1. Sony patent hint naar bijzondere ontwikkelingen

Sony patent hint naar bijzondere ontwikkelingen

Zo kan het zijn dat je binnenkort via de cloud van console kan wisselen met een game

Er is Sony-patent gevonden dat hint naar een hoop nieuwe online mogelijkheden. Zo kun je volgens dit patent digitale items doorverkopen en ruilen. Bovendien wordt het mogelijk om bepaalde games verder te spelen op andere apparaten.
Sony Patent

Het is bij PlayStation, in tegenstelling tot op de Xbox en Steam, niet mogelijk om digitale items te ruilen. Als er iets gedaan wordt met dit patent moet dat wel mogelijk worden.

Uit een bijgeleverde afbeelding kan opgemaakt worden dat de digitale items niet alleen te kopen zijn, maar ook te ruilen. Volgens de afbeelding kan je een fysiek voorwerp inladen in de game die je daarna kan trainen, upgraden, verbeteren of aanpassen om hem vervolgens weer door te verkopen.

Sony heeft ook een tweede patent ingediend. Deze moet het mogelijk maken om via de cloud van het ene apparaat te wisselen naar een ander apparaat. Dit is te vergelijken met het recent aangekondigde Google Stadia. Of er echt wat gedaan gaat worden met de twee patenten is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Ik dacht heel wat te gaan lezen over een super toffe ontwikkeling, anders dan streaming. Krijg je dit te lezen… Zo bijzonder vind ik dit niet, dit was te verwachten. Jullie hadden mij goed “bait”.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren