1. Sony heeft patent voor vr-bril op sterkte

Sony heeft patent voor vr-bril op sterkte

De bril moet de vr-ervaring makkelijker en beter maken

Goed nieuws voor mensen die een bril nodig hebben en graag gamen met een vr-bril. Sony heeft een patent aangevraagd voor brillen met sterkte die ook met een vr-bril gebruikt kunnen worden.

In het patent, dat in december 2017 al is aangevraagd, omschrijft Sony het probleem dat komt kijken bij mensen die een bril dragen tijdens hun vr-ervaring. De richting waarin de gebruiker kijkt kan door de extra lens niet nauwkeurig vastgesteld worden. Dit zorgt voor wazigheid, weerspiegelingen, vervorming en meer. Bovendien blijft de bril op sterkte vaak niet op zijn plek zitten.

Sony biedt als oplossing brillen op sterkte die worden gebruikt als bron voor het volgen van de oogbewegingen. De bril op sterkte detecteert of er een vr-bril gedragen wordt. De bril volgt vervolgens de oogbewegingen van de gebruiker en stuurt deze door naar de vr-bril. Daarnaast heeft de vr-bril misschien detectoren die de positie van de bril op sterkte bepalen, zodat er in combinatie met bovengenoemde aspecten een zo nauwkeurig mogelijke inschatting gemaakt kan worden van de oogbewegingen.

Onderstaand staat het proces beschreven.

sony

Overigens is de vr-bril nog steeds te dragen door gebruikers die geen bril op sterkte hebben. De vr-bril gaat dan namelijk automatisch over op de gebruikelijke manier van scannen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren