1. Update: demokiosken niet voor PlayStation 5

Update: demokiosken niet voor PlayStation 5

In een winkel in Groot-Brittannië gespot

Update: Sony laat aan IGN weten dat de demokiosken niet gerelateerd zijn aan de PlayStation 5.

Origineel bericht:Sony is mogelijk begonnen met het opbouwen van PlayStation 5-demokiosken in winkels.

Een Twitter-gebruiker die zichzelf AllGamesDelta_ noemt, plaatste een foto van een winkel in Groot-Brittannië waar een PlayStation-kiosk wordt opgebouwd. Hoewel er nergens een PlayStation 5-afbeelding of -logo te zien valt, is het aanneembaar dat dit voor de aankomende console bedoeld is. Zo lijkt de kiosk dezelfde kleuren als de console te gebruiken.

Het is niet ongebruikelijk dat een bedrijf kiosken opbouwt waar op voorhand een uit te komen spelcomputer uitgetest kan worden. Sony heeft echter nog niet officieel aangekondigd dat het dit van plan was. Het is dan ook niet bekend of het bedrijf dit overal ter wereld gaat doen - zeker in verband met het coronavirus.

De PlayStation 5 moet ergens eind dit jaar in de winkels komen te liggen. Een precieze releasedatum is er nog niet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De laatste tijd steeds meer kleine hints dat de pre-orders eraan zitten te komen. Zou me niet verbazen als Sony vrijdag daar wat over bekend maakt als reactie op (hopelijk!) de hype voor Xbox na morgenavond.
 • Sony heeft al gereageerd dat het niet PS5 gerelateerd is, wat het dan wel is hebben ze niet gezegd
 • @cospop

  Lijkt mij gewoon een universeel PS demo setup. Ookal zetten ze er eerst een ps4 in. Je kunt het voor relatief low cost omzetten naar een ps5 demo. (Gewoon de console omwisselen)
 • Geen bericht over het gerucht over dat de PS5 een aangepaste RDNA1 architectuur heeft met RDNA2 features. Dus een soort van RDNA 1.5?

  https://www.reddit.com/r/SeriesXbox/comments/hti13m/sony_graphics_engineer_confirms_ps5_is_rdna1_not/

  Dat namelijk betekenen dat er een groter gat ontstaat tussen de kracht van de XSX en de PS5. RDNA1 TFLOPS != RDNA2 TFLOPS.
 • @CerandoX.nl
  Dit kan nog wel is heel interessant worden. Met game pass en misschien dadelijk online gratis heeft Microsoft al 2 goede kaarten in handen. Als daar nog is prijs en kracht bij komt…. Oei.
 • @ShadowhunterrX
  En dan te bedenken dat ze misschien de paywall voor online gamen willen opheffen. Maar goed, even afwachten totdat het allemaal bevestigd is.
 • @CerandoX.nl

  Zal me benieuwen, maar goed een ''willekeurige'' man op Twitter die iets roept maakt het niet perse gelijk interessant nieuws, zeker niet als zo'n bericht makkelijk kan worden vervalst.
  Verder in het Thread staat ook dit: https://www.amd.com/en/technologies/rdna-2

  Volgens AMD gebruikt de PS5 ook RDNA2, maar we zullen het wel gaan zien.
 • @Shuckles
  De PS5 bevat ook RDNA2 tech, zoals Ray Tracing, maar mist ook RDNA2 tech. Die Graphics Engineer van Sony zegt dus dat het een combi is van RDNA1 met RDNA2 features, wat dat zou verklaren.

  "It's just marketing/legal loopholes, the PS5 doesn't have VRS, Mesh Shading, or ML but it does have weak ray tracing and primitive shaders, a tech that was really supposed to be in Vega GPU's but was delayed for RDNA. So some of the tech in the PS5 is most likely several years behind compared to what's in the XSX, which would explain it's poor performance in multiple scenarios regarding things that have to do with ray tracing, global illumination, and honestly performance overall. As for the DM, I'm 99% sure it's real, plus if it was fake the Sony guy would have just denied it ever happening."
 • @ShadowhunterrX

  Oei!

  Ocharme Nintendo met hun slappe specs.
  Altijd hetzelfde liedje daar!
  Gelukkig verkoopt dat wanproduct niet goed.
  Gelukkig verkiezen mensen de kracht en is daarom de Xbox al iedere generatie de meest populaire console én zijn de verkopen van dat goddelijk krachtpaard het best!

  Ik krijg het warm als ik er aan denk dat mensen kracht verkiezen boven de steeds terugkerende ingeloste verwachtingen van Nintendo en Sony.

  Die hebben nu al gefaald lol!
 • @Don Carpaccio
  Daar gaat het toch niet om. Het zal voor sommige mensen wel iets uitmaken en voor andere niet. Het is gewoon fijn om te weten wat de verschillen zijn, mocht je twijfelen.

  Als je games van Sony of Nintendo wilt spelen, dan moet je geen Xbox kopen. Wil je dat je multi platform games op de hoogste mogelijke kwaliteit (voor een console) speelbaar zijn en Xbox exclusives spelen, misschien wel. Daarnaast zijn er nog tal van factoren, genoeg mensen voor wie trophies belangrijk zijn en die kun je niet meenemen naar de Xbox of Nintendo.
 • @CerandoX.nl

  Dat is toch niet relevant bij dit Topic?

  Het gaat hier over een demo stand en niet over het feit dat de Xbox de sterkste console is.

  Die tech-artikelen komen nog wel en ik hoop dat we dan niet teveel “oei” of “ouch” gaan zeggen.
  Fanboys genoeg op Reddit en ik hoop dat ze daar blijven!
  Blijkbaar zijn ze al tevreden met een 1080 scherm.
  Zolang ze maar de allersterkste hebben!
 • @Don Carpaccio
  Het forum is dood en er is geen bericht met dit gerucht aangemaakt.
 • @Don Carpaccio
  Ik noemde alleen 4 punten waar Microsoft in het voordeel kan zijn gezien de informatie die we hebben. Daar mag iedereen keuzes naar maken wat bij hem past.

  Toch bedankt voor je kinderachtige reactie en wat totaal niks toevoegt. Heb zelf maar een 1080p scherm, dus aan kracht heb ik al zeker niks ;).
 • @ShadowhunterrX

  Oei, dan heb ik die “oei” verkeerd begrepen en moet ik dit gekleurde (Reddit Xbot forum) Xbox nieuws onder een PlayStation artikel volgende keer gewoon negeren.
  Bedankt alvast voor de nuttige info!

  Btw Ik walg van heel die “wij zijn de krachtigste” fanboy-praat.
  Ook vanuit het Sony-kamp.
 • @Don Carpaccio
  Ik zie geen fanboy reacties hier. Zie alleen mensen technische specs bespreken en als beginnende amateur pc nerd, vind ik het uiterst interessant om te lezen hoe beide bedrijven zich gaan in stellen met de services die ze ook gaan bieden. ( Als het waar is natuurlijk )

  Tuurlijk het is een beetje offtopic, maar alles is beter dan de jarenlange dezelfde discussie van twee personen hier op IG.
 • @Don Carpaccio

  Je kunt ook net als ik die tijd achter je laten en niet meegaan in de 'wars'. Kies een console uit naar wat jij belangrijk vindt (games, controller, uitstraling, grafische kracht etc.) en geniet ervan. Lekker boeiend dat een ander er wat over te zeggen heeft.

  Toen ik de Cube destijds kocht trok ik me al het fanboy gebazel heel erg aanen schoot helemaal in de verdediging (gebruikte woorden als X-Sucks en Gaystation).Ik was echt een fanboy die behoorlijk op zijn pik getrapt werd als iemand Nintendo weer eens kiddy noemde. Maar tjah.. Dat doe je als puber ; je zoekt je plek in de samenleving. Die periode heeft mij echter wel geleerd dat het zo zinloos is om je druk te maken om wat een ander vindt. Want ga je er tegenin dan kost dit je energie zonder winst, ga je tegen je zin in mee in wat ze vinden dan ben je niet oprecht jezelf.

  Niet dat je geen rekening hoeft te houden met een ander, het is goed om andermans mening aan te horen en hier wellicht nieuwe inzichten door te krijgen . Maar als het gaat om bovenstaande ; kies lekker wat je leuk vindt en fuck de zeikers. Negeren die hap.
 • @benjaminben

  Mooi geschreven en heel herkenbaar!

  De periode van de PS360 waren imo de gloriedagen voor de fanboys.

  Aan beide kanten een hoop échte exclusives, Psn hack, RRoD drama, Sony arrogantie, Xbox teleurgang -> Kinect, etc.
  Allemaal voer voor fanboys!

  Vind het jammer dat het verschil tussen de PS5 en Xbox Series X door veel mensen wordt bestudeerd terwijl ze al een keuze hebben gemaakt.
  Het is dan (imo) toch zinvoller om de verschillen bij de voorganger te gaan zoeken dan bij de concurrent?
 • @CerandoX.nl
  Hmm… De geruchten gaan alle kanten op. Het is "semi bevestigd" dat de Series X grafisch krachtiger is, maar volgens mij gebruiken zowel de PS5 als Series X RDNA2. We zullen het de komende maanden vanzelf zien!

  Ps. Man de subreddits van Xbox zijn wel een rommeltje. Wat is nou de "main subreddit" van SeriesX? Vooralsnog zit ik nog gewoon op /XboxOne welke voor m'n gevoel het best beheerd wordt.
 • @CerandoX.nl
  Dit hele bericht is onderhand ook al een aantal dagen aangepast. Twitter blijft wel een slechte source als het gaat om gaming.

  https://www.neogaf.com/threads/sony-principal-graphics-engineer-confirms-ps5-has-custom-architecture-that-is-based-on-rdna2-update-read-op.1556484

  It is based on RDNA 2, but it has more features and, it seems to me, one less. That message turned out badly, I was tired and I shouldn't have written the things I wrote", continued the engineer, complaining that he received insults for his statements.

  Nergens dus dat het minder features heeft.
 • @Snake_NL
  De zoveelste Sony-medewerker die iets roept over de PS5 en vervolgens wordt teruggefloten. Niet zo gek. Het blijft vreemd dat hij het dan überhaupt zegt. Bovendien zegt hij alsnog dat er een feature mist.

  Daarnaast lees en hoor ik steeds dat de PS5 geen VRS, Mesh Shading, of ML heeft, RDNA2 features. In de analyse van Digital Foundry van de PS5 showcase konden ze bijvoorbeeld VRS ook niet ontdekken.

  De tijd zal het uitwijzen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren