1. Sony komt in de toekomst met antwoord op Game Pass

Sony komt in de toekomst met antwoord op Game Pass

'Er zit nieuws aan te komen, maar niet vandaag'

Sony is van plan om in de toekomst meer aan te kondigden over hoe het de concurrentie aangaat met Xbox Game Pass.

Via Game Pass, de dienst van Microsoft op Xbox-consoles en pc, kunnen spelers voor een vast abonnement honderden games onbeperkt spelen. Sony heeft een soortgelijke dienst in de vorm van PlayStation Now. Het verschil is echter dat het op PlayStation Now om een beperkter aanbod gaat - zo verschijnen Sony-games niet direct op lancering op de service.

In een interview met het Russische nieuwskanaal TASS werd Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, gevraagd hoe Sony de concurrentie met Game Pass aan wil gaan. Zijn antwoord was ietwat cryptisch: "Er zit nieuws aan te komen, maar niet vandaag. We hebben PlayStation Now als abonnementsservice en het is in verschillende markten verkrijgbaar."

Hoewel Sony dus inderdaad PlayStation Now heeft, lijkt Ryans opmerking te insinueren dat Sony van plan is om meer te doen om op te boksen tegen Game Pass. Of het om een nieuwe service gaat, of een uitbreiding van PlayStation Now, is niet bekend. Eerder benadrukte Ryan echter wel dat Sony zich vooral richt op games die met een groot budget zijn gemaakt, en dat het volgens hem niet logisch is om die spellen op een Game Pass-achtige service te zetten.

In hetzelfde interview gaf Ryan aan ook niet te weten of toekomstige Bethesda-games zoals The Elder Scrolls 6 en Starfield op PlayStation 5 verschijnen. Bethesda's moederbedrijf ZeniMax wordt in de loop van komend jaar overgenomen door Microsoft, maar beide partijen geven geen duidelijk antwoord op de vraag of spellen vervolgens exclusief op Xbox-consoles en pc verschijnen. Ryan: "Die beslissing kunnen wij niet maken, we wachten af en merken wel wat er gebeurd."

Ryan laat weten dat Sony het anders aanpakt qua interne groei: "We leggen de nadruk op een stabiele, langzame en constante, organische groei van onze studio's. Die versterken we met selectieve aankopen. We respecteren de stappen die onze concurrentie neemt, ze lijken logisch en verstandig. Maar we zijn even blij en zeker van onze zaak. De line-up (tijdens de PS5-lancering) is beter dan die van onze eerdere consolelanceringen."

Zowel de PlayStation 5 als Xbox Series X en S zijn nu verkrijgbaar. De consoles zijn op de meeste plekken wel uitverkocht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb afgelopen generatie geen Xbox gehad, dus ook de Gamepass misgelopen. Aan de ene kant denk ik ; geweldige service, het lijkt mij echt tof om toegang tot zoveel games te hebben. Maar aan de andere kant ken ik mijzelf; met zoveel games speel ik geen game echt tot zijn volle potentie.

  Dat heb ik nu al een beetje. Voorheen (cube en 360 tijdperken) kocht ik iedere game weloverwogen. Dan speelde ik een game ook echt uit en deed ook moeite om mij in een spel te verdiepen. Maar nu met al die digital sales waarbij je games voor een prikkie kunt kopen, tief ik echt knijter hard in de menselijke val der hebberigheid. Hierdoor heb ik nu een veel te grote backlog met games die ik waarschijnlijk amper of misschien zelfs nooit zal spelen. Less is soms toch more.
 • @benjaminben

  Dat heb ik dus ook. Ik ben wel geïnteresseerd in de nieuwste Xbox, maar de SeasonPass is in mijn ogen een virtuele backlog aanleggen. Ik ken mijzelf en ik zou ook bijna geen enkele game meer uitspelen! Als ik een Xbox heb, ga ik zeker nog eens die SeasonPass uitproberen. Heb het ooit eens op de PC getest. Maar daar was en is de Microsoft Store een regelrechte ramp!
 • Ik ga eerst voor een nieuwe tv kijken van zodra de winkels terug open zijn (in België zijn niet-essentiële winkels gesloten). Ik zit nog steeds met een 10-jaar oude HD-TV. Om de Xbox X of PS 5 eer aan te doen zou dat toch een 4K OLED moeten zijn vind ik. Als iemand nog raad heeft bij keuze tv, hoor ik het graag :).


  Daarna ga ik voor beide consoles. Dat zal toch pas rond maart / april 2021 zijn door het tekort aan units. Ik probeer altijd mijn game-bibliotheek zo groot mogelijk te houden.

  Ik hoor trouwens ook links en rechts mensen beweren dat dit mogelijk de laatste lijn van consoles gaat zijn. De volgende stap zou 100% streaming zijn. Geen idee of dit kan kloppen maar het zou dan wel meteen gedaan zijn met die afgrijselijke launch-periodes (daarnet nog op reddit gelezen dat ze in de US al 900 dollar aan het bieden zijn voor een PS5-doos,,,omdat mensen niet lezen :) )
 • @BadAsh
  Ik kan het me niet voorstellen. Voorlopig zal latency en compressie voor mij dé reden zijn om hier niet voor te kiezen, en dat is niets iets wat in de komende tien jaar is opgelost.
  Ook zijn er héél veel gebieden waar het internet bij lange na niet klaar is voor full streaming oplossingen, maar consoles nog wel volop verkocht worden.
 • @Gaaiz

  Zou ik ook zeggen, veel streamers in US die last hebben van beperkte internet-snelheden.
  Het zal natuurlijk nog wel een paar jaar duren vooraleer we spreken over de volgende generatie van consoles.
 • @BadAsh
  Check rtings.com voor nette oordelen over geschikte televies en vergelijk daar je favorieten. Voor sommige zijn dat oleds (waarschijnlijk ook de meeste mensen en ze worden ook het best beoordeeld over t algemeen). Er zijn echter ook mensen die vanwege bepaalde omstandigheden voor het zelfde bedrag voor een niet oled kiezen. Dit omdat bijvoorbeeld maximale lichtopbrengst gewenst is.
 • @xevulutionx

  Mercikes. Zelf ken ik er niet veel van. Blijkbaar zou bij OLED de kleuren iets scherper uitkomen.
 • @BadAsh
  Black Friday is online misschien een goed moment. Als je voor OLED gaat, kom je al snel bij de LG C9 (2019 versie) en CX (2020) uit. Ik heb zelf eerstgenoemde waar ik onwijs blij mee ben. Ik geniet van alle features van mijn Series X op dit mooie scherm, en je bent ook voor de komende tijd klaar voor de toekomst. De CX is met Black Friday bij CoolBlue voor €1299, da's een uitstekende deal.
 • @COSMIC_TSAR

  Mercikes
  Ik weet wel niet of er een Black Friday voor België gaat aankomen.
  Net hier op het nieuws vernomen dat de regering aan het communiceren is met Bol en Coolblue om deze actie voor België te schrappen.
  Dit omwille van oneerlijke concurrentie omdat de niet-essentiële winkels hier dicht zijn. *faceplant*
 • @BadAsh

  Een belangrijke tip:
  Het enige wat ik haat aan mijn OLED LG CX tv zijn de veel te felle ondertitels door het OLED licht. Bij Disney+ (Netflix ook?) kon ik de ondertitels transparant maken en dat hielp enorm.
  Ik vind geen enkele oplossing om bij mijn 4K UHD Blu-Rays hetzelfde te doen. Waarschijnlijk doen ze amper moeite voor een oplossing door de grotere markt van luie Engelstalige-, Franstalige-, Duitstalige- en Spaanstalige-losers die ondertitels haten en te wereldvreemd zijn om het origineel te horen.

  Ik kijk dus zo goed als alles zonder ondertitels (Engelstalige films).

  Het blijft een fantastische TV!
 • Dé stap die Sony zou moeten zetten om te 'antwoorden op Game Pass', is day one first party titels in PS Now lanceren. Een jaar geleden zei Sony dat zij dat absoluut niet gingen doen en dat dit hun toptitels devalueert, ik vraag me af of hun visie daarop veranderd is in korte tijd. Hun consoles gaan nog steeds als warme broodjes en hun games blijven top scoren. Er is aan hun zijde weinig noodzaak om deze grote investering en het bijbehorende risico te nemen.
 • Ze moeten wel vrees ik. Benieuwd
 • Ook al heb ik een xsx. Dit juig ik erg toe. De ps5de komt namelijk ook nog wel een keer.
 • Nog beter zou zijn als ze dat bij de launch van de PS5 geregeld hadden. Nu stappen toch wel wat mensen over naar de XBOX want de Game pass is immens populair!
 • Goed nieuws. PS Now heeft alleen geen beperkter aanbod, maar een groter totaal aanbod van 700 games. Ze brengen inderdaad alleen niet de nieuwste games direct uit en niet alle first party games blijven erop staan, dus een beperkter PS4 en PS5 aanbod dan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren