1. Sony, Nintendo en Microsoft doen samen uitspraak tarieven Trump

Sony, Nintendo en Microsoft doen samen uitspraak tarieven Trump

"De tarieven zullen onomkeerbare gevolgen met zich meebrengen"

Sony, Microsoft en Nintendo hebben een gezamenlijke uitspraak gedaan over Trumps idee om 300 miljard dollar in tarieven in te voeren als deel van de handelsoorlog met China.

In de verklaring, die naar het kantoor van de handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten is gestuurd, beargumenteren de bedrijven dat de tarieven een enorme impact zullen hebben en onomkeerbare gevolgen met zich meebrengen. Ze geven aan dat de tarieven een negatief effect zullen hebben op consumenten, maar ook op ontwikkelaars, verkopers en consolefabrikanten. Daarnaast zullen duizenden werknemers het risico lopen hun baan kwijt te raken en stokken de tarieven ook innovatie binnen de game-industrie.

“Terwijl we waarderen dat er moeite wordt gestoken in het beschermen van intellectueel eigendom en het behouden van het high-tech leiderschap van de Verenigde Staten, zijn we van mening dat de schade die deze tarieven aanrichten deze doelen zal ondermijnen, niet bevorderen”, aldus Microsoft, Nintendo en Sony. Verder verzochten ze nog om consoles niet mee te nemen in de tarieven, mochten de tarieven ooit doorgevoerd worden.

Een mogelijk effect van de tarieven die Trump in wil voeren is dat consoles duurder worden. Dit geldt dan vooral voor de next gen-consoles. Als de consoles te duur worden voor spelers, kan dit een langzame start betekenen voor de volgende generatie aan consoles.

Een ander gevolg zou kunnen zijn dat de fabrikanten van consoles in China de productie verhuizen naar een ander land. Sterker nog, volgens een bericht van The Wall Street Journal was Nintendo al bezig met het verhuizen van de productie van de Switch uit China.

De Trump-administratie stelde voor om 300 miljard dollar aan tarieven in te voeren, waaronder een tarief van 25 procent zit op consoles. Eerder werd er al door bedrijven die consoles ontwikkelen gepraat over deze tarieven, maar dit is voor het eerst dat een aantal consolegiganten de koppen bij elkaar steken. Op dit moment is er nog niks zeker qua tarieven. China en de Verenigde Staten voeren op dit moment nog gesprekken en als ze tot een overeenkomst komen, is er helemaal geen sprake van tarieven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • “het behouden van het high-tech leiderschap van de Verenigde Staten”

  Zijn ze nooit geweest maar okay.

  Ben geen fan van trump. Vind hem maar jankende en liegende baby die gaat lopen stampen wanneer hij zijn zin niet krijgt.
 • @Ramirez
  Zo hé, een politicus die liegt. Daar heb ik nog nooit eerder van gehoord.
 • @Heer Mida ik vind het juist wel verfrissend, dat hij openlijk zo'n ontzettende flapdrol is. Vind ik een stuk handiger dan wanneer je naar jaren op een partij gestemd te hebben, erachter komt dat ze 0 principes hebben. Dat is mij 'overkomen'

  Bij trump weet je wat je krijgt.
 • @Bert de Vries
  vvd toen geprobeerd?
 • @xevulutionx

  Ik probeer het ieder jaar bij gebrek aan beter.
 • @Newgamessuck
  tja Ik doe het niet meer iig. Maar er is ook voor mij geen partij waarbij ik kan zeggen dat ik me vrij volledig in het programma kan vinden. Maar zelden heb ik me zo bekocht gevoeld als met de vvd de laatste jaren. Zal voor iedereen anders zijn en het is net waar je waarde aan hecht natuurlijk.
 • @xevulutionx

  Wat we wel bereiken met de VVD stem is geen linkse geldkostende hobbies en beloning voor werken ipv beloning voor niets bijdragen.

  Ik vind het iig wel deglijk gaan, maar Rutte moet idd ophouden met valse beloften. Maarja, zo werkt democratie helaas nou eenmaal. Alles doen voor de stemmen en dan krijg je een bak met leugens. Doen ze allemaal.
 • @Newgamessuck
  Klopt wel ik heb ook geen hekel aan de partij maar met name de laatste 2 jaar stuiten veel zaken mij tegen de borst. Met name omtrent communicatie van Rutte inderdaad en ook de manier van omgaan met de klimaatkwestie.
 • @xevulutionx

  Ik heb het ook dat ik in veel onderwerpen niet hetzelfde denk…Maar als ik dan naar een partij kijk die over dat bepaalde onderwerp wel op een lijn zit met mij zijn er weer andere punten die botsen…

  Ik irriteer me bijvoorbeeld aan de onduidelijkheid die VVD geeft over europa. D66 is de enige die volmondig ja roept en dat is ook mijn mening. Maar dan de rest van D66….:(.

  Volgende verkiezingen doe ik wel een stemwijzer weer en kijken wat het beste klikt. Perfectie is er helaas niet.
 • @Newgamessuck
  Ja dat is ook zo. Ik ben overigens ook voor één europa maar niet ten koste van alles en niet in alle situaties. De huidige lijn vind ik redelijk genoeg. Het is precies het punt wat ik bij het fvd (samen met wat andere ondoordachte vreemde uitspattingen die makkelijk voorkomen konden worden) een lastig randje vindt. Maar wat je zegt perfectie is er niet en als je op 70% van de punten mee kan dan is t een overweging waard voor mij.
 • De keuze van de afbeelding zegt genoeg.
 • Ik ben totaal geen fan van Trump, maar kan op zekere hoogte wel begrijpen wat er gaande is. China is gigantisch snel aan het groeien, ook omdat er vanuit de staat gigantisch veel gesubsidieerd wordt.
  Door deze subsidies en goedkope krachten probeert China al jaren alle productie naar zich toe te trekken, waardoor ze uiteindelijk veel te groot en machtig kunnen worden.
  Acties als deze zullen op de korte termijn negatief uitpakken, maar op de lange termijn denk ik dat het beter is. Deze acties zijn mijn inziens dan ook niet ingezet door Trump zelf, maar zoals zoveel dingen ingefluisterd.
 • @Gaaiz
  Trump is gewoon een pop die gebruikt wordt door de echte "mannen achter de schermen". Ik heb soms het idee dat Trump bewust zo dom overkomt om mensen van andere zaken af te leiden. Ik kan niet geloven dat iemand als Trump ook echt zo lomp kan zijn namelijk.

  Maar goed, ik heb totaal geen kennis van politieke zooi (en wil ik ook niet hebben), dus misschien zit ik er wel helemaal naast
 • 'Een ander gevolg zou kunnen zijn dat de fabrikanten van consoles in China de productie verhuizen naar een ander land. Sterker nog, volgens een bericht van The Wall Street Journal was Nintendo al bezig met het verhuizen van de productie van de Switch uit China.'

  En dit is slecht omdat…
 • @Heer Mida

  … omdat china redelijk stabiel is goed koop is om te produceren. Dus als jij niet wilt dat consoles onnodig duurder worden……….
 • @Heer Mida ik gok dat de productie kosten dan flink omhoog gaan. Maar biedt ook weer kansen.
 • @Bert de Vries
  @Newgamessuck

  Dan vinden ze wel een ander land waar het goedkoper is dan in China.

  Eerstewereldprobleem pur sang. 'Oh nee, mijn spelcomputer wordt iets duurder!' Bitch, please.

  En Nintendo was al bezig met verhuizen. De vraag is of dat ondanks of vanwege Trump's beleid is.
 • @Heer Mida ik denk ook dat het wel wat mee zal vallen. Zou mij ook niks verbazen dat ze de kosten toch laag weten te houden en wat meer marge gaan pakken.
 • @Heer Mida
  "Eerstewereldprobleem pur sang. 'Oh nee, mijn spelcomputer wordt iets duurder!' Bitch, please."

  Precies dit!
 • @Bert de Vries

  Niet helemaal waar. Vietnam is op dit moment goedkoper dan China en die zullen zeer blij zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren