1. Dit is het PlayStation 5-logo

Dit is het PlayStation 5-logo

Gebruikt hetzelfde design als het PS4-logo

Het logo van PlayStation 5 is onthuld door Sony tijdens de Consumer Electronics Show-presentatie afgelopen nacht.

Het PS5-logo, dat hieronder zowel op een zwarte als witte achtergrond is te zien, heeft hetzelfde design als het PS4-logo. Erg verrassend is het logo dus niet.

Tijdens de presentatie werden ook de verschillende mogelijkheden van de PlayStation 5 nog eens bevestigd. Zo is er 3D-geluid, zitten er haptische triggers op de controller, bevat het systeem een ultra-high speed solid state drive, is er ray tracing aanwezig en is er ondersteuning voor ultra high-definition blu-rays.

"PlayStation 5 zal ontwikkelaars inspireren om uitgebreide werelden te maken met daarin nieuwe gameplay-ervaringen die meeslepender dan ooit zijn in hoe ze eruit zien, hoe ze klinken en hoe ze voelen", aldus Sony Interactive Entertainment-president Jim Ryan.

Het is niet bekend wanneer Sony meer details van de PlayStation 5 bekendmaakt. Zo moeten er nog games voor de console onthuld worden, alsmede het design van het apparaat. PlayStation 5 moet eind dit jaar in de winkels liggen.

PlayStation 5
PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wow echt mooi :p.

  Nee maar ik ben wel benieuwd naar het apparaat en ik hoop dat t me een beetje dezelfde hype kan teruggeven als de PS3 deed. De PS4 is hier toch niet zoveel gebruikt.
 • Dit zag ik niet aankomen!!
 • Een logisch logo, met een logische naam voor een systeem. Ze hadden het ook 'Playstation series 5' kunnen noemen met als roepnaam gewoon 'Playstation'. Haha.. dat zou wel een hele achterlijke keuze zijn………. ;)
 • Sony heeft wel weer fraaie tv's aangekondigd, daar ben ik zeker voor in de markt als de prijs redelijk is. Maart gehoopt dat het hoogtepunt een mooie teaser zou zijn van de console. Nog even geduld hebben dan maar.
 • Beetje jaren 90, maar iconisch is het wel.
 • Stuk beter dan de nogal verwarrende nieuwe naam van de XBOX.
 • Dit is wel een baanbrekend logo van Sony. Had het zelf nooit kunnen bedenken :P
 • Waarom veranderen wat goed is.

  Al begint het na een tijdje toch wel raar te worden. Stel je voor PlayStation elf.
 • Zo! Dat had ik niet verwacht! Echt heel erg gaaf!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren