1. Sony legt PS5-patent voor backwards compatibility vast

Sony legt PS5-patent voor backwards compatibility vast

Nieuwe hardware zorgt ervoor dat eerdere PS-games afgespeeld kunnen worden

Sony Japan heeft officieel een patent vastgelegd voor een console met backwards compatibility. Volgens de omschrijving van het patent kunnen games van een eerdere PlayStation-console afgespeeld worden op de PlayStation 5.

In het nieuwe patent van Sony wordt duidelijk gemaakt dat het systeem eerdere PlayStation-games kan afspelen. Mark Cerny, designer van dit patent als die van de PlayStation 4, heeft een aantal details uitgelicht van het patent.

"Het is de bedoeling dat de hardware van dit nieuwe Sony-systeem sterk genoeg is om eerdere PlayStation-games af te spelen," zegt Cerny. "Dankzij de processor van de PlayStation 5 kan het nieuwe systeem het gedrag van eerdere PlayStation-consoles imiteren zodat alle PlayStation 2-, 3- en 4-games reageren naar behoren," aldus Cerny.

In oktober van 2018 werd bekend dat Sony werkte aan een patent waarbij de backwards compatibility mogelijk was. Na jaren van kritiek lijkt erop dat het spelen van eerder PS-games eindelijk een feit gaat worden.

Spider-Man

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Ja geweldig toch?

  Ik zet snel een nostalgisch spel op wanneer ik in een melancholische bui ben. Het probleem is dat ik die dingen niet meer uitspeel. Ik kijk ernaar en na een tijdje speel ik gewoon weer iets nieuws.

  Maar het is en blijft een geweldige functie. Ze moeten wel als de concurrent hiermee graag en terecht mee uitpakt.

  offtopic: Zeg redactie van InsideGamer… Is dit (zie link) niet iets om te posten?

  https://www.youtube.com/watch?v=_YISTzpLXCY

  Beetje melig Amerikaans, maar toch wel mooi, niet? Hier onderscheidt Microsoft zich toch ver met de anderen! Vind ik toch wel noemenswaardig.
 • Als dit echt een feature wordt voor de PS5, koop ik 'm day one. Ik heb nog heel veel oude games die ik vaak wil spelen, maar mijn PS3 is ondertussen stervende. Dit zou echt een geweldige optie zijn!

  Maak het alstjeblieft waar, Sony!
 • @Nova-6

  PS3 gaat waarschijnlijk niet lukken, komt omdat de CPU te veel verschild van elk ander systeem.
  Ook de reden waarom de PS3 de rotste console ooit was om games voor te maken.
 • @Ardyn Er bestaat al een aardige emulator voor de PC, dus waarom niet de next gen PS5. Als je maar voldoende kracht heb dan kan je de PowerPC architectuur emuleren.
  https://www.youtube.com/watch?v=C0wEW8SoUCw
 • Kijk, goed nieuws!
 • Hmm misschien draaien oudere games zelfs nog beter. Zoals het al eerder ging met de PS4 pro en oudere PS4 games. Zou makkelijk zijn voor FFXIV met betere FPS. De ps4 begint wel op zen limit te raken met deze game.
 • Er was al eerder (oktober 2018) een patent waarbij oude games door developers eenvoudig van een high res textures kunnen worden voorzien. Dat past prima bij dit patent.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren