1. Sony moet boete van 3,5 miljoen dollar betalen voor ‘misleiden’ klanten

Sony moet boete van 3,5 miljoen dollar betalen voor ‘misleiden’ klanten

Aangeklaagd door Australische consumentenvereniging

Sony Europe moet een boete van 3,5 miljoen dollar betalen aan boetes voor het misleiden van klanten in het PlayStation Network door een uitspraak van de Australische rechtbank.

Sony Europe werd vorig jaar door de Australian Competition And Consumer Commission (ACCC) aangeklaagd. Sony Europe is het moederbedrijf van Sony Australia. De reden voor de aanklacht was het beleid van digitale aankopen via het PlayStation Network.

De ACCC vond dat Sony valse voorwaarden aan Australische consumenten gaf en weigerden om geld terug te geven aan klanten die niet tevreden waren met hun aankopen via de PlayStation Network.

In een statement zegt ACCC-hoofd Rod Sims het volgende: "De garantierechten van consumenten verlopen niet nadat een digitaal product is gedownload en deze rechten verdwijnen al helemaal niet na veertien dagen of een andere willekeurige datum die een gamewinkel of ontwikkelaar aangeeft. Consumenten die een digitaal product kopen hebben exact dezelfde rechten als wanneer ze het product hadden aangeschaft in een fysieke winkel".

De Australische rechtbank heeft gisteren uitspraak gedaan in de zaak en heeft de ACCC in het gelijkgesteld. Volgens de rechtbank heeft Sony zich niet aan de voorwaarden gehouden en heeft de techgigant een boete opgelegd van 3,5 miljoen dollar (ongeveer 3,09 miljoen euro).

PlayStation Now

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ouch
 • Tja. Ik begrijp Sony ook wel. Stel je nu voor dat iemand steeds zijn game "retourt" na 14 dagen? Dus je koopt een game, speelt die uit op 14 dagen en dan vraag je je geld terug… Dat is het ook niet toch?
 • @Jowy
  idd ik begrijp t verhaal niet helamaal. Het lijkt me idd niet fair om een game uren te spelen en de boel dagen later weer terug te dumpen. Dat was vroeger in de winkel al een drama. Figuren kwamen dan twee weken later hun geld terugeisen voor een game.
  Maar vermoed dat er daar iets in devoorwaarden zit wat nu nog niet helemaal duidelijk is. Dus als een game gespeeld is voor meer dan 2 uur dat dan de aankoop niet ongedaan mag worden oid.
 • @Jowy

  Bij mij is het gelukt met the walking dead saints and sinners, heel ver gespeeld en dan heb ik een mail gestuurd voor een refund, die kreeg ik dus. Maar heb de game erna wel terug gekocht.
 • @CyberFl
  Echt sneu als je dat doet.
 • @blue_blade_3

  Testen mag toch? Zoals ik al zei heb ik het spel erna weer terug gekocht.
 • @CyberFl
  Als je iets tot "heel ver hebt gespeeld" kan ik dat geen testen meer noemen. Waarom vraag je überhaupt een refund aan als je de game later weer koopt?
 • @blue_blade_3
  Ik denk dat hij met testen bedoelt om te kijken of het lukte om je geld terug te krijgen ;) (anders zie ik inderdaad niet in waarom ie dit zou doen)
 • @mole28
  Dan vind ik het alsnog sneu. Lekker mensen lastig vallen om te kijken of je iets voor elkaar kan krijgen. Je zou maar niks beters te doen hebben.
 • @blue_blade_3 Gelukkig ben jij er om hem terecht te wijzen. Dat is pas tijd goed besteed.
 • @Heer Mida
  Klopt! Moet wat doen gedurende de laadtijden van Destiny.
 • @blue_blade_3

  Op stadia heb ik totaal geen last van lange laadtijden om destiny 2. Maar zoals ik al, ik wou het eens proberen om te zien wat ze zouden zeggen ivm de refund, meer niet. Ik weet dat je me heel de tijd wilt bashen ;) maar zo slecht ben ik ook niet hoor.
 • @CyberFl
  Ik wil jou helemaal niet bashen. Ik vind het gewoon vreemd als je dat soort zaken gaat doen/proberen. Ik zie er het praktisch nu niet van in.
 • @blue_blade_3

  Grappig dat hij komt met bashen terwijl hij zelf altijd loopt te trollen en kloten.
 • @DefenseForceNL
  Daar ben ik ook maar bewust niet op ingegaan nee.
 • @DefenseForceNL

  2 totaal verschillende zaken, en je kent me, soms reageer ik op zaken waarvan ik denk, die kerels zitten wel zwaar te overdrijven en proberen alles goed te praten dit en dat. En dan heb ik momenten dat ik gwn jullie reacties wil lezen, meer niet .

  Als ik nu bv zeg RIP Nintendo, is het altijd wel grappig hoeveel mensen er dan op reageren alsof ze het menen.
 • @CyberFl

  Het zijn over het algemeen vaak meningen. Het probleem is alleen dat jij niet kan begrijpen dat sommige gamers bijvoorbeeld wel plezier en dergelijke uit een game kunnen halen, terwijl jij die game niks vind.

  En dan die gamers een beetje belachelijk maken, die wel hun plezier uit een desbetreffende game kunnen halen, vind ik gewoon laag en zielig gedrag.

  Jij vond bijvoorbeeld Dead Stranding een toffe game. Ik vond het helemaal niks, maar dan ga ik ook niet telkens bij iets over die game lopen te uitdagen en kloten.

  Iedereen heeft zijn eigen kijk en mening op een game. En er is daar niet echt een goed of fout in. Ik bijvoorbeeld vind de EDF Earth Defense Force serie geweldig. Zijn er genoeg die het niks vinden. Hun goed recht en mijn goed recht of het wel tof te vinden.

  Snap alleen niet waarom je moet gaan uitdagen of vervelend moet gaan doen bij een game of games die jij dan niet goed vind.

  Mening geven en je gedachten erover mag en kan altijd, maar helaas doe je dat vaak niet en kom je gewoon met een domme niks zeggende opmerking om andere uit de tent te lokken of te irriteren.

  Doe gewoon normaal er is al genoeg ellende op de wereld. En respecteer andere hun meningen of liefhebberij een beetje.
 • @DefenseForceNL

  Ben jij een schrijver in je dagelijkse leven? Want wow wat een text.
 • @CyberFl

  Nee haha gelukkig niet.
 • Kon een refund wel gebruiken op de PSN store afgelopen jaar met Soul Calibur V. Na 30 min spelen begon de framerate gewoon te zakken naar 5 FPS. Dus voordat mensen beginnen met ( het ligt aan je PS4 ) Gelukkig was dat het niet en hij werkt sinds de launch buiten Soul Calibur V gewoon goed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren