1. Sony investeert 'agressief' in eigen ontwikkelaars dit fiscale jaar

Sony investeert 'agressief' in eigen ontwikkelaars dit fiscale jaar

Kosten voor intern ontwikkelde games gaan dit jaar met 152 miljoen euro omhoog

Sony is van plan om dit fiscale jaar "agressief" in interne studio's te investeren.

Dat liet het bedrijf eerder vandaag weten bij het aankondigen van zijn financiële cijfers van het afgelopen fiscale kwartaal. "We zijn van plan om ontwikkelpersoneel en andere interne kosten met 20 biljoen yen (omgerekend ongeveer 152 miljoen euro) te verhogen dit jaar, zodat we onze eigen line-up versterken", aldus CFO Hiroki Totoki in een gesprek met investeerders, vertaald door VGC.

Hij vervolgt: "Om onze software line-up te versterken, blijven we investeren in samenwerkingen met externe studio's, naast dat we agressief investeren in onze eigen studio's. We willen het PlayStation-platform versterken met acties zoals de recentelijk aangekondigde samenwerken met Haven Entertainment, dat is opgericht door Assassin's Creed-maker Jade Raymond." Verder noemt hij ook de samenwerking met Epic Games als voorbeeld.

Vorige week liet Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Intertainment, ook al weten dat men bij Sony investeert in first-party games. Hij zei toen: "We hebben stilletjes maar gestaag geïnvesteerd in games van hoge kwaliteit voor PlayStation. We gaan er voor zorgen dat er meer exclusieve software naar de PlayStation 5-generatie komt dan naar voorgaande generaties."

Vandaag kondigde Sony aan wereldwijd inmiddels 7,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 te hebben verscheept.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren