • Zonde, want Vita is een fantastisch apparaat.
  Ideaal voor indies en ps1 classics, maar het miste wel een eigen identiteit.
 • Geen probleem. Gewoon een PS5 uitbrengen met goede specs.
  De ervaring die je hebt op zo'n klein schermpje heb ik altijd ondermaats gevonden.
 • @Cypher
  nu ik een switch heb zou ik het toch wel tof vinden om ps4 games onderweg te kunnen spelen… een switch met de kracht van een ps4 pro dan wel hé!

  *edit, was als normale reactie bedoeld, niet een reactie op jou comment.
 • @Soon. PS4-games onderweg klinkt me als muziek in de oren.
 • @Jack O Dat is waar de Vita voor was. Console games brengen naar handheld en dat liep nou niet echt goed af. Sommige games wel zoals Killzone, maar een handheld was toch meer voor de platformers of indie games. Dus een handheld die PS4 games, is precies het geen wat de Vita al kon voor PS3 games.
 • Blijft me favoriete handheld met veel leuke games. Jammer, dat veel games van de laatste 2-3 jaar echt als een drol liepen op de Vita.

  Helaas was de Vita echt een half gebakken product met features die elkaar gewoon in de wegliepen. Zoals de Vita had veel Social online zooi… maar wat heb je eraan als 7 op de 10 games WIFI uitzet.
 • Mooi zo, Vita was bijna niks.
  Laat de studio's liever focussen op de PS4/PS5.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren