1. Sony slaat E3 dit jaar wederom over

Sony slaat E3 dit jaar wederom over

Microsoft bevestigt er wel te zijn

Sony is ook dit jaar niet aanwezig op E3.

Dat meldt het bedrijf aan GamesIndustry.biz. "Na grondige overwegingen heeft SIE besloten niet mee te doen aan E3 2020. We hebben veel respect voor ESA als een organisatie, maar zien de visie achter E3 2020 niet overeenkomen met waar we ons dit jaar op richten."

Sony laat weten dat het in 2020 aan "honderden evenementen voor consumenten" meedoet. "Ons doel is er voor zorgen dat fans zich onderdeel voelen van de PlayStation-familie en toegang krijgen tot hun favoriete games."

De keuze is opvallend, omdat Sony dit jaar enkele grote PS4-releases heeft - waaronder Ghost of Tsushima - en eind dit jaar de PlayStation 5 uitkomt. Vorig jaar was Sony ook niet aanwezig op E3, maar veel mensen verwachtten dat het bedrijf dit jaar terug zou keren om hun nieuwe console te promoten.

Microsoft maakte van het moment gebruik om te melden dat het dit jaar wel wederom op E3 aanwezig is. Topman Phil Spencer meldt op Twitter dat er hard gewerkt wordt aan de voorbereidingen voor de show. "2020 is een mijlpaal in de reis voor Team Xbox."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Benieuwd wanneer Sony een eigen show aankondigt.
 • Een logisch besluit de E3 kost veel geld om er te staan. En nu hoeft Sony de spotlight niet te delen. Plus ze kunnen nu een goedkoper eigen event organiseren.
 • Toch wel erg jammer, kan me voorstellen dat er een hoop PS fans hier enorm van balen. Dit was toch altijd een mooi evenement om naar uit te kijken. Ik heb liever 1 dikke persconferentie dan die kleine evenementen voor de consumenten. Maargoed Sony was op de E3 de laaste keer ook al niet echt meer wat het geweest is.
 • @Robskeee
  Ik zou niet weten waarom iemand hier van zou moeten balen, ik ga nooit naar de E3. Daarnaast is het ongunstig om sowieso iets aan te kondigen op die beurs, er wordt zoveel aangekondigd op dat moment.

  Ze kiezen waarschijnlijk een rustiger moment voor een aankondiging.

  Aan de andere kant zal Microsoft hier misschien wel blij mij zijn.
 • @CerandoX.nl

  Het is de grootste gamebeurs van de wereld met het meeste exposure. Daarom. :)
 • @Piet S.
  De exposure is wel gefragmenteerd. Dus het bericht van de PS5 staat wel tussen andere aankondigingen en wordt door andere nieuwsberichten sneller van de frontpages geduwd, dan met een eigen event rond komkommertijd. Zelfde geld natuurlijk voor alle media rond die tijd, zoals bijvoorbeeld YT. Op de TV zal je in een gecombineerd bericht genoemd worden, dat terwijl je natuurlijk alle focus op jouw product wilt hebben.
 • @CerandoX.nl

  Dat klopt, maar een aankondiging van een nieuwe console is wel iets speciaals, dus zo'n aankondiging zal wel boven de rest uitschieten qua exposure. Combineer dat met alle aandacht die uitgaat naar de E3 en ik zie de perfecte onthulling voor me.
 • @Piet S.
  Daar zijn dus de meningen over verdeeld en we weten niet wat feitelijk de beste keuze is. Het is gewoon een beslissing.
 • @Piet S. Tgs en gamescon zijn veel groter
 • @Jowy

  Met 'groot' doel ik op de wereldwijde bekendheid. En ik ben een paar jaar geleden zelf op Gamescom geweest (en ik ga dit jaar weer), dus ik weet wat voor beurs het is.
 • Gaat er dan eindelijk is een goede State of play komen ;) ?
 • In het jaar dat de PS5 uitkomt? Zeer… vreemde keuze. Geld moet voor een bedrijf als Sony geen probleem zijn en 2 shows is ook gewoon een mogelijkheid. Het is gewoon een rare zet… Niet meer, niet minder…
 • @Piet S. Waarom vind je dit? Sony moet op de E3 de Spotlight met andere delen. Plus op de E3 staan kost een vermogen. Hun eigen moment hebben ze de spotlight voor zich zelf plus het is stukken goedkoper. De E3 is niet meer zo heilig als vroeger het is een beetje vergane glorie
 • @smaakmaker ''De E3 is niet meer zo heilig als vroeger het is een beetje vergane glorie'' Omdat Sony er niet staat zeker?

  Ik vind het mooi om te zien dat wat Sony ook doet, de fans het blijven verdedigen. Dit doen ze gewoon om geld te besparen. Goed voor het bedrijf, jammer voor de fans. Maar ach zo te zien vinden die toch alles prima.
 • @Robskeee

  Alhoewel ik eerlijk toe moet geven dat (vaak) @smaakmaker "onpartijdig" is en bv. ook opkomt voor Nintendo en MS als hij denkt dat het moet, is het inderdaad zo dat veel fanboys geen kwaad woord over Sony (durven te) zeggen.
  Dit haalde ik ook al aan in het topic m.b.t. de games van Nintendo in 2020, maar 'nee hoor, dat is niet waar'. Ik ben blij dat meer mensen het opvalt! :)
 • @Robskee Het had goed geweest als ze er waren geweest maar ik snap de keuze dat ze hun eigen momenten pakken.
 • @smaakmaker

  Is er officieel al iets aangekondigd dan? (Serieuze vraag.) :)
 • @Piet S.

  Volgens mij niet. Maar je kan verwachten dat ze toch ergens de PS5 volledig aankondigen/showen, dus dat zit wel goed. Ze willen waarschijnlijk een ander evenement, zodat ze alle aandacht krijgen. Maar ik ben het met je eens, waarom niet een apart evenement én de E3?
 • @Rahl

  Juist. Hoe meer, hoe beter! Toch!?
 • @Piet S.

  Gaan ze sowieso doen, en Mark my words, it's gonna be a big one.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren