1. Sony werkt aan een nieuw soort cartridge

Sony werkt aan een nieuw soort cartridge

Is het voor een nieuwe console of handheld?

Afgelopen oktober heeft Sony een patent vastgelegd voor een nieuw type cartridge.

De cartridge in kwestie is door Yujin Morisawa, de senior art director van Sony Interactive Entertainment, uitgevonden. Er zit een gat aan de boven- en onderkan van de cartridge. Waar dat voor bedoel is, is niet bekend.

Eerder dit jaar kondigde Sony aan dat het in 2019 zou stoppen met het produceren van PlayStation Vita-cartridges. Het is nog niet duidelijk waar het bedrijf deze nieuwe cartridges voor gaat gebruiken.

Er wordt door fans wel al hevig gespeculeerd, van een opvolger op de Vita tot een PlayStation 5 met hybride-technologie vergelijkbaar met de Switch. Sony zelf heeft nog niets aangekondigd, ontkend of bevestigd.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • PS5 als de switch. Kom maar op. Ik koop hem dan sowieso.

  Als het eenPS4 wordt met wat extra power (is dat echt nog nodig?) laat ik hem liggen.

  Voor mij zitten we nu gewoon op een punt dat het niet meerom power gaat, maar om gebruikers gemak. De user expierence. De Switch heeft hier imo grote sprongen gemaakt. Hierdoor game ik meer dan ooit. Zou cool zijn als Sony hierop doorgaat.
 • @Newgamessuck

  Dat zou idd verstandig zijn van Sony. De PS4 is nogal zeer matig verkocht in Japan (Vita niveau) je kunt wel voorzichtig spreken van een flop. Daar komt bij dat Nintendo er keihard overheen aan het knallen is.

  Maar een ander voordeel aan een card/cartridge is dat er geen installs meer nodig zijn. Optische medium heeft zijn tijd gewoon gehad voor games.

  Cards zijn duurder. Maar veel beter. Van mijn part drukken ze er 10 euro/dollar per game bij op. Games hebben al jaren lang geen prijsverhoging meer gehad en zijn nooit met inflatie meegegaan. Dus het is fair.
 • @Ramirez
  Lonen stijgen echter niet genoeg mee om het evenwicht met bijkomende kosten goed te houden. Met een gemiddeld inkomen zitten de meeste gamers hier echt niet op te wachten.
 • @robertflappie

  Een gameconsole is ook een luxe product he.

  Daarnaast. Games zijn in 2001 drastisch goedkoper geworden. Dat had verschillende oorzaken. (Meer afzetmarkt, euro, goedkopere productie) Waar je nog wel omgerekend 100 euro, soms veel meer, betaalde voor een game in 1998 betaal je nu maar 60.

  Lonen zijn sinds die tijd echt wel gestegen hoor maar de bevolking moest zonodig ook andere luxe dingen hebben die er in 1998 bijna niet waren. Denk aan internetkosten, Netflix en een telefoonabonnement.

  Ik heb wel een oplossing voor de gamer zonder geld.

  1) wees selectief
  2) ruil games in
  3) wacht op pricedrops
  4) stop met gaming
 • @Ramirez voor welke game heb jij ooit 100€ (235 gulden) betaald?
 • @Snake_Fisher

  Ik meen me een tijd te herinneren dat n64 games soms over de 200 gulden waren, zo 210 oid. Weet niet of dat AAA games waren als mario 64 die ik had, of iets als de oude handschoen Glover ;)

  En gulden-euro omrekenen was factor 2,20 he, dus 100 euro was dan 220 gulden, wat redelijk overeen komt met wat Ramirez zegt.
 • @Snake_Fisher

  Ik heb nog N64 doosjes thuisliggen met stickers met de guldenprijs erop!
  Ik zal voor de gein eens blieken, maar van wat ik me kan herinneren waren games als 'Taz Express' (B-games dus) al iets van 135 gulden, haha. :-)
 • @Piet S. Ramirez
  Dat klopt. Ik loop wellicht nog iets langer mee en hier ligt nog een foto van mij uit 93 ofzo waar ik als 11 jarige in een Intertoys gids kijk. Nes games vanaf 149 tot 179 gulden waren een beetje de norm. En er waren nog duurder exemplaren idd.
 • @xevulutionx

  En mensen maar zeuren over de inflatie.. X-D
 • Ik voel weer een 'meeliften op succes' aankomen. :-)
 • @Piet S.

  Mwa ik weet niet of Sony een hybride aandurft. Het is een extreme gok. Ze kunnen daarmee ook echt alles verliezen.

  Wil hun fanbase wel een hybride console? Ze begeven zich dan op heel gevaarlijk terrein. Daar komt bij dat op hun beide handhelds veel was aan te merken wat zeer anti consumer was. De backlash zal iig enorm zijn van hun fanbase. En Microsoft lacht zich dan kapot.

  Heb het wel eens eerder gezegd. Nintendo en Sony zijn als een leeuw en een krokodil. Beide de top predator in hun eigen isotoop. Maar waar de leeuw zwak is in water is de krokodil dat op het land.
 • @Ramirez Heb genoten van je laatste alinea. Wilde ik even delen!
 • @Ramirez & @Jorn6810

  Hahah! Die laatste alinea is top ja! :-D
 • @Piet S.

  Ik denk niet dat Sony hetzelfde gaat doen als Nintendo. Nintendo bespaart aanzienlijk op power en onlinefuncties en ik zie Sony dat niet doen, waardoor de console dan veel en veel te duur zou worden.
 • @Luigi1985

  Nintendo verkoop de Switch met een dikke winst. Sony vindt het niet erg een klein verliesje te lijden per verkochtte console.
 • Zegt nog vrij weinig eigenlijk. Wie weet wordt het wel nooit gebruikt, het kan ook alleen zijn ontworpen voor het geval ze ooit die kant weer op willen gaan.

  Vergeet niet dat veel patenten nooit echt gebruikt worden.
 • Ik zou het zeer prettig vinden om PS4 games onderweg te kunnen spelen. Voor alle SP content waar ik geen tijd voor heb (God of War, Horizon, Last of US, etc) speel ik graag in de trein.
  Echter.. Alles opnieuw digitaal of in cartridge aanschaffen lijkt me dan weer irritant.
 • Ik zie het Sony wel doen een Switch maken, maar ik zie ze niet dat in plaats van een PS5 doen. Ze kunnen beide doen.

  PS5 homeconsole en een hybride PS4. Graag zelfs. Ik hou van Nintendo games, maar ik weet dat Nintendo op haar best is als ze concurrentie hebben. Dus laat die concurrentie ajb komen.
 • Heeft niks te maken met PlayStation

  Sony Toio

  De Nintendroids kunnen weer rustig gaan slapen.
 • @Snake_NL

  Cool, dus ze stelen ook al labo .

  Leuke dingetjes.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren