1. Sony slaat E3 2019 over

Sony slaat E3 2019 over

Bedrijf houdt tijdens de beurs ook geen eigen evenement

Sony is niet aanwezig op E3 komend jaar. Het bedrijf houdt dan ook geen persconferentie.

Sony heeft een statement aan Game Informer geleverd waaruit dit blijkt. "Terwijl de industrie blijft evolueren, blijft Sony Interactive Entertainment zoeken naar inventieve mogelijkheden om met de community bezig te zijn. PlayStation-fans betekenen de wereld voor ons en we willen altijd innovatief zijn, anders denken en experimenteren met nieuwe manieren om gamers te laten genieten. Daarom kiezen we er voor om niet mee te doen aan E3 2019. We kijken naar nieuwe en bekende manieren om met onze community bezig te zijn in 2019."

Er zijn meer bedrijven die E3 anders aanpakken. Zo houdt Electronic Arts tijdens E3 een eigen evenement vlak naast de beurs en staat Nintendo wel op de beursvloer, maar houdt het bedrijf geen traditionele persconferentie. In plaats daarvan zendt het een video vergelijkbaar met haar Direct-format uit. Sony zal tijdens E3 echter geen vervanging verzorgen, zo meldt PlayStation senior vicepresident van communicatie Jennifer Clark: "We zullen geen persconferentie rondom E3 houden."

De actie van Sony zorgt er voor dat speculatie over de release van de PlayStation 5 weer oplaait. Een release van de nieuwe console in 2019 lijkt onwaarschijnlijk, omdat een bedrijf zijn nieuwe console graag op E3 zou moeten willen tonen. Veel mensen geloven dan ook in een release in 2020. Sony heeft echter nergens bevestigd dat het niet op de beurs aanwezig is vanwege het feit dat het werkt aan de PS5.

E3 2017

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Het op de E3 staan kost een vermogen. Dat alleen voor een paar fans die het bespottelijk dure entree kaartje kunnen betalen en de verwende pers die als mosterd na de maaltijd steevast achter de feiten aanlopen omdat de uitgevers en consolebouwers de info rechtstreeks tonen aan het publiek.
  Ik ben benieuwd waar Sony mee komt. De laatste jaren is het nogal onpersoonlijk en zien we nauwelijks Playstation ontwikkelaars op het podium, hopelijk gaat het nieuwe format dat wel doen. De besparing van een dure live show, het volgieten van de pers, dure huur voor de beursvloer en een dure stand kunnen mooi aan een alternatief worden besteed.
  De presentatie van de PS4 en Xbox One werd ook niet tijdens de E3 gedaan en dan heb ik ook gewoon kunnen vinden dus ik voorzie geen probleem.
 • @tielo Ze geven ook aan rondom de E3 niets te doen. Dus ik denk niet dat je een soortgelijke presentatie of dergelijke kan verwachten van Sony.

  Jammer maar vorig jaar vond ik het eerlijk gezegd ook niet de moeite bij Sony. Die gameplay filmpjes kijk ik wel op youtube.
 • @tielo
  Welkom in de wereld van de marketing. Ja, het is een dure show om naar toe te gaan en het kost miljoenen om er als Sony te staan, maar het is ook gewoon een deel van je branding. Miljoenen gamers over de hele wereld kijken hier naar uit en wachten met smart op de E3 show van Sony en al het nieuws eromheen. Dan kun je met je eigen format komen, maar dat is toch totaal anders.

  Vind het met name een beetje respectloos naar de miljoenen consumenten die elk jaar trouw Sony/Playstation producten kopen. Dat gezegd, we gaan steeds meer naar online. Zet dan online op zijn minst een vette show neer.

  Trouwens, "het volgieten van de pers" en "verwende pers"…. lekker verhaal om iedereen die iets doet in de game wereld zo neer te zetten.
 • @buutvrijAtDeGroteEik

  Die mensen die toch trouw zijn, hebben ook geen E3 nodig om overtuigd te moeten worden. Tussentijds krijgen we ook trailers te zien, dus daar gaat het niet om. De mainstream kijkt hier al helemaal niet naar en ziet alleen achteraf trailers van nieuwe games om Youtube.
 • @Snake_NL

  Excuses.
 • @Piet S.

  Hoezo? Moet jij overtuigd worden dan elk jaar van de E3? Jij koop je Nintendo consoletje toch wel of niet? Heb jij daar E3 voor nodig? E3 is voor de mooie show ieder jaar en dat is altijd leuk, maar niet om overtuigd te worden van game trailers die je buiten de E3 ook wel ziet.
 • @Snake_NL

  Zo bedoel ik het niet. Ik bedoel dat de E3 is mooi visitekaartje is om nieuwe games aan te kondigen en nieuwe materiaal (gameplay clips, etc.) te showen.
  Het is de bekendste gamebeurs van de wereld…

  Alhoewel IK toch wel Nintendo spul koop wat me aanstaat (na wat beelden gekeken te hebben), zijn er genoeg mensen die een 'ja' of 'nee' voor een aankoop baseren op bv. de E3.

  Laat ik het zo zeggen: Als het Nintendo i.p.v. Sony geweest zou zijn, dan was ik ECHT NIET blij geweest en daar was ik dan ook eerlijk vooruit gekomen. Trust me.
 • @Piet S.

  Haha, alleen al de zin "Jij koop je Nintendo consoletje toch wel of niet?".

  De neerbuigende toon is precies Snake. Ik zie Snake namelijk al meer dan 10 jaar op deze website en tezamen met het grammaticaal correct schrijven, is zijn karakter ook niet verbeterd. Beide zijn al minstens 10 jaar beroerd.
 • @buutvrijAtDeGroteEik

  Waar hij mij een fanboy noemt (en ik dat enigszins ook wel ben), wil hij zelf niet inzien dat hij zelf nog 10x erger is.

  Ik geef het tenminste aan als ik vind dat Nintendo de plank misslaat (zoals met het online gedeelte en de afgelopen E3), maar 'pas op, pas op' zeg niets over de fouten van Sony, want dan is het hek van de dam. De man is nog nooit kritisch geweest over Sony. Overal is een excuus voor.
 • @Snake_NL

  "De mainstream kijkt hier al helemaal niet naar en ziet alleen achteraf trailers van nieuwe games om Youtube."

  Dan heb jij nog nooit de stats van de livestreams bekeken Snake. Doe het eens zou ik zeggen, voordat je voor iedereen in gaat vullen dat er niemand naar kijkt.
 • @buutvrijAtDeGroteEik

  Wat ik al zei: Excuses.
 • @Piet S.

  Excuses voor wie piet? Zo ver ik weet is Sony niet verplicht een show te geven op de E3.

  Ja er kijken zeker een hoop mensen naar, maar mocht Sony op een ander moment een show geven zullen er ook een hoop mensen naar kijken.

  Sowieso is de E3 eigenlijk al lang niet meer van deze tijd, vroeger kwamen hier de meeste grote aankondigingen omdat er weinig andere middelen waren om de informatie te verspreiden, maar de komst van het internet is dat ook niet meer het geval.
 • @buutvrijAtDeGroteEik

  De stats zeggen dat men naar trailers kijken en niet naar de show zelf, daar blijft de mainstream niet de hele nacht voor wakker namelijk. En wat lopen jullie te blaten eigenlijk? Zeggen dat de hardcore dus vandaag de dag nog steeds overtuigd moet worden ofzo?

  Zoals ik al zei, de hardcore komt voor de show en wat je te zien krijgt, maar als het puur trailers zijn achter elkaar *kuch*Microsoft*kuch*, dan hoef je daar geen hele show wat mij betreft aan te hangen.

  Waar hij mij een fanboy noemt (en ik dat enigszins ook wel ben), wil hij zelf niet inzien dat hij zelf nog 10x erger is.

  Ooh gaan we de ziele piet uithangen? Ik noem je helemaal niks..en het interesseert me ook niet echt wat je bent grapjas.

  Maar zoals altijd, praat maar weer mee met een ander. Je hebt vandaag weer een nieuw woordje zie ik trouwens die je telkens gebruikt "excuus", wat is hier een excuus. Wat is jouw "excuus" dat je hier al pagina's lang bezig bent op iedereen te reageren? "excuus" is gewoon weer een woordje voor "ik heb niks te zeggen".

  Zoals Cypher hier al ergens zei….je bent idd best wel irritant.
 • Logische keuze als ze met hun neuzen begraven zitten in een aantal games en toch niets nieuws laat zien.

  Dit is trouwens serieus en niet lullig bedoeld. :-)
 • @Piet S.

  Gek hè, als de nieuwe generatie om de hoek komt kijken en heel veel studio's met die games al bezig zijn.
  We weten van Guerrilla dat ze met twee titels bezig zijn en dat de nieuwe God of War snel zal komen nu ze gewoon een vervolg kunnen maken en geen reboot aan gameplay.
  Met de aankondiging van de PS5 zullen er zoveel titels van Sony worden aangekondigd.
 • @Ardyn

  Is dat zo en heb je daar bronnen voor, of denk je dat?
 • @Piet S.
  Haters keep on hating. Veel succes met je treehouse toestanden :D
 • @CyberFl

  Ik haat niks. Ik vraag om bronnen (die blijkbaar nogal moeilijk te vinden zijn)…

  Ach ja, ik als Nintendo fan krijg tenminste wel ieder jaar nieuwe aankondigingen voorgeschoteld. :-)
  Je zou al maar 3 a 4 jaar op dezelfde games aan het wachten zijn zeg… Pfoe…
 • @Piet S.
  Iets zegt mij dat de ps5 met grote launchgames gaat afkomen, horizon 2, Spiderman 2, God of war 2, en nog meer. En dan sta je daar nog met je last gen console/handheld wachten totdat ze weer met iets nieuws gaan afkomen, wss weer een nieuwe Zelda en Mario (wat een creativiteit) dusja. Ipv steeds te zeggen dat Sony steeds met hetzelfde afkomt, kijk dan eerst naar Nintendo aub.
 • @CyberFl Nintendo komt inderdaad altijd met dezelfde meuk. Zo voorspelbaar als de neten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren