1. Sony werkt aan meer dan 25 PlayStation 5-games

Sony werkt aan meer dan 25 PlayStation 5-games

Bijna de helft moet bestaan uit nieuwe IP's

Sony Interactive Entertainment werkt op moment van schrijven aan meer dan 25 PlayStation 5-games.

Dat laat PlayStation Studios-baas Hermen Hulst - het voormalige hoofd van Guerrilla Games - weten in een nieuw artikel op Wired. "Er is een enorme hoeveelheid variatie aanwezig dat voortvloeit uit verschillende regionen. Grote, kleine, verschillende genres." 

Hulst gaf geen details over de aankomende games, behalve dat bijna de helft gebaseerd moet zijn op compleet nieuwe IP's in plaats van bestaande franchises. Enkele aankomende PS5-games van Sony die al zijn aangekondigd, zijn een nieuwe God of War, Horizon Forbidden West en Gran Turismo 7. Op 11 juni verschijnt daarnaast Ratchet and Clank: Rift Apart.

Ook bekostigt Sony de eerste game van een nieuwe studio van Jade Raymond. Daarnaast werkt Firewalk Studios, een ontwikkelaar bestaande uit voormalige Destiny- en Halo-ontwikkelaars, aan een AAA-multiplayerervaring voor PlayStation 5.

In hetzelfde artikel laat een woordvoerder van Sony weten dat PlayStation 5-gamers tussen november 2020 en maart 2021 81 procent meer tijd op hun PS5 spendeerden dan in dezelfde lanceringsperiode op hun PS4. Ook zijn er 11 procent meer games verkocht op PS5 dan op PS4 wanneer de lanceringsperiodes naast elkaar worden gelegd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren