1. Epic Games ontvangt investering van 250 miljoen dollar van Sony

Epic Games ontvangt investering van 250 miljoen dollar van Sony

Spellen van Epic kunnen nog verschijnen op alle systemen

Sony investeert 250 miljoen dollar - bijna 222 miljoen euro - in Epic Games.

Daarmee wordt Sony een minderheidseigenaar in het bedrijf achter Fortnite en de Unreal Engine. Sony wil hiermee de band tussen de twee bedrijven aansterken. Epic Games is geen eigendom van Sony en kan zijn games nog altijd op alle systemen uitgeven.

Tim Sweeney, de CEO van Epic Games, laat weten dat de investering er voor zorgt dat de twee bedrijven samen kunnen werken op het gebied van sociale ervaringen binnen games, films en muziek. Met sociale ervaringen worden bijvoorbeeld de concerten van Travis Scott en de uitzendingen van Christopher Nolan-films in Fortnite bedoeld.

Eerder dit jaar toonde Epic Games de Unreal Engine 5 via een uitgebreide demo. Het viel toen op dat Epic alleen PlayStation 5 noemde wanneer het over de volgende generatie consoles ging, en niet specifiek Xbox Series X. Unreal Engine 5 komt wel voor alle platforms beschikbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooie ondertitel! ;-)
 • @Soon. Praten als Yoda, ik doe graag!
 • Dat is best fors. Een totale verrassing is het inderdaad niet. Met name Epic kwam naar voren met extra positieve feedback of noemde steeds met name de PS5. Kan allemaal best legitiem zijn maar die 250 miljoen deal zal niet ineens net uit de lucht zijn komen vallen. Lijkt me overigens wel dat dit een opstapje gaat zijn naar een eventueel meerderheidsbelang. Dan zou het voor Sony een fijne toevoeging zijn.
 • @xevulutionx
  Ik dacht op Tweakers.net te lezen dat dit 1,4% of 2,5% zou zijn. Dus een groot belang in 't bedrijf is het niet. Meer een samenwerking?
 • @Gaaiz
  Oh serieus haha ik onderschat Epic inderdaad en let ff niet op dat dit soort toko's vaak vele miljarden waard zijn. Zat snel te beredeneren dat dit dan ergens rond de 10-15% zou zijn wat dan uitgebouwd wordt. Klopt niet dus. Maar in deze context ben ik wel benieuwd wat dan de echte meerwaarde is, idd dan meer een samenwerking.
 • @xevulutionx
  Het is te hopen dat Sweeney een meerderheidsbelang blijft behouden en niet de grootste aandeelhouder na Sweeney.
 • Zal wel voor exclusieve fortnite skins zijn.
 • ik kan mijn eigen niet aan ontrekken dat het bijgeleverde filmpje sterk doet denken aan tombraider

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren