1. PlayStation Experience wordt dit jaar niet gehouden

PlayStation Experience wordt dit jaar niet gehouden

Sony zou bang zijn om fans teleur te stellen

Er zal dit jaar geen PlayStation Experience worden georganiseerd.

Het evenement wordt al enkele jaren in december gehouden. Naast dat gamers de kans krijgen diverse aankomende PlayStation-games te spelen, houdt Sony meestal ook een persconferentie waarop nieuwe games worden aangekondigd en meer gameplay van aankomende titels wordt getoond.

In de PlayStation Blogcast laat Shawn Layden, Sony's Chairman van SIE Worldwide Studios, weten dat het evenement dit jaar niet door gaat. Hij meldde dat qua exclusieve PlayStation 4-games in 2019 vooral Dreams en Days Gone er aan zaten te komen en dat er daardoor niet genoeg reden was om het evenement te houden. Door het toch te houden zou de kans bestaan dat fans teleurgesteld zouden zijn over de aanwezige games.

Het bedrijf heeft ook games als The Last of Us Part II, Death Stranding en Ghosts of Tsushima in de maak, maar die zouden niet op het evenement getoond worden. Toch speculeren gamers dat het om een stilte voor de storm gaat; sommigen vermoeden dat het betekent dat Sony volgend jaar al de opvolger van de PlayStation 4 onthult.

Sony houdt overigens wel het jaarlijkse PlayStation Awards. Dit Japanse evenement bestaat al sinds 1994. Hier worden games waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht beloond met een Platinum-prijs.

PlayStation 4 Pro

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Jammer maar de reden is te begrijpen.
 • @Mr. Grand Dat ze niet genoeg games hebben om te laten zien?
 • @Robskeee
  De grote klappers zijn de laatste tijd uitgekomen, dus de progressie in een nieuwe line up is nu nog niet interessant voor het grote publiek.
  Of zoals Microsoft bijna alleen maar third party laten zien omdat ze een bedroevende first party line up hebben bodoel je zeker.
 • @Mr. Grand

  Nou, nieuwe aankondigingen kunnen echt geen kwaad hoor. Ze teren nu op aankondigingen van (letterlijk) jaren geleden.
  MS is dit jaar met o.a. Halo, Gears, Forza & Battletoads gekomen en Nintendo ook met een bergje… Dus ja…
 • @Piet S. Inderdaad. Logisch dat Sony nu niet weer eens met dezelfde namen aankomt. Sony fanboys teren al jaren op The last of us, Death stranding en Days gone.
 • @Robskeee Dezelfde namen….haha hebben Microsoft en vooral Nintendo een erg groot handje van anders. Microsoft heeft letterlijk alleen een bestaande franchise die scoort (Forza Horizon). Halo en Gears blazen ze ook maar nieuw leven in omdat alle nieuwe IP's falen.

  Kom je hier alleen maar domme reacties geven samen met Piet ofzo?
 • @Snake_NL

  Je leest zijn comment verkeerd. Hij bedoelt dat ze diezelfde games niet nog eens aan kunnen kondigen. Begrijpend lezen. Leer het.

  En domme reacties? Je wordt compleet onder de tafel geluld man! :-D
 • @Piet S. Nieuwe aankondigingen hebben niet veel zin als er niks valt aan te kondigen van games die nog in een vroege development fase zitten. Daarnaast heeft Sony aangegeven dat de PS4 in zijn laatste fase zit wat wilt zeggen dat de focus nu op de games zit die ze nog gaan uitbrengen komend jaar en voor de rest zich klaar maken voor de volgende generatie.

  Daarnaast allemaal leuk dat MS iets heeft aangekondigd dit jaar maar zo spannend is dat niet als 3 van die games die je opnoemt voorlopig het daglicht niet gaan zien en de ander (Forza) niks verrassends is qua aankondiging. Is een game die we nu ieder jaar wel voorbij zien komen. De line-up van de aankondigde games op de PS is nog steeds een bak groter dat ze de PS5 makkelijk ermee kunnen overbruggen.
 • @Snake_NL

  Dan moeten ze zorgen dat ze iets aan te kondigen hebben. Ze hebben toch genoeg franchises? ;-)
  Geef me even een officiële bron waarin vermeld staat dat ze zich gaan focussen op de volgende gen dan…

  JUIST Sony kondigt games aan die nog jaren niet uit gaan komen, daar kun je MS nu echt niet op aankijken als Sony fan. Nog niet bijna.
  Jij vindt dat ze daarmee die periode kunnen overbruggen. Anderen (lees de comments hier maar even) denken daar wel anders over.. :-)
 • @Piet S.

  Zit jij überhaupt in het bedrijfsleven? Of heb jij überhaupt te maken met software development? Ik wel toevallig en aankondigen doen heeft niet veel zin als ze de volgende generatie moeten bedienen en die aankondigingen bewaren. Het is niet alsof Microsoft nu opeens veel nieuws heeft aangekondigd voor de huidige generatie (juist niet).

  Microsoft kan je er prima op aankijken. Noem de gefaalde IP's maar die zijn gecanceld, Crackdown 3 (of was je dat toevallig vergeten?), wat dacht je van Sea of Thieves? of ga je dat nu ontkennen? Het heeft niks met "vinden" te maken want games als Death Stranding, LoU2, GoT staan bv niet op de release window en hebben geen datum. Die games overbruggen de volgende generatie namelijk, of terwijl cross-gen releases.

  En welke anderen?…de gene met wie jij graag mee praat?…grapjas.
 • @Snake_NL

  O jazeker! Ik doe mede de software ontwikkeling is een groot ziekenhuis in NL. ;-)

  Er is nog helemaal NIETS concreets benoemd (officieel) m.b.t. de nieuwe generatie. Dat die er komt is logisch, maar meer weten we helemaal niets, dus laat dat maar gewoon even los.

  Uhh, Crackdown 3 komt gewoon uit in 2019 hoor en SoT heeft niet gefaald. De game heeft zelfs een tijdje bovenaan gestaan van meest gestreamde games. Het is geen blockbuster nee, eens. Echter wel een goedje nieuwe franchise.

  Dat games die jaren (meervoud) geleden aangekondigd zijn nog steeds geen release windows hebben is toch te triest voor woorden… En dat jij die generatie gap kan overbruggen met 4/5 games. Tja, dat kan. Feit blijft dat er helemaal niks meer aangekonigd wordt, origineel of niet.

  Wel grappig dat op ieder klein commentaar wat richting Sony gaat zo hapt en zelf nooit kritiek hebt (wat ik dus bv. wel op Nintendo heb, bv. m.b.t. op het online gedeelte of de communicatie).

  Ekte ekte fanboy jongen! :-)
 • @Piet S.

  Niks concreets, beide bedrijven hebben al lang aangegeven bezig te zijn met de volgende generatie. Alle geruchten daarom heen, omtrent de hardware etc etc komen steeds meer naar voren. Ben je vergeten hoe dat ging met de huidige generatie?

  Crackdown en SoT zijn beide al heel lang geleden aangekondigd en Crackdown al helemaal en is nog steeds niet uit. Ja het komt volgend jaar na lange development hell waar het in zit/zat. En nog een aantal games die onerhand wel degelijk zijn gefaald of gecanceld. SoT heeft het overigens niet helemaal waargemaakt. Het is dat het in Game pass zit, anders waren de verkopen echt heel stuk minder. Meeste mensen hebben SoT juist via Gamepass.

  Ja…idd triest dat die games die Nintendo aankondigde alleen met logo geen release window hebben. Wat maakt het uit dat ze niks meer aankondigingen als de volgende generatie om de hoek staat? Ze kondingen niks meer aan voor deze generatie. Er zullen nog steeds kleinere games worden aangekondigd maar geen games voor deze generatie specifiek van het kaliber als LoU2 bv om iets te noemen. Snap je het niet of wil je het gewoon niet snappen? Microsoft heeft anders helemaal geen vooruit zicht qua first party voor volgend jaar en alles wat ze aankondigen is gericht op volgende generatie. Waar de Xbox het van moet hebben nu is third party games en niet first party.

  Feit blijft dat Sony daarom genoeg games heeft om te overbruggen en de aankondingen die ze gaan doen vooral het gericht zijn de PS5 te promoten. Zoals Cerandox zei…je bent aan het zoeken naar iets wat er niet is.

  Wel grappig dat je hier volop aanwezig bent met alleen maar onzinnig gezwets. Je zou nog eens wat nuttigs zeggen maar daar komen jij, Robskeee en Barton helemaal niet voor. Jullie zijn daarvoor te doorzichtig. En ooh ooh..applaus voor jezelf hoor dat je kritiek op Nintendo geeft. Dat gebruik je ook alleen maar als "dekmantel" maar iedereen weet wel hoe je bent en dat laat je hier goed merken.
 • @Snake_NL

  Hahaha, gast. Oprecht. Je ‘debat niveau’ is te laag om fatsoenlijk met je in gesprek te kunnen gaan.

  Je herhaalt jezelf constant en dat terwijl ik op alles al antwoord heb gegeven.

  Je durft nu alsnog het woord ‘geruchten’ te typen en dat zelfs in de eerste alinea.

  En dat meerdere mensen hetzelfde denken/typen als ik zegt genoeg. ;-)

  Dekmantel… Je bent serieus? Ik verwijs je graag nogmaals naar mijn eerste alinea hierboven.

  Sorry man, maar je moet echt even rusten! :-)
 • @Piet S.

  Aah het begin van "Piet S heeft geen argument meer".

  "En dat meerdere mensen hetzelfde denken/typen als ik zegt genoeg. ;-)"

  Men weet al lang dat jij je graag verschuilt achter anderen. Die anderen…goh, wie zullen dat nou zijn he….

  Fijne avond!
 • @Snake_NL

  Ik heb al mijn goed onderbouwde argumentatie al lang gegeven.

  Jij ben hier de ‘geruchten man’!
  :-D

  Ik verschuil me achter niemand. Jij bent gewoon zo’n ‘iedereen zegt A (met goede onderbouwing), maar ik zeg toch B’ persoontje. Mooi man! :-)
 • @Piet S.

  In jouw beleving zijn dat misschien goede onderbouwingen. Ik zou zeggen blijf daar in.

  Je verschuilt je achter niemand? Waarom is het dan belangrijk dat "en dat meerdere mensen hetzelfde denken/typen als ik zegt genoeg" voor je?

  Als niemand het hier dus eens was met je of jij met niemand eens was, dan was je dus na 1 post alweer foetsie? Ik weet al lang hoe jij bent namelijk.

  Ga maar weer vingertje wijzen, feit blijft dat jij gewoon een kleuter bent en het in beginsel niet alleen af kan.
 • @Snake_NL jij blijft een aparte knul he. Stel je toch niet zo aan. Ik zeg letterlijk wat er in de tekst hierboven staat.
 • @Snake_NL

  Gelukkig staat mijn beleving gelijk aan de waarheid en wie zegt dat dat belangrijk is? Ik meld dat gewoon als 'side note'. Jij voelt de drang om dat uit te moeten lichten. ;-)

  Nee hoor, maar ik zorg altijd dat ik kom met feiten en onderbouwde kritieken. Dan weet ik zeker dat er niets tegen in brengen valt.

  Hahah, oke man! Lekker dat je zo inhoudelijk reageert. Zegt genoeg he! ;-)
 • Ok jammer, wel een mooie titel trouwens the Past of Us 😁
 • @adutchman He? Wat? Niks te zien hier!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren