1. Sony verwacht dat er te weinig PS5-consoles zijn op lancering

Sony verwacht dat er te weinig PS5-consoles zijn op lancering

Jim Ryan ontmoet een open deur

Sony's Jim Ryan verwacht dat niet alle geïnteresseerde consumenten op lancering een PlayStation 5 kunnen scoren.

"Het is goed mogelijk dat niet iedereen die een PlayStation 5 op lanceringsdag wil kopen, er een kan vinden", meldt hij in een interview met Reuters. Daarbij claimt hij dat er in de Verenigde Staten in de eerste twaalf uur dat de PS5 te reserveren viel, er net zoveel consoles werden gereserveerd als in de eerste twaalf weken van de PlayStation 4.

Sony gaf eerder aan dat er meer PlayStation 5-consoles op lancering beschikbaar zouden komen dan tijdens de PlayStation 4-lancering. Gezien bovenstaande vergelijking is dit ook het geval, maar ligt de vraag ditmaal veel hoger. Toen de reserveringen van de PS5 in Nederland van start gingen, was de console in alle webshops ook binnen enkele minuten uitverkocht.

De PlayStation 5 lanceert op 19 november in de meeste delen van de wereld, inclusief Europa. Alleen in enkele landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten, komt de console al op 12 november uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Iets wat iedereen al zei bij voorbaat maar wat werd weggewoven door de CEO. Nu toch naar buiten komen met dit nieuws 😂
 • Iemand die dat niet had verwacht 😅
 • Dat is nogal logisch gezien de preorders.
 • Ik denk dat ik pech ga hebben dan. Of ik moet geluk hebben bij Coolblue
 • @blue_blade_3
  yep idem. vanaf 11.20 ofzo die pagina verversen de 18e gezien wat ze melden. Ik gok gezien hun grote dat er toch wel minimaal 1000 beschikbaar zullen zijn. Als niet dan is de release gewoon sowieso zwaar gehandicapt.
 • @xevulutionx
  1000 digitaal en 1000 met disc heb ik gelezen. Alvast good luck!
 • @adutchman
  ah ok 1000 per versie dus, ik had wel iets met 1000 gelezen. Het is wel beperkt nog steeds gezien de omvang van coolblue.
  thanks!
 • @xevulutionx
  Ja, het zal een digitale slachtpartij worden. Maar ik ga er ook aan mee doen. Je weet maar nooit! Nu nog even een knoop doorhakken voor digitaal of niet..
  De backlog die ik heb is digitaal in de sale makkelijk voor 100 euro aan te schaffen.
 • @Gaaiz
  Ik ga sowieso voor digital. Dus de de meeste games toch en ik vind "schijfjes wisselen" enorm irritant sinds ik digitaal koop. Daarnaast koop ik niet zo veel games dus eventuele extra kosten vind ik niet zo'n probleem.
 • @xevulutionx Ik ga daar nog proberen een 3e te scoren en anders nog bij BCC. Maar bij Coolblue krijg ik korting van mijn nicht die daar account manager is.

  1 van de 2 die ik nu heb gaat al naar iemand anders (mocht hij niks scoren die dag), de ander is van mij mocht het niet lukken bij Coolblue.
 • @Snake_NL
  Dan ben jij iig goed voorzien en alvast risicoloos voor release. Bcc doet hetzelfde als coolblue, dus pre-order live vlak voor release?
  Ik heb jouw tactiek ook aangehouden voor de xbox sx, 2 stuks binnengehengeld omdat ik bang was voor een annulering.
 • @xevulutionx

  Dat gedoe wat bij Wehkamp speelde, dat ze alle pre-orders gingen cancelen en gingen kijken welke mensen eerder waren. Ik had ver voor 9 uur toen al een pre-order staan en daarna met een ander account van mijn vriendin ook nog 1 geplaatst als backup.

  Gelukkig kreeg ik ze beide weer toegewezen namelijk. Dus ben voorzien van een console ook al scoor ik er geen bij Coolblue, maar die korting die ik krijg is aantrekkelijk dus daar wil ik voor gaan als het lukt.

  BCC is een beetje onduidelijk, maar denk dat zij het ook de 18e doen, zodat "iedereen" hun console de 19e kan ophalen of thuis kan verwachten. Zal je zien, komen er de 19e 3 PS5's binnen als Coolblue lukt XD.
 • @Snake_NL
  haha ja dat kan. Die kun je dan iig hoe dan ook wel aan iemand slijten!
 • @xevulutionx Precies iemand anders toch nog blij kunnen maken met een console.
 • @xevulutionx
  Hoe laat gaan de pre-orders dan open, 12.00? Hopelijk zijn er nog een paar van die winkels die ook opeens gaan verkopen, maar waar mensen niet zo snel aan denken.
 • @CerandoX.nl
  bij coolblue wel zeggen ze op de productpagina van de ps5 versies, ze communiceren: rond het middaguur. De tip van snake is ook nog wel een goede. bcc geeft ook aan dte gaan verkopen wanneer hij uitkomt. Maar ze communcieren het daar niet bepaald helder met een soort tijd oid. Het zal dus rond de 18e veelvuldig checken zijn.
 • @blue_blade_3
  Ja meteen met 5 accounts tegelijk op verschillende computers op kantoor hier. Mocht het gek gaan en een dubbele hebben, dan gaat het voor de winkelprijs naar een forumlid en niet op MP voor 800. Fuck dat soort lui.
 • @SmartTies
  Dat had ik mij inderdaad ook al voorgenomen. Ik gun het de mensen met oprechte enthousiasme en interesse en niet die triestelingen.
 • @SmartTies
  Helemaal met je eens. Stelletje bloedzuigers zijn dat.
 • Raar bericht want ja dat is toch al lang duidelijk. Ik heb besloten alsnog de ps5 ook maar meteen te halen, zijn we iig gelijk klaar. Ik heb daarvoor net als het derde blauwe mes hierboven mn pijlen op coolblue staan. We gaan t zien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren