1. Spider-Man-studio Insomniac nu onderdeel van Sony

Spider-Man-studio Insomniac nu onderdeel van Sony

Beide partijen lijken de samenwerking op prijs te stellen

Sony heeft Insomniac Games opgekocht.

De studio heeft al jaren een sterke band met Sony. De ontwikkelaar is bekend van games als Marvel's Spider-Man, alsmede de Ratchet & Clank- en Resistance-franchises. Ook ontwikkelde het Sunset Overdrive voor de Xbox One.

Sony kondigde het nieuws aan via Twitter tijdens de Gamescom Opening Night Live-stream. Presentator Geoff Keighley maakte tijdens de show een opmerking over de aankondiging en vertelde dat mensen het nieuws op Twitter konden vinden.

"We hebben al jaren een geweldige samenwerking met de studio en vinden het geweldig dat we ze kunnen verwelkomen bij de Worldwide Studios-familie", aldus Sony's Shawn Layden. Ook studiobaas Ted Price is in zijn nopjes: "Door onderdeel te worden van WWS kunnen we nog beter onze visie bereiken en vele positieve en blijvende indrukken achterlaten bij spelers."

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Goede move van Sony om de studio op te kopen
 • @Meta_coola inderdaad. Ze passen al jaren bij elkaar. Nu krijgt insomniac door de fondsen van Sony nog meer mogelijkheden om hun games te perfectioneren. En vervolgen op Spider-Man en ratchet and clank lijken me nu echt wel een zekerheid.
 • Lekker zeg! Ratchet and Clank blijven mijn favoriete games!!!
 • De twee werken al jaren succesvol samen. Ik denk dat Insomniac zich prima thuis zal voelen en dat er rust is voor de toekomst, want een game gefinancierd krijgen blijft lastig.
 • Geweldig nieuws!
  Hele mooie aanwinst voor de Playstation familie.
 • Vind het heel tof voor die studio. Zal ze een hoop zekerheid bieden om komende jaren te kunnen blijven maken waar ze zo goed in zijn. Voor mij persoonlijk waarschijnlijk lastiger om hun games dan te spelen, aangezien ik (nog) geen PlayStation heb. Daar moet ik over een paar jaar in de next gen misschien maar verandering in brengen :)
 • @That Mr Awesome

  Ik ben ook al sinds Xbox 1 en NES trouw aan deze 2 tot aan nu met One en Switch, maar ga de volgende generatie voor de PS 5.
 • @DopieJopie1

  Ik ga als eerst voor de Xbox. Heb door die deal van laatst ook al voor de komende twee jaar Gamepass. Dat betekent hopelijk dus een goedkope manier om veel launch games te kunnen spelen.

  Daarna hoop ik dat ik ook een tweede console kan veroorloven, de ps5. Dat kan ik nu nog niet verantwoorden voor mezelf voor slechts die enkele games die ik erop zou willen spelen.
 • @That Mr Awesome

  Koop een ps5 en de Xbox games dat je wilt spelen speel je gewoon op je pc.
 • @CyberFl

  Welke pc?
 • @CyberFl Ja want iedereen heeft een high end PC thuis staan…
 • Insomniac zal zich vast wel thuisvoelen, vroeger zaten ze nog namelijk in hetzelfde gebouw als Naughty Dog en hebben nog steeds een extreem hechte band met zowel deze studio als Sony.
 • Logische zet en niet onverwacht, Insomniac is altijd al een goede partner geweest die exclusieve titels maakte voor alle playstations tot nu toe: ratchet and clank reeks, Resistance reeks, nu Spiderman (wordt ook een reeks denk ik?)
  Ze hadden ook goede banden met Naughty Dog (first party van Sony )om technologie te delen met elkaar. Dus ze waren toch al voor een groot deel familie van de first party groep van Sony.
  https://www.giantbomb.com/naughty-dog-inc/3010-827
  "Relationship With Insomniac
  Naughty Dog has a strong working relationship with developer Insomniac Games, originating from their history of working in the same building on the Universal Studios backlot. Even their output shares a close resemblance, Spyro the Dragon and Crash Bandicoot, Ratchet & Clank and Jak & Daxter, even the move to realism taken with Resistance and Uncharted. Indeed the developers have stated that they are able to share technology and development knowledge to mutually improve the user experience. One important distinction is that while Naughty Dog is owned by Sony, Insomniac Games are fully independent but choose to develop only on the Sony platforms."
 • Awesome, spiderman was echt waanzinnig
 • Nice, drie grote partijen in de portefeuille; Naughty Dog, Santa Monica en nu ook Insomniac. Zeer benieuwd waar zij mee voor de dag komen in de nieuwe generatie.

  Edit: shit vergeet zowaar een vierde: Guerilla.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren